Apple, İphone 4 Desteğini Bitiriyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

13 Eylül itibariyle her alanda desteği kesiliyormuş. Elvada cam ve metalin harika birleşimi, elvada Steve Jobs'un siz tutmasını bilmiyorsunuz diye bizi keklediği telefon. 

Şaka maka telefon 2010'da çıkmış ve dile kolay 6 sene olmuş. 16 GB model o zamanlar 2.000 lira, 32 GB 2.350 lira, 64 GB ise 2.700 liradan satılıyordu. 

Ayrıca Apple tarihinin en sağlam telefonudur :

https://9to5mac.com/2012/10/10/iphone-sat-in-6-feet-of-water-for-6-months-amazingly-still-operates/

Türkçesi :

abimiz göle telefonunu düşürüyor. sonrasında gitti telefon şimdi arayıp çıkarsamda çalışmaz deyip gidip yeni iphone alıyor. 6 ay geçiyor ve göldeki su seviyesi düşüyor. abimizde diyor la benim iphone vardı dur bakayım ve bulup çıkarıyor telefonu. fotoğraflarda görüleceği üzere telefon çalışıyor. ekranında bozulmalar olmuş ve wifi anteni çalışmadığı için wifi çekmiyormuş. suda kalmaktan ayrıca telefonun bataryasıda şişmiş ve arka kapağın yerinden çıkmasına sebep olmuş. telefon sudan çıktığında şarj girişi paslandığı için temizlenmiş.

mkyb tarafından 06/Eyl/16 02:14 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Apple , Xiaomi , Huawei 

bu 3 marka dışında cep telefonu üreticisi olarak güvendiğim marka yok.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Suda o telefonun çöpe dönüşmesi lazım. Ben sinirle g3'ü göle fırlattım. Sonra 1 saat geçti gittim buldum. Telefonun perti çıkmıştı. Adamlar harbiden sağlam telefon yapmış.

Bi ara iphone 6 lardı sanırım bilmiyorum yamuluyordu. Aynı sorunu GM5 Plus'ta yaşadım. Apple'ın cihazları bence gereksiz pahalı. 4'ün desteğinin bitmesi de kötü olmuş

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

Destek? Apple?

Yapay zeka, zeka değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

Apple , Xiaomi , Huawei 

Iphone 6s Plus kullanıyodum. Ama satip Huawei Mate S aldım. Gercekten Android'li telefon markaları arasında bence en iyisi. Emui 4.0.1 ile en iyi roma da sahip bence. En basitinden telefonu ayarlayip dilediğin saat kendini kapatıp açıyo. Kirin işlemcisi dahi verimli.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    ExcellencE bunu yazdı

Destek? Apple?

Abd den bahsetmiş. :) 

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Apple , Xiaomi , Huawei 

Iphone 6s Plus kullanıyodum. Ama satip Huawei Mate S aldım. Gercekten Android'li telefon markaları arasında bence en iyisi. Emui 4.0.1 ile en iyi roma da sahip bence. En basitinden telefonu ayarlayip dilediğin saat kendini kapatıp açıyo. Kirin işlemcisi dahi verimli.

Huawei'nin son dönem cihazları bende çok beğeniyorum. Hem tasarım hemde arayüz olması gerektiği gibi. Dilediğin saatte açılıp kapanma olayı romla alakalı hocam. Benim 3 sene önce ki Lenovo telde vardı. Telefon tam kapanmıyor Windows gibi uyku moduna giriyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    Florenzi bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Apple , Xiaomi , Huawei 

Huawei'nin son dönem cihazları bende çok beğeniyorum. Hem tasarım hemde arayüz olması gerektiği gibi. Dilediğin saatte açılıp kapanma olayı romla alakalı hocam. Benim 3 sene önce ki Lenovo telde vardı. Telefon tam kapanmıyor Windows gibi uyku moduna giriyor.

Aynen hocam. Ilk defa gördüm bi telde bu özelligi. Xiaomi'nin romunu da cok övüyolar ama. Param olsa P9 Plus alirim da 600 eurocuk :)

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

6 yildir iphone 4 kullanicisiydim. Kac defa yere dustugunu hatirlamamakla birlikte dusurmeden kaynakli ekranda catlaklar vardi, o halde topu denize kacirdiktan sonra topun pesinden denize girip "hassktr!!" edalariyla telefon sirilsiklam disari cikisimi bilirim; canavar gibi calismaya devam etti.

En son gecen gun mangal yaparken  telefonu balkondan asagi dusurdum. Ekranda yeni catlaklar olustu, alt tarafinin dokunmatigi calismiyor ama ust tarafta bir sikinti yok. Aramalari acamadigim icin yeni telefon almak zorunda kaldim, markette iphone4 gorsem onu alacaktim ama yoktu.

Bende f/p urunu Lenovo A7000 aldim. Ekrani tamir ettikten sonra iphone'a geri donerim gibi. Tabi hala iOs'un 5.1.1 surumunu kullanmaminda o telefonu sevmemdeki yeri buyuk.

Not: Samsung'tan dolayi android'i pek sevemedim ama lenovo'da guzel gorundu.

vatandaşa kafam girsin!..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Zaten bitmemiş miydi? Yazılım güncellemesi 7.1.2'de durmuştu başka ne tür bir destek veriyorlardı hiç hissetmedim :D

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek

4 ten kasıt 4s olmalı diye düşünüyorum. 4s kullanırken 9 sürümlerine geçmek gibi büyük bir hata yapmıştım, uygun versiyonlarda kullanılırsa hala taş gibi telefon diyebilirim.

Toplam Hit: 2141 Toplam Mesaj: 16
iphone 4