Annemi Nasıl Emekli Edebilirizyapabiliriz
-
bugrahan45 bunu yazdı
5225 günü var ise 44 yaşında emekli olabilir. 5225 günü yok ise tamamlaması gerekiyor. onu tamamlamak içinde toplu ödeme yok. sadece askerlik borçlanması gibi çocuk doğum borçlanması yapabilir. yaştan emeklilik içinde gerekli bilgileri verirsen kaba taslak bi hesaplama yapabiliriz. doğum tarihi, tam işe giriş, çocuk sayısı, gün sayısı gibi
şu an için geriye dönük toplu ödeme yok. 2 çocuk için 4 yıl toplu ödeme yapabilirsiniz. bu da 1440 gün yapar. 100 günde ödenmiş var. 5225 gün gerekiyor emeklilik için. geriye 3685 gün kalıyor. yaklaşık 10 yıl kesintisisiz ssk pirimi öderse 10 yıl sonra emekli olabilir. veya 3600 e tamamlarsa 58 yaşını bekleyerek yaştan emekli olabilir.
bugrahan45 tarafından 08/Ara/14 13:52 tarihinde düzenlenmiştir -
bundan 5 sene kadar önce yasası çıkmıştı. sigorta başlangıcı olanlar geçmişe dönük ödemesini yapıp emekli oluyoru. dediğiniz gibi ziraatten kredi çekip yatıran birsürü kişi vardı. ama o zamandan beri bir daha böyle bişey çıkmadı. söylentileri vs cıkıyor kendisi yok.
Hocam senin annende de durum aynı böyle bir olay çıkmazsa gününü doldurana kadar sigortalı vs göstermezsen emeklilik işi zor
-
Umarim cikar bir seyler ya beni de haberdar edin bagkurdan oldugunu bilmiyordum kendimiz icinde 1 ay da olsa bagkur odemek lazim aslinda neyin ne olacagi belli olmuyor
-
kukunku bunu yazdı
bundan 5 sene kadar önce yasası çıkmıştı. sigorta başlangıcı olanlar geçmişe dönük ödemesini yapıp emekli oluyoru. dediğiniz gibi ziraatten kredi çekip yatıran birsürü kişi vardı. ama o zamandan beri bir daha böyle bişey çıkmadı. söylentileri vs cıkıyor kendisi yok.
Hocam senin annende de durum aynı böyle bir olay çıkmazsa gününü doldurana kadar sigortalı vs göstermezsen emeklilik işi zor
Evet böyle bir şey çıktı ancak yanlış hatırlamıyorsam 82' ye kadar girişi olanlar için. Buna da sebep o dönemde birçok kişi yasa yüzünden mağdur olmuştu. Hoş o tarih sonrasindaki tüm nesiller mağdur ya neyse. Ben hala bir ümit bu işi en azından 2000' e kadar olan SSk girişliler için düzeltecekleri umudunu taşıyorum, seçim zamanı vs. peşkeş amaçlı ya bakalım. SSK' da geriye yönelik toplu ödeme yok, var diyen arkadaşlar için söylüyorum, ev hanımları için çocuk ödemesi gibi belirli ödeme olanakları oluşturuldu sadece, buda 2000 den daha fazla eksiği olanlar için bir işe yaramıyor.