İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
Antalyada Dükkan Mi Yoksa Ticari Taksi Plakasimi İyi Gelir Getirir.
Antalyada Dükkan Mi Yoksa Ticari Taksi Plakasimi İyi Gelir Getirir.
-
Arkadaslar
Sizlere danismak istedigm bir konu var.
Elimde biraz Para var, yatirim yapmak istiyorum ama is arkasinda falan kosmak istemyorum.
Antalya icin soruyorum bu soruyu.Su elimdeki Mevla 1.300.000 TL kadar.
Acaba Kurumsal Kiracisi olan bir Dükkan mi satin alsam, yoksa ticari Taksi Plakasimi satin alsam.
Yasim 50'ye dayandi artik is güc arkasinda kosmak istemiyorum.Bu iki secenekten birisini yapip Kiraya verip Kirasini almak istiyorum.
Hangisi avantajli olur?
-
-
Taksici adamla ugrasilmaz sen surmeyecegine gore abi. Paranin hepsini tek bi dukkana yatirma neden dersen kira alamazsan sikinti yasarsin. Parayi 4 e 5 e bolup dukkan ve 1+1 ev alip ( universite civarinda ) kira geliri elde edebilirsin.
-
Acikcasi Taksi Plakasindan bende tirsiyorum cünkü Taksiciler anasinin gözü.
Dükkan derken icinde Kurumsal Kiracisi olan bir yer olsa (SOK, BIM veya A101 v.s) gibi sanirim sikinti olmaz diye düsünüyorum ama taiki düsünedigim eksileri olabilir.
Daire isine gelince 4-5 Daire alsam kiralasam oda kafa agrisi, adam kirayi ödemiyor kacip gidiyor.
-
bu meblağ ile bir taksi durağı ve inşaat halinde veya daha başlamamış iken iş yeri alırım. sermaye yeterli gibi.
-
1 300 000 tl'nin aylık faizi 8k tl. bence risk istemiyorsan aylık 8k tl yeter diyorsan bu da olabilir.
-
iş yeri açsan battınmı batarsın
plaka alsan ve taksiciliği kendin yapmasan oturduğun yerden kirasını alırsın çok sıkıştın hemen satabilirsin
taksiciliği kendim yapacağım diyorsan trafik sigortası ve kasko yüksek çıkıyor taksilere benzini dir vs + zaman
ama aktif taksicilik yapğmazsa plaka kiraya verirsen plaka gelirini alırken zaman kaybın olmayacağı için 2. bir iş yapıp gelirini arıtrabilirsin
-
Dryrock bunu yazdı
1 300 000 tl'nin aylık faizi 8k tl. bence risk istemiyorsan aylık 8k tl yeter diyorsan bu da olabilir.
dedigin gibi hem Risk hemde Kosturmaca istemiyorum.Aslinda bunuda düsünüyor degilim yani.
Eger birsey yapamaz isem büyük ihtimal vadeli yatiracagim Bankaya.
-
DJ_Alper bunu yazdı
iş yeri açsan battınmı batarsın
plaka alsan ve taksiciliği kendin yapmasan oturduğun yerden kirasını alırsın çok sıkıştın hemen satabilirsin
taksiciliği kendim yapacağım diyorsan trafik sigortası ve kasko yüksek çıkıyor taksilere benzini dir vs + zaman
ama aktif taksicilik yapğmazsa plaka kiraya verirsen plaka gelirini alırken zaman kaybın olmayacağı için 2. bir iş yapıp gelirini arıtrabilirsin
Yok hocam kendim ugrasmayacagim.
Sadece Kiraya vermek istiyorum.Ister Dükkan ister Taksi Plakasi, yas 50'ye geldi artik kosturmaca istemiyorum.
-
300 bini çek araba al. ev al.
geri kalan tutarıda bankaya faize yatır. aylık getirisi sağlam olur.10 bin gibi gelirin olur. birde gelecek para kesin ve belli olur.
bankanın batma,çıkma gibi bir durumu olmayacağından kafanda rahat olur. yemeyle bitmez mk. bu para
-
taksı mevzuları 10 seneye kalmaz patlar uberın yaygınlasması vs son demlerı cekıyorlar ıstedıgı kadar karsı cıksınlar sıke sıke getırılecek
dukkan alsan kırası vs durumları da var
ubere arac koysan 5 lıra mas versen adama yuz bıne mal etsen sıfır aracla fılan ayda sana 10 bın lıra bırakır ıstanbulda. masrafın ne olacak yuz bın arac bası
ıs pesınde kosmyacagım dersen faızle fılan ıs yurumez o para erır gıder degerlendırmek gerekıyor
verılen faız paranı ndegerının olmemesı ıcın verılen ucret bır gelır degıl acıkcası