Ankara Da Yaşam
-
ankarada yaşanmaz.ulaşım,kiralar,dışarda yemek vs. çok pahalı.şahsen ben okulu bitiriyim bi dakika bile durmayacam ankarada :)
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Ankara'nın merkezi neresi oluyor? Kızılay mı?
-----------------------------Aslında Ankaranın merkezi Ulus ama insanlar daha çok Kızılay'a gittikleri için Kızılay olarak geçiyor.
-
konpi bunu yazdı:
Ankaralılar kızmasın ama Ankara hiç yaşancak bi yer değil kanımca :)
-----------------------------Genelde İstanbulla karşılaştırılır Ankara. Şöyle bir düşün bir yerden bir yere 2 - 3 saatlik yolculuk yaparak gitmek mi daha kolay yoksa istediğin yere en fazla 45 dakika 1 saat arasında gidebilmek mi daha kolay :) Ha deniz yok dersen orası ayrı o da Ankara'nın farkı alışana kolay burada yaşamak :)
-
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
konpi bunu yazdı:
Ankaralılar kızmasın ama Ankara hiç yaşancak bi yer değil kanımca :)
-----------------------------Genelde İstanbulla karşılaştırılır Ankara. Şöyle bir düşün bir yerden bir yere 2 - 3 saatlik yolculuk yaparak gitmek mi daha kolay yoksa istediğin yere en fazla 45 dakika 1 saat arasında gidebilmek mi daha kolay :) Ha deniz yok dersen orası ayrı o da Ankara'nın farkı alışana kolay burada yaşamak :)
-----------------------------ankaradayım şuan yani şuan bizim mektebin kütüphanesinden yazıyorum.VE dışarısı acayip sıcak. kışın olsa hoca ayaz.. o ayazlara ayaşlılar bile dayanmaz :) Nerden geldiyse son cümle aklıma..
Ama nedense ankaradayım birgün bile hasta olmadım :) Yani hasta edicek bir havası dda yokta. Rahatsız edici havası var. Kuru çok kuru....
Konuyu açan arkadaşa söylim. böyle hafif şehirden uzak yerler seç.. kiralar pahalı...
-
ben 2 gün kaldım ankarada hiç beğenmemiştim bilmiyorum çok sıkıcı yer istanbukldan başka yerde yaşayamam diyordum ama izmirde de 1 sene kaldım ora çok güzel sanırım ben deniz olan bir yer istiyorum :D
-
şu an ankaradayım 26 senedirde yaşıyorum ve çokda memnunum he bir daha dünyaya gelsem kesinlikle izmir olurdu bu şehir :) kim ne derse desin bir başkadır ankara angaralıların gözünde
-
Ankara'da bulundum bir kaç kere. Öyle artistliği olan bir şehir değil. Ulaşımı falan rahat, düzgün, her şeyi yerli yerinde bir şehir. O kadar düzgünki adamı boğuyor orası. Tam bir memur şehri. İnsanlar kaldırımda sağdan yürüyor. Metro'ya binecek olanlar, önce içeridekilerin inmesini bekliyor. Bir de Ankara'da kimse bir yer bilmiyor amk. Aynı yeri dört adamın dördü de mi farklı tarif eder ve hiç biri tutmaz. Sonra bir de nedense her mekanda tuvaletler alt katta. Hiç sormayın yani mekanlarda, hela arıyorsanız direk alt kata inin. Ego kart diye bir zımbırtısı var, alıp alıp bitince atıyorsun. Böyle israf görmedim. Kızılay dışında pek eğlenceli yerini görmedim. Karanfille, Karanfil 2 sokak. Otel arayana Karanfil 2'de Ergen Otel var(HAHA), 2 kişik oda gecesi 80 tl. Evlilik cüzdanı falan sormayan, hatta hiç bir sike karışmayan gayet hoş çalışanları var. Sonra Atakule diye bir mekan var, sakın millete kanıp ta gitme. Bok var gibi gittim, asansörden çıkmak 7.5 tl. Sadece yükseğe çıkıyorsun. Bir de orada nedense dönen bir restaurant var, orada kızla yemek yeme hatasında bulunup 1 haftalık harçlığımı hesap diye ödedim. Birde aşırı çok peçeteci, gülcü çocuk var. Her yerdeler. Yolda elinde tavşanla gezen kısmetçileride önünde mayın var dese dinleme. Kulağını tıka git. Sonuç olarak dediğim gibi çok düzenli bir şehir. Aslında en yaşanılası şehir ama ben şahsen o kadar düzene gelemem, zaten çok büyük. Beni açmıyor yani, sizi bilmem.
-
Stargazer bunu yazdı:
la her şehirde demek ki bi tane yenimahalle var :D
-----------------------------Bizim burada da var ama kiraları düşük...
-
yenimahalle pahalıymış genel olarak şimdi telefonda ettim arkadaşlara.ayrıca bazı müridlerde yenimahalleyi önermiyorlar maddi yönden sıkıntıya düşerim.keçiören batıkent ucuzmuş.aslında batıkent çok mantıklı sonuçta metro var.biraz daha araştırayım bakalım.