Android Uygulamalarin Tasarimi Nasil Yapilir?
-
MhmdAlmz bunu yazdıBoyut derken Ekran boyutu İnç muhabbettini diyorum 1000 tane android telefon var ama ioslar standart olduğu için pek uğraşmıyorsun.
hocam yine yanlış biliyorsun. ios larda standart değil, tableti farklı, telefonları farklı.. 4 ile 5 farklı, 5 ile 6 farklı, tablet ler de birbirinden farklı.. nasıl tek tasarımı hepsine kullanıyorsun?
Zaten bu sorundan dolayı generic class a geçildi ios 8.0 dan itibaren artık generic class lar ile form tasarımı yapılabiliyor hem iphone hem ipad ler için ama ios 8.0 öncesini desteklemek istiyorsan generic class kullanamayacaksın, auto layout olayı var ama onda da her ekran için test etmen gerekiyor, yatay da farklı sonuç veriyor dikeyde farklı.. burda da constraints ler devreye giriyor.. Nasıl tasarım yapıyorsun bilmiyorum ama beni çok uğraştırmışlardı :) hatta öyle ki rakip uygulamaların (koskoca firmalardan bahsediyorum) yapamadığı tasarımı ben yapmıştım ama 2 hafta uğraştırmıştı bu.. Ama basit işler için gerek olmayabilir bu kadar tantanaya..
Gerçek şu ki bana göre ios da tasarım biraz daha basit ama kompleks bir tasarım yapıyorsan ya da dinamik bir tasarım yapıyorsan işler acayip karışıyor..
unbalanced tarafından 23/Ağu/15 20:30 tarihinde düzenlenmiştir