Anormal Derecede Fazla Tuz Tüketmek
-
Arkadaşlar çok faz tuz tüketiyorum, yediğim dürümün üstüne tuz atmaya başlayınca üzeri neredeyse tuz la kaplanmış oluyor, ne bilim yediğim çorbanın yemeğin tadına bakan birisi anında geri çıkarıyor ağzından, o kadar tuzlu yemesem yemeğin tadını alamıyorum. Bunun için doktora bile gittim kademeli olarak bırak dedi ne bilim farklı tuzlar dene dedi olmadı, bir türlü bu alışkanlığımı bırakamıyorum sizde durum nedir sizce bu sorunu nasıl aşabilirim,
-
hocam perhiz yaparsan olabilir. tabi istikrarlı olman gerek :F
-
hacı aynı sorun bende de vardı. evde yemek bazen tuzlu diye kimse yemezdi ben tuz ekerdim üstüne.
ama zor değil 1 hafta tuzu azalt artık tuz atınca sen yiyemezsin. şekeri de aynı şekilde bıraktım basit iş aslında
ilk 1-2 hafta kendini tutarsan tamamdır. gerisi gelir
-
İşte o sabrı gösteremiyorum, az bi şey damak tadı tuz tadını alınca onun dayanılmaz hafifliğine bırakıyorum kendimi, :)
-
alma abi eve,evde olmayinca gidip alman da bitek tuz zor gelir.
seker tuz kola gibi seylerde tutamiyo insan kendilerini.pizza gibi.haftada 2 kere ye 3.kez yemeye baslarsin.
bende de ice tea olayi var.Normal su icince kesmiyo
cordelian tarafından 14/Şub/13 22:20 tarihinde düzenlenmiştir -
sigara kullanıyormusun bilmiyorum ama ben bıraktığım dönem tuzun bokunun çıktığını anladım. Birden kullanma, bende aşırı tüketirdim, şimdi kestim bir bokta olmuyor birden kesiliyor. Fast foodda tüketme, çoğu firma biliyorsun çin tuzu kullanıyor. Güzel ev yemeği yiyin hanımınız size güzel bir sofra kursun o zaman tuzu rahatlıkla bırakırsınız. Bol bol su da tüketin.
-
Fazla tuz yüksek tansiyon yapar dikkat et yoksa hiç tuz kullanamazsın
-
garip gelecek yiyeceklerin gerçek tadını alabilmek için bi ara tuzu azalttım şu an 9-10 senedir tuz tüketmiyorum hiçte aramıyorum, hatta tuz atılmışsa yemege garip geliyor , tamamen alışkanlık meselesi dostum
-
Sigara kullanmıyorum, ama tuzsuz alamıyorum yediğimin tadını alışma süreci kısmı hikaye ya bi kaç kere denedim olmadı,
-
tuzu 2 sene önce keşfettim daha önce hiç kullanmamıştım ihtiyaç da hissetmemiştim bi gün ne olduysa tuz kullanma oranım arttı.çok olmasa da tuz yemekteyim.bence azalt hocam faydası olur.
-
çok sevdiğin bişeyin içinde çok tuz vardır ondan bırakamıyorsundur, tam tersi şekerde vardı bende o, 3-4 kaşık atardım bi çay bardağına, sonra kolayı bıraktım ice tea'ye başladım, başta ice tea accaip tatsız geliyordu, 1 hafta falan geçti çay getirdiler misafirlikte 3 çay kaşığı attım içemedim şerbet gibi geldi, tuzda da aynı şekeri kesince tuzlu da gelmeye başladı her şey, 1 hafta sıkıcaksın dişini alışırsın