Aöf Hakkında Birkaç İpucu
-
Aöf hakkında biraz açıklama yapayım.
Öncelikle kredili sistem ve çan eğrisinin gelmesi süper oldu. Önceden büt vardı ama 59 da kalabiliyodun. Geçme notu 60 dı.
Şimdi çan eğrisi geldiği için kendi bölümümün en zor dersi için söylemem gerekirse 38 ile CC alıp geçilebiliyo.
Sınavlara girmemezlik yapmayın. Zira hiç bişey bilmeden sallarsanız ve çan eğrisini tutturursanız farkında bile olmadan o dersten geçebilirsiniz.
Bilmeyenler ve çalışmaya fırsatı olmayanlar için söyleyeyim; ilk hedefiniz herhangi bi dersi FF düşürmemek olsun.
Vize'nin yüzde 30 u dikkate alınır ve ( yine kendi bölümüm için bir iki kitap hariç ) ders kitabının ilk 4 ünitesinden sorumlu olursunuz ( 8 üniteli bir kitabı baz alarak söyledim elbette ) Bütün bu bilgilere zaten aöfün sitesinden hatta arkadaşın bahsettiği aöf android yada ios uygulamasından ulaşabilirsiniz zaten. Vizeden alabildiğiniz kadar yüksek almalısınız çünkü sadece 4 üniteden sorumlusunuz.
Finalde tüm ders kitabından sorumlusunuz ama sorular ağırlıklı olarak son 4 üniteden gelicektir. Atıyorum 5-6 soru ilk 4 ünite gerisi son 4 ünite.
Ancak vizede yüksek aldım diye finale giripte sallamasyon yapmayın. Şöyleki ; vizeden 80 aldınız ( 80x30/100 = 24 ) , finalden ise 30 aldınız (30x70/100 = 21 ) toplamda 45 eder ve CC geçme notu en az 46 olan bi dersse bu kalırsınız. Aslında geçebilirsinizde bu dersten şu durumda.
Çünkü genel ortalama dikkate alınır. CD - DC - DD düşürdüğünüz derslerden sorumlu geçmiş sayılırsınız. Yani dönem sonu ortalamanız 2.00 yada üzeriyse bu dersleride otomatikman geçmiş sayılırsınız.
1. dönem vize finallere girdiniz bitti. Ve notlarınız arasında FF yok. Ancak CD - DC yada DD harf notlarından herhangi bir tanesi yada fazlası var ama dönem sonu ortalamanız 1.80
Ulan kaldım deyip bırakmayınız. 2. dönemi bekleyin ve notlarınızı yüksek tutmaya bakın 2. dönem derslerinden. Girdiniz ve ortalamanız 2.20 ve üzeri olursa ( 1.dönem 1.80 olduğu ve genel ortalamada 2.00 ı geçmek zorunda olduğunuz için ) tüm derlserden ( 1. ve 2. dönem derslerinin tamamı ) geçersiniz ( FF ' ler hariç )
Genelde şu söylenir. Kredili sistem öncesini bilmiyorum ama kredili sistemde bildiğiniz gibi 20 soru ve 5 şık var. Her şık sayısı aynıdır bu 20 soruda.
4 soru A , 4 Soru B , 4 Soru C , 4 Soru D ve 4 Soru da E şıkkı olmalıdır. ( isveçli bilim adamları tarafından tam olarak kanıtlanmış değil şehir efsanesi de olabilir :) )
Nasıl çalışsam ? ( sınava az bir zaman kala )
Bir kere her bölüm için olmasada popüler bölümler için EGEM yayınevinin ders kitabı var, bu kitabın fiyatı 35 Tl falan ( ben almadım ).
Bu kitap ders kitaplarının özeti ama detaylı acıklama ve deneme sınavları ( konu anlatımlı ve normal test ) mevcut. Genelde bu kitabı alıp ''çalışanların'' onur belgesi yada yüksek onur belgesi aldığı söylenir ( istisnalar kaideyi bozmaz )
Yok ben ders kitabından çalışıcam derseniz, hedefaof.com sitesinde önceki dönemlerin çıkmış soruları var kredili ve önceki sistem dahil olmak üzere onları indirip çıktı alabilirsiniz cevaplarınıda üzerine işaretlerseniz direk sorunun içinden anahtar bi kelime seçip soru cevap şeklinde ezber yapabilirsiniz. ( Genelde sınavlarda 5-7 soru arası eski sınavlardan çıkar )
Bir kere aöf sistemi o kitabı verdiğine göre soruları o kitaptan sormak zorunda. Kitabın sadece maddeler içeren bölümlerini okur ve ünite sonlarındaki testleri çözer ( yada direk şıkkı işaretleyip yine soru cevap ezber şeklinde yapabilirsiniz ) ve indirdiğiniz çıkmış sorulara göz gezdirirseniz ortalama 50-60 bişey alırsınız zaten.
Soru Türleri -
Kendi bölümüm sözel, hal böyleyken ezberlemem gereken herhangi bi formül falan yok. Ama iktisad ve işletme bölümleri için formülleri ezberlemek iyidir çünkü benzer tarzda sorarlar kitaptakilerle.
Yine sözel bölümler için kitapta şu tarz bi konu mutlaka vardır ( ben sınavdaki soru halini aktarıyorum )
I. Beşiktaş
II. Fenerbahçe
III. Galatasaray
Yukarıdaki seçeneklerde 3 büyükler olarak anılan klüpler hangileridir?
a ) Yalnız I b ) I ve III c ) Yalnız III d ) II ve III E ) I , II ve III
Örnekte gördüğünz soru kalıbı sözel sınavlarda cıkabilir. Bunu neden söyledim. Çünkü kitabı çalışan biri lan bu 3 madde sınavda bi soruda 5 şık var neyini sorucak bunun hadi 4 madde olsa neyse cıkmaz bu sınavda düşünebilir ama gördüğünüz soru kalıbı şeklinde 3 hatta 2 maddeli seçeneğe sahip soru türleride çıkabilir.
Bunun yanında bilmem neyin özellikleri diye 4 yada daha fazla madde içeren konuları bilirsiniz. Bu tarz bi soru mutlaka çıkar. Ya o özelliklerden 4 tane koyar yanına salakça bişe koyar hangisi değildir der, yada benzer bi konudaki farklı bi 4 maddeyi ekleyip arasından hangisi 1. konunun özelliğidir der.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar sormakistediğiniz birşey olursa ve bildiğim bir konuysa cevap vereceğimden emin olabilirsiniz. -
benim bir sorum var aöfte bu harç muhabbeti ile ilgili. güz dönemi oluyor snaırım kayıt yenileme yani ders seçimi için bir para ödeniyor buraya kadar ok. bide bahar dönemi var galiba tekrar aynı ücret yatırılıyor mu ? örgün öğretimdeki 1. dönem 2. dönem mevzusu gibi ?
-
ben simdi bu sinavlara giremedim sehir disindaydim, finallere girebilcem mi? girersem en az CC'lik bi not mu almam lazım? alamazsam noluyor finalden kalırsam yani? bütünleme mi olucak, sene mi kaybetmiş olucam dönem mi? nolcak yani :|
-
anarsistherif bunu yazdı
ben simdi bu sinavlara giremedim sehir disindaydim, finallere girebilcem mi? girersem en az CC'lik bi not mu almam lazım? alamazsam noluyor finalden kalırsam yani? bütünleme mi olucak, sene mi kaybetmiş olucam dönem mi? nolcak yani :|
finallerde hepsinden 65 70i çak geçersin. finale girebilirsin. dd ile dc sorumlu geçirtir. kalırsan da seneye alttan alırsın. ortalaman 1.8mi 2.0 nin mi altına düşünce ertesi yıl yeni ders alamıyosun
-
FCN bunu yazdı
benim bir sorum var aöfte bu harç muhabbeti ile ilgili. güz dönemi oluyor snaırım kayıt yenileme yani ders seçimi için bir para ödeniyor buraya kadar ok. bide bahar dönemi var galiba tekrar aynı ücret yatırılıyor mu ? örgün öğretimdeki 1. dönem 2. dönem mevzusu gibi ?
aynen öyle hacı.215 215 ödüyom ben.
--
bu arada sınava girin muhakkak. ben şimdiye kadar bidefa kitap aldım o da ilk kayıt olduğumdan hevesle almıştım hiç açıp bakmadım. keza bu dönem kitapları almadım bile. şimdiye kadar bir dersten kaldım iktisattan. o da 30.5le DD alınıyodu ben 29.75 ortalamayla kaldım :S
-
emeğine sağlık hocam faydalı oldu.
-
geçen dönem vizelere 4 ünitenin ilk 2 sini çalışarak girdim, finalede yine son 4 ünitenin ilk ikisini çalışarak girdim, sonuç yüksek onur belgesi gönderdiler :D
-
Vizeye girmezseniz finale girebilirsiniz tabiki o ayrı bi mesele. Ama sınavlarınızı ihmal etmeyin, sırf aöf ü askere gitmemek icin kullanıyo olsanız bile. Yarın bir gün bir ders yüzünden 200 tl harc yatırmak zorunuza gidebilir çünkü :)
-
hocam şimdi benım cb bb dd olan derslerım var ama ff olan da var. ortalama 1,20 - 1,30 bile olsa o ff olmayan derslerden gecmıs mı oluyorum :)
-
rhodostethia bunu yazdı
4 soru A , 4 Soru B , 4 Soru C , 4 Soru D ve 4 Soru da E şıkkı olmalıdır. ( isveçli bilim adamları tarafından tam olarak kanıtlanmış değil şehir efsanesi de olabilir :) )yok hocam doğru ben denedim oluyor, yapabildiklerimi yapıyorum bilmediklerimi e işaretleyip geçiyorum duruma göre 10-15 puan etki ediyo :)
resul tarafından 09/Ara/14 12:14 tarihinde düzenlenmiştir -
ruhii bunu yazdı
hocam şimdi benım cb bb dd olan derslerım var ama ff olan da var. ortalama 1,20 - 1,30 bile olsa o ff olmayan derslerden gecmıs mı oluyorum :)
Kusura bakma geç gördüm nedense sorunu.
Atıyorum birinci dönem 6 ders aldın
vize ve finallere girdin ve sonuçlar açıklandıktan sonra senin soruna göre derslerin şu şekilde oldu ;
1.Ders : bb
2.Ders : ff
3.Ders : cb
4.Ders : cc
5.Ders : cb
6.Ders : dd
Dönem ortalamanda 1.30 diyelim. FF olan dersini gelecek yıl alıcaksın o konuda hem fikiriz sanırım.
DD CD DC olan dersleri hala geçme şansın var o da ikinci dönemin dönem ortalamasına bağlı.
2.Dönem başladı. Vizeler ve finaller bitti. İkinci Dönem aldığın derslerde şunlar olsun;
1.Ders : CC
2.Ders : AB
3.Ders : AA
4.Ders : CB
5.Ders : DD
6.Ders : BC olsun ve Dönem ortalaması ( 2.Dönem ) 2.60
Hal böyleyken genel yani birinci ve ikinci dönem ortalamasına bakılır.
1.Dönem : 1.30 + 2.Dönem : 2.60 = 3.90 / 2 : "1.95" yıllık ortalaman.
Bu durumda ilk ve ikinci dönem FF olan derslerin dahil olmak üzere CD DC DD olan tüm derslerden kalırsın.
Özet olarak CD DD DC olan derslerden geçebilmen için yıllık genel orlaman 2.00 ve üzeri olmak zorunda.
İlk dönem ne olursa olsun ikinci dönem çalışıp ortalamayı 2.00'ın üzerine denk getirmen lazım.