Aniden Kapanma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoneInsane
    GoneInsane's avatar
    Erkek

Hocam tahminim denemişsindir, pilsiz elektrikte çalıştırmayı dene.

Ama görünen yüksek ihtmal anakartda çatlak var gibi görünüyor. 

Ben her şeyden önce TÜRK milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Mustafa Kemal Atatürk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Bilmeyenden degil biliorup diyenden korkucaksin arkadas. Donanim hatasini yazilima baglamis millet hele en sonki yorum yardi anakart catlamis catlayan anakart nasil calisir anlayamadim.

Konuya gelince sorun az anladigim kadariyla guc katinda yani bu demek oluoki ya pilden dolayi kisa devre var. Yada sarj aletinde bi sorun olabilir bunu anlamanin yolu butun usb vs hdd cdrom yani elektrik cekecek herseyi devre disi birak. Hdd yi degistirmeden once bu sorun varmiydi biraz daha ayrinti verirsen sevinirim ancak tavsiyem islemciyide bi sokup takman dusme esnasindaki titresimden yerinden mikronluk kayma vs olmus olabilir. Ama bu dusuk bi varyant cunkupc bios ta da kendini kapatio demissin. Bi donanimci gormeden bisey soylemek sikintili olur.

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoneInsane
    GoneInsane's avatar
    Erkek

Çalışsa zaten sorun olmaz saçma sapan yorum yapmanıza gerek yok, evet biliyorum diyenden korkacaksın afilli3 5 kelime mikronluk kayma süsleyince genius oluyor insanlar.

boş konuşmaya gerek yok herşey tecrübe ile sabittir. 

GoneInsane tarafından 22/Kas/14 10:24 tarihinde düzenlenmiştir

Ben her şeyden önce TÜRK milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Mustafa Kemal Atatürk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Bilmeyenden degil biliorup diyenden korkucaksin arkadas. Donanim hatasini yazilima baglamis millet hele en sonki yorum yardi anakart catlamis catlayan anakart nasil calisir anlayamadim.

Konuya gelince sorun az anladigim kadariyla guc katinda yani bu demek oluoki ya pilden dolayi kisa devre var. Yada sarj aletinde bi sorun olabilir bunu anlamanin yolu butun usb vs hdd cdrom yani elektrik cekecek herseyi devre disi birak. Hdd yi degistirmeden once bu sorun varmiydi biraz daha ayrinti verirsen sevinirim ancak tavsiyem islemciyide bi sokup takman dusme esnasindaki titresimden yerinden mikronluk kayma vs olmus olabilir. Ama bu dusuk bi varyant cunkupc bios ta da kendini kapatio demissin. Bi donanimci gormeden bisey soylemek sikintili olur.

Şarj aletinide pilede ayrı ayrı başka bir pc ye ait olanlarla denedim fakat fayda etmedi sıkıntı devam etti.

Hdd değişmeden öncede aynı sıkıntı vardı,işlemciyi çıkardım ve tekrar taktım buda fayda etmedi,

Fakat pc bana geldikten sonra ilk denememde voltajla ilgili bir yazı vardı,devam etmek için f1 di sanırım veya bir tuşa basmamı istedi,ondan sonrada o ileti tekrar çıkmadı,

Bu arada bios un pilinide söktüm taktım,fanıda temizledim,wlan donanımınıda söktüm ama sorun halen devam ediyor.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam soğutucuyu sök tamamen tekrar thermal macunlarını ve thermal padlerini yenile büyük ihtimalle düzelir sorunun. kaliteli malzemeler kullan ama.

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    bladex38 bunu yazdı

hocam soğutucuyu sök tamamen tekrar thermal macunlarını ve thermal padlerini yenile büyük ihtimalle düzelir sorunun. kaliteli malzemeler kullan ama.

Sıcaklık ile bir sorun olacağını sanmıyorum,pc yi buz gibi odadan çıkarıyorum açıyorum 30 saniye sonra kapanıyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı
    bladex38 bunu yazdı

Sıcaklık ile bir sorun olacağını sanmıyorum,pc yi buz gibi odadan çıkarıyorum açıyorum 30 saniye sonra kapanıyor

n5010 larda dc port ya da daughter boardlarda kısa devre sonucu bu gibi sorunlar olabiliyor. Bir board kısa devre yapıyor olabilir. Bu durumda sadece anakartla cihazı yeniden çalıştırmayı deneyebilir misin ?  diğer tüm boardları ayırarak cihazı sadece anakart üzerinden çalıştır eğer ısınma sorunu olmadığından eminsen anakartla ilgili bir durum olabilir. 

Eğer yapılabiliyorsa birde Diagnostic testinide yapabilirsin. FN tuşuna basılı tutarak cihazı açmayı dene. cihazın donanımlarını kontroleden bir test bir hata kodu verirse buraya yaz bakarım.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı
    bladex38 bunu yazdı

n5010 larda dc port ya da daughter boardlarda kısa devre sonucu bu gibi sorunlar olabiliyor. Bir board kısa devre yapıyor olabilir. Bu durumda sadece anakartla cihazı yeniden çalıştırmayı deneyebilir misin ?  diğer tüm boardları ayırarak cihazı sadece anakart üzerinden çalıştır eğer ısınma sorunu olmadığından eminsen anakartla ilgili bir durum olabilir. 

Eğer yapılabiliyorsa birde Diagnostic testinide yapabilirsin. FN tuşuna basılı tutarak cihazı açmayı dene. cihazın donanımlarını kontroleden bir test bir hata kodu verirse buraya yaz bakarım.

Diagnostic testini yapmaya izin vermedi hocam,gene kapandı geçen gün denemiştim,

Hdd yi söktüm pc yi o şekilde çalıştırayım dedim gene kapandı pc :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Konu son kez upp :(

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Ana karti sokup bilgisayarciya gotur ariza tespiti yapsin baska turlu olasiliklari eleyemezsin. 

tahribat.com a can feda
Toplam Hit: 2741 Toplam Mesaj: 31