folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Android Uygulamalarin Tasarimi Nasil Yapilir?

Android Uygulamalarin Tasarimi Nasil Yapilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

android e ufak bir giriş yaptim.themeforestte nasil html tema aliyorsak android icin güzel arayüzleri nasil olusturabiliriz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    genckipcak
    genckipcak's avatar
    Erkek

Native kodlamada nasıl olduğunu tam olarak bilmiyorum ama ionic framework ile çalışırsan html + css ile temanı kendin oluşturabilirsin. Zâten hazır temalarda bulunuyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Kullanılabilir bir şey için mümkün mertebe native geliştirme yöntemlerinden uzaklaşmayın. https://developer.android.com/design/index.html adresini takip etmek kullanışlı uygulamalar yapmak için ilk adım. Geri kalan zaten xml.

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Kullanılabilir bir şey için mümkün mertebe native geliştirme yöntemlerinden uzaklaşmayın. https://developer.android.com/design/index.html adresini takip etmek kullanışlı uygulamalar yapmak için ilk adım. Geri kalan zaten xml.

material design' ı 5.0 altı destekliyor mu?

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Erkek

Native kodlama javascript ile yazıyorsun diye biliyorum

İmza nasıl atılıyor ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Android de ara yuzler tipki html sitelerde oldugu gibi yapiliyor tek farki XML kullaniliyor.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <LinearLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="match_parent"
        android:orientation="vertical"
        android:background="#ffffff">

<RelativeLayout 
            style="@style/HeaderBar"
            android:layout_height="wrap_content">

<ImageView
                android:layout_width="wrap_content"
                android:layout_height="wrap_content"
                android:adjustViewBounds="true"
                android:layout_centerInParent="true"
                android:src="@drawable/related_app_title" />

<ImageView
                android:id="@+id/btn_back"
                android:layout_width="wrap_content"
                android:adjustViewBounds="true"
                android:layout_alignParentLeft="true"
                android:layout_marginTop="5dp"
                android:src="@drawable/related_app_btn_back" />
        </RelativeLayout>

<ListView 
            android:id="@+id/related_app_list"
            android:layout_width="match_parent"
            android:listSelector="@android:color/transparent" />

</LinearLayout>

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı

Android de ara yuzler tipki html sitelerde oldugu gibi yapiliyor tek farki XML kullaniliyor.

Hocam burdaki mantık çok farklı HTML5+XML+HTML Bilgisi ile tasarım yapıyorsun Java bilen adam kod kısmında bile tasarım yapabilir yani bir çok yönü var bunun

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    Hocam burdaki mantık çok farklı HTML5+XML+HTML Bilgisi ile tasarım yapıyorsun Java bilen adam kod kısmında bile tasarım yapabilir yani bir çok yönü var bunun

Yerine gore XML yerine gore Java ile tasarim yapiyorum. Ama %70 XML kullaniyorum.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Yerine gore XML yerine gore Java ile tasarim yapiyorum. Ama %70 XML kullaniyorum.

Mantıklı olan XML ama XML ile Boyut sıkıntısı var telefon tasarımları yüzünden IOS Da böyle sıkıntı yok program yazarken 4 sayfa oluşturuyorsun en az XML ile Java ile Copy Paste :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    sniperscope bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Mantıklı olan XML ama XML ile Boyut sıkıntısı var telefon tasarımları yüzünden IOS Da böyle sıkıntı yok program yazarken 4 sayfa oluşturuyorsun en az XML ile Java ile Copy Paste :D

mantıklı olan xml falan değil, dinamik tasarım gerektiren yerlerde kod ile oluşturursun.. 

ios a da da sıkıntı yok demişsin, ne alakası var? onda da tasarım xml olarak kaydoluyor..

ayrıca yaptığım tasarım toplam 1257 satır tutuyor boyutu da 112 kb.. sonuçta text tabanlı bunlar. Ayrıca yazdığın cümlenin bile doğru dürüst bir anlamı, oku tekrar ne yazmışsın anlayabiliyor musun?

----

@hannibal_king;mobil de tasarımı ister sürükle bırak yaparak arkplanda kodunu oluşturarak yaptır istersen kendi xml ini yaz, istersen dinamik olarak oluştur. Ancak daha başlangıç aşamasındanki birinin iyi tasarım yapması beklenemez, öncelikle relative, linear layoutları öğren, farklarını gör v.s. bunlara odaklan şimdilik.. 

basitçe tasarım oluşturmak istiyorsan freeformda http://www.droiddraw.org/ bunu kullanabilirsin, ister java eklentisine izin ver istersen download edip localde kullan.. Bu uygulama ile tasarımı freeform üzerinden yapıp xml e çevirebilirsin

unbalanced tarafından 23/Ağu/15 19:41 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    sniperscope bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

mantıklı olan xml falan değil, dinamik tasarım gerektiren yerlerde kod ile oluşturursun.. 

ios a da da sıkıntı yok demişsin, ne alakası var? onda da tasarım xml olarak kaydoluyor..

ayrıca yaptığım tasarım toplam 1257 satır tutuyor boyutu da 112 kb.. sonuçta text tabanlı bunlar. Ayrıca yazdığın cümlenin bile doğru dürüst bir anlamı, oku tekrar ne yazmışsın anlayabiliyor musun?

----

@hannibal_king;mobil de tasarımı ister sürükle bırak yaparak arkplanda kodunu oluşturarak yaptır istersen kendi xml ini yaz, istersen dinamik olarak oluştur. Ancak daha başlangıç aşamasındanki birinin iyi tasarım yapması beklenemez, öncelikle relative, linear layoutları öğren, farklarını gör v.s. bunlara odaklan şimdilik.. 

basitçe tasarım oluşturmak istiyorsan freeformda http://www.droiddraw.org/ bunu kullanabilirsin, ister java eklentisine izin ver istersen download edip localde kullan.. Bu uygulama ile tasarımı freeform üzerinden yapıp xml e çevirebilirsin

Boyut derken Ekran boyutu İnç muhabbettini diyorum 1000 tane android telefon var ama ioslar standart olduğu için pek uğraşmıyorsun. 

Toplam Hit: 2083 Toplam Mesaj: 12
android