folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Annemi Nasıl Emekli Edebilirizyapabiliriz

Annemi Nasıl Emekli Edebilirizyapabiliriz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

herkese slm

Arkadaşlar annemin 1987 yada 88 li yıllarda 4 ay kadar çalışmışlığı var. Her zaman şu emeklilik olaylarında başlangıç önemli derler, annem şu anda 53 yaşında emekli olmasını istiyoruz. Bildiğim kadarıyla primi bizim ödememiz gerekiyor ama ne kadar süre ile ödeyeceğiz kaç para ödeyeceğiz yada toptan ödeme şansı nedir 96 da doğan kardeşim için çocuk borçlanması nasıl olur, filan bu bilgiler gerekli bana nasıl en hızlı emekli yaparız annemi bunu öğrenmek istiyorum kesin tam doğru bilgiyi neren bulabilirim bilenler her ayrıntı hakkında bilgilendirsin teşekkürler

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hacı benim 5000 gün ödenmiş primim var hala 10 sene daha ödeyecem ki 58 yaşında emekli olacam. hesabı sen yap

Gerçi 87 başlangıçlıysa bi avantajı olabilir çok da kesin bişi söylemiim

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

5000 günün primini yatırırsanız emekli olur gibi gözüküyor ama geriye dönük yatıyormu, çalışmadan parayı yatırıp emekli olunuyormu yoksa 25 sene çalışıyormu gösterceksiniz onu bilmiorum

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Bilmiyorum konuyu ancak tüm ailemin beklediği bir yasa varmış.

Sigorta başlangıcı olanın mesela atıyorum rakamı 50 bin liralık prim yatırması gerekse Ziraat kredi ile 50 bin verip o kişiyi emekli edecek sonra o 50 bin ödenene kadar kişiye sadece 100 TL mi ne maaş verilecek. 10 yılda borç bitti diyelim sonra normal maaş almaya başlıcak.

Rakamları tamamen attım ama böyle yasa çıkacak diye başta annem olmak üzere bekliyor çoğu kişi :) Var mı ihtimali bilmiyorum. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    kadirozdemir bunu yazdı

Sigorta başlangıcı olanın mesela atıyorum rakamı 50 bin liralık prim yatırması gerekse Ziraat kredi ile 50 bin verip o kişiyi emekli edecek sonra o 50 bin ödenene kadar kişiye sadece 100 TL mi ne maaş verilecek. 10 yılda borç bitti diyelim sonra normal maaş almaya başlıcak.

Rakamları tamamen attım ama böyle yasa çıkacak diye başta annem olmak üzere bekliyor çoğu kişi :) Var mı ihtimali bilmiyorum. 

heh işte buna benzer bir olaydan bahsettiler ben geçen sene sgk nın bir nosu var ya orayı aradım tek çocuğu benden tc sini istediler annemin sonra tek cocuğu borçlandırıp 4 sene mi ne düştüler 7 senemiydi tam bilmiyorum unuttum ama öderseniz olur dediler öderseniz derken çalışırsa dediler ama işte belli hastalıkları varsa sgk ya gidin raporlarla çalışma zorunluluğu kalkar direk ödeme yaparsınız diye söylediler ben ise mesela bu miktarı toptan ödesek (kredi çekmek aklıma gelmişti) diye sorduğumda bunun mümkünatı olmadığını söylediler daha önce ki yıllarda ziraat bankası ile buna benzer bir ortak çalışma olduğunu söylemişlerdi vs vs 

annemi sosyal güvence altına almak istiyorum kimin ne olacağı belli olmuyor sabit az da olsa bir geliri olsun istiyorum

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    HolyOne bunu yazdı

5000 günün primini yatırırsanız emekli olur gibi gözüküyor ama geriye dönük yatıyormu, çalışmadan parayı yatırıp emekli olunuyormu yoksa 25 sene çalışıyormu gösterceksiniz onu bilmiorum

Bu görselden anladığımız üzere şeyhin sigorta başlangıcı 98-99 yılları arasında :D

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

5225 günü var ise 44 yaşında emekli olabilir. 5225 günü yok ise tamamlaması gerekiyor. onu tamamlamak içinde toplu ödeme yok. sadece askerlik borçlanması gibi çocuk doğum borçlanması yapabilir.  yaştan emeklilik içinde gerekli bilgileri verirsen kaba taslak bi hesaplama yapabiliriz. doğum tarihi, tam işe giriş, çocuk sayısı, gün sayısı gibi

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Annem 1962 li sigorta 1988 baslangic 100 gun sigorta yatirilmis biki cocuk 1985 ve 1996 dogumlu hemen hemen bu sekilde

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Dostum ümidini kırmak istemem ama SGK' da geriye doğru borçlanma yok, hazırladıkları bir torba yasada bu konuyla ilgili hazırladıkları bir şeyler varmış herkesde bunu bekliyor. Annenin SGK yerine 1 günlük Bağkur girişi olsaydı aynı yıllarda şimdi onu hemen emekli edebilirdin, bankalar krediyle bu borç işini hellediyor. Ev hanımları ve eski tarih SGK' lılar ilgili yeni çıkaracaklarını söyledikleri şu yasayı bir çıkarsınlar, hangi tarihleri ve neyi kapsıyor senin annen için beklediğin gibi, bende ablam için bekliyorum, haberdar ederim seni.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Şeyh'in gösterdiği tablo Erkekler için. Kadınlarınki farklı daha düşük yaşlar..

Devletin daha önce giriş yapmış ama daha sonra prim yatırmamış çalışmamış kişiler için bi güzellik yaptığını hatırlıyorum..

İşi iyi bilen birine sormak gerek..

Kendine İyi Bak ..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    kadirozdemir bunu yazdı

Bu olay var arkadasim sgkda uzmandi takip edecekti gelir idaresine mufettis olarak gecti kaldi.

bu ay sonuna kadar devam eden bagkurlular icin var .

Sgk icin de var yani ssk takipteyim ben de

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 2208 Toplam Mesaj: 15