folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Apple, Türkiye’De İphone Fiyatlarını Düşürmeye Hazırlanıyor



Apple, Türkiye’De İphone Fiyatlarını Düşürmeye Hazırlanıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek

    12 yıllık tarihinde kötü iphone satışları nedeni ile global ölçekte ilk kez fiyatlarını 2 kez geri çekmek zorunda kalan Apple, önlenemeyen kötü tablo nedeni ile yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Bu noktada bir röportajında samimi ifadeler kullanan Tim Cook, ülkemizdeki ekonomik gelişmelere de atıfta bulunarak önemli açıklamalar yaptı.


    Reuters’a konuşan yönetici, aşırı değerli dolar karşısında Türk Lirası’nın %33 değer kaybetmesi nedeni ile 700 milyon dolarlık bir satış kaybı yaşadıklarını ifade ediyor. Kurdaki farklılık nedeni ile yaşanan bu durumları absorbe edebilmek adına gelişmekte olan pazarlarda özel bir fiyatlandırmaya gidileceği belirtilmiş.


    Dolar karşısında aşırı değer kaybederek alım gücüne kıyasla aşırı pahalılaşan iphone ve diğer Apple ürünleri için Apple’ın ne zaman ve nasıl bir hamle yapacağına dair bir bilgi paylaşılmış değil ancak bu konuda sürecin çok da uzamadan net bir karar varılmış olacağını tahmin ediyoruz. Bu arada fiyatlardaki indirimin servis ücretlerini kapsamayacağı paylaşıldı. 

    An itibariyle Apple Store’da iphone XR başlangıç fiyatı 7399 seviyesinde. Amiral gemisi modellerden iPhone XS 9899, XS Max ise 10.799 liradan başlayan fiyatlar ile tüketicilere sunuluyor. Bunun dışında 4K Apple TV 2499, AirPods 1349, iPad Pro 12.9 6649, Apple Watch Series 4 ise 3099 liradan başlayan fiyatlar ile satışta. Apple ürünlerinin Apple Türkiye Garantili ürün satan birçok teknoloji mağazasında bu fiyatların altında konumlandığını da görüyoruz.


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Apple'ın bu hallere düşmesi ironik. Apple tarihi boyunca bir kaç kez iflasın eşiğine geldi ama hep Steve Jobs firmayı uçurumun kenarından aldı. Jobs artık hayatta değil ve firma yine uçuruma gidiyor. Jobs'un ölümünden beri her modelde 100'er dolar zam yapa yapa milleti kaçırdılar. 

    Her trendin bir yükseliş, zirve, dibi görmesi vardır. Apple zirveyi gördü dibi görme trendine girdi. Adamların elinde iyi ki iOS gibi zamanında olgunlaşmış bir işletim sistemi var. Yoksa şuan Nokia veya BlackBerry gibi olmuşlardı. Ayrıca Tim Cook denen aptal istifa edip yerine bu işi bilen biri getirilmeli. Senelerdir aynı tasarımda telefon çıkarttırıyor. 2013'te Steve Jobs'un tasarlattığı efsane iOS 6 arayüzünden flat iOS 7'ye geçilip senelerdir o tasarıma dokunulmaması ayrı saçmalık. Apple'ı Apple yapan tasarım.  Jobs'un zamanından beri şirketin çalışan tasarımcılarını Cook işten çıkardı. 

    Jobs çocukluğundan beri tasarımın sade ve şık olmasına takıntılı biriydi.

    Steve Jobs biyografisinden bir alıntı :

    Steve Jobs çocukluğunda bir gün evlerinin garajında yeni mutfak dolaplarını yapan babasını izlemektedir. Kendisini evlat edinen Paul Jobs'ın dolapların duvara monte edilecek olan arka yüzlerini en iyi malzemeden, ön yüzmüşcesine dikkatle bir araya getirdiğini görür. babasına kimsenin görmeyeceği ayrıntılar için neden zaman ve emek harcadığını sorar. Paul Jobs'ın yanıtını hiç bir zaman unutmaz. Baba Jobs'ın yanıtı olan "Kimse görmeyecek olsa da benim görüyor olmam yeterli" cümlesi Steve Job'ın hayatı boyunca ürettiği her şey için en önemli ilkesi olmuştur. 

    İster 1998'den bir iMac olsun, ister 2017 model Macbook Pro, bugün bir Apple ürününün vidalarını söküp kapağını açtığınızda karşınıza çıkan şey neredeyse bir sanat eseridir. Hiç bir Apple ürününün kapağının altında bantla tutturulmuş sallanan kablolar bulamazsınız. Fabrikada Çinlilerin montaj esnasında anakartın üstüne keçeli kalemle yazdığı numaralarda olmaz.

    Apple laptopların kapakları tek elle açılabilecek kadar yumuşak olmasına rağmen köşesinden tutup sallasanız da en ufak eğilme bükülme göstermez. Soğutma sistemleri o kadar iyi dizayn edilmiştir ki fanların sesini sadece bilgisayarı limitlerinde kullandığınızda duyabilirsiniz.. 

    Ayrıntılara verilen önem sadece sattıkları ürünlerle de sınırlı kalmamıştır. Bugün ister Macbook Pro olsun ister Air Pods, bir Apple ürunü alıp kutusunu açmaya kalktığınızda yapmanız gereken şey kapaktan tutup kaldırmaktır. Kutu yavaşça kayarak aşağı iner. Ne sıkışıp kalır, ne de pat diye düşüverir. Birkaç saniye süren bu kayarak açılmanın sağlanması için kutu malzeme kalınlığının ve kapakla kutu arasındaki açıklığın toleransının çok ince şekilde hesaplanıp tutturulması gerekmektedir. Apple başkalarının ortaya çıkardığı tasarımlarla yetinmez. Her zaman ve her yerde bir ürünü nasıl daha iyi hale getirebiliriz sorusunu sorar. Apple Storelarda kullanılan kağıt çantalar Apple tarafından tasarlanmış, dayanıklılığı test edilmiş ve patenti alınmıştır.

    Bütün bunlar müşteri olarak beni neden ilgilendirsin diyebilirsiniz. Cevabı basit. Bir firmanın ayrıntılara verdiği önem o firmanın ürünlerini digerlerinden ayırır. Bir Apple laptop aldığınızda bilirsiniz ki yanlışlıkla sarstığınızda içindeki parçalar yerlerinden çıkıp tıkırdamaya başlamaz. Birkaç yıl kullanmanın ardından bilgisayarın kapağı yamulmaz, gevşemez, menteşesi kırılmaz. Her ürünün parçalarının hatalı üretilmiş olanları çıkacaktır, ama dizayndan kaynaklanan hataların minimumda kalacağını bildiği için Apple ürünlerinin arkasında hiç bir firmanın duramadığı şekilde durur. Bir pilin hatalı üretim sonucu alev alma ihtimali her zaman vardır (Note 7'yi hatırlayın) ama en azından Apple telefon iç tasarımının bu hatayı tetiklemeyeceği konusunda kendisine yüzde yüz güvenir. Sonuçta ürünlerindeki hatalı üretim oranı diğer firmalardan çok daha az olmasından dolayı, bin dereden su getirip müşterisini mağdur etmek yerine o hatalı ürünü hemen yenisiyle değiştirebilir. 

    Bir kere sınırsız müşteri memnuniyeti sağlandıktan sonra zaten her şey rayına oturmuştur. Memnun kalan müşteri artık aradaki fiyat farkının kendisine daha iyi çalışan, yıllar geçtikçe sorun çıkarmayan, bozulursa hayatını karartmayan ürünler olarak geri döndüğünü öğrenmiştir. Hem kendisi Apple'dan şaşmaz, hem de çevresindekileri Apple'a yönlendirir. Bir kez sadık müşteri kitlesi yaratıldıktan sonra işler Apple için de kolaylaşmıştır. Steve Jobs'un şirkete geri dönüşünden bu yana Apple az ama kaliteli ürün sunmak üzerine odaklanagelmiştir. Yani her zevke her bütçeye, her ihtiyaca cevap vermek yerine kendi üretmek istediği ürünü müşterilerine sunar. Ürün sayısının azlığı ve hitap edilen kitlenin büyüklüğü sayesinde sattığı her her ürün satış rakamlarında kategorisinde liderliğe oynar. Örneğin Samsung Apple'dan çok telefon satsa da bu onlarca farklı dizayn, kalite ve fiyatta telefon ürettiği içindir. Buna karşın model satış rakamlarında Apple'ın yüksek fiyatlı modelleri hep ilk üçü parselleyegelmiştir. 

    Model başına yüksek satış rakamları sonuçta hem ürün geliştirme, tasarım ve kalite kontrol konularında her modele daha çok yoğunlaşılabilmeye olanak sağlar, hem birim başına kullanılan parça maliyetini düşürür, hem o ürüne özel işlemci, modem, pil vs. dizayn edilmesi için yolu açar, hem de kullanılan işletim sistemi ve programların her model için mükemmelleştirilebilmesini mümkün kılar. bir de bunun üstüne müşteri hizmetlerinde çalışanların her ürünü tanımalarını kolaylaştırır, geri dönüşüm konusunda başka firmaların sahip olamayacağı imkanları yaratır. 

    Bugün bozuk bir ürünü Apple'a götürdüğünüzde Apple tamirle sizi bekletmek yerine ürününüzü refurbished bir ürünle değiştirir. Apple'ın refurbished kelimesinden anladığı şey bile diğer firmalardan farklıdır. Örneğin Dell, HP, Samsung gibi bir firmanın refurbished ürününü alırsanız bilirsiniz ki o ürün önceden açılıp kullanılmış, iade edildiğinde varsa bozuk parçaları tamir edilip veya değiştirilip size satılmıştır. Apple'dan aldığınız refurbished ürün ise hatalı parçalarının yanısıra pil, ekran ve kasasının değiştirilmesinden sonra size ulaşır. Elinize aldığınızda hiç kullanılmamış bir üründen farkını göremezsiniz. Tahmin edilen kullanım süresi, performans, pil performansı ve garanti gibi konularda da yeni bir ürünle aynı şeyleri sunar. 

    Ancak günümüzde Çinli Xiaomi, Oppo ve Huawei dünya telefon pazarını ele geçirdi. Samsung bile direnemiyor karşılarında. Hey gidi zamanında iphone 4 ilk çıktığında uzaydan gelmiş insan yapımı olmayan bir cihaz gibi hissetmiştim. O tasarım, o yazılım, o ekran kalitesi. O zamanlar Android 2.1'li bastırmatik ekranlı ekranı pixel pixel Android kullanıyordum ama benden daha beterleri Nokia 5800 kullananlar vardı.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unutulmusdiyarlar
    unutulmusdiyarlar's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2018
    Erkek

    Benim için akıllı telefon herzaman iphone'dur. Lakin konuda belirtildiği gibi türk lirasının değer kaybı ve her çıkan yeni modelde üste zam yaparak piyasaya sürülmesi gibi nedenlerden ötürü başka bir telefon almak zorunda kaldım.

    İlk akıllı telefonum daha ilk çıktığı zamanlarda almış olduğum iphone 5s'ti. Bir aylık maaşıma denkti. Gayet de uygundu benim için. Bu telefonu 4,5 yıl kullandım. Sonra tabi ısınma problemi, ekranın kalkması falan filan gibi nedenlerden ötürü telefonu değiştirmek durumunda kaldım.

    Değiştirmeye karar verdiğim zaman kafamda iyice bir tarttım durumu.

    Iphone alacaksam en son modelini almalıyım ve 3,5 maaşa denk geliyor. Telefonu da muhtemelen yine 4 yıl felan kullanacaktım. Dedim ki maaşımın 2/3üne denk gelen huawei alayım. Iphone arayüzü ile ve kullanışı ile birebir aynı neredeyse. Hiç yabancılık çekmem. Ayrıca 2 sene sonra yeni bir model daha alırım. Hem yeni telefon kullanmış olurum. Yani 4 sene boyunca aynı telefonu kullanacağıma, daha ucuza yeni telefon kullanırım mantığı ile huawei aldım. Lakin en başta dediğim gibi. Benim için akıllı telefon hala Iphone'dur. Ama 10.000 TL çok para. 3 aylık maaş bir telefona verilmez.


    Yaşamak Buysa Üstü Kalsın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek

    fiyatlara indirim gelince piyasa 2.el ayfonlarla dolar , yenisini almak için.


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Haziran/2008
    Erkek

    ülkemizdeki vergi aflarıyla mağdur olan dürüst insanlara yapılan ayıp kadar ayıptır bu.. şimdi benim suçum neydi onca para verdim ön siparişle aldım?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı

    fiyatlara indirim gelince piyasa 2.el ayfonlarla dolar , yenisini almak için.

    2. el ayfon satışı artar mı bilmem ama yenisinin pek satılmayacağına eminim. Yanımda Vodafone ve Telekom bayileri var iphone'dan geçiş yapanlar hep Huwaei'ye geçiyor. Gerek yaşam zorlukları gerekte teknolojinin artık tıkanması yüzünden millet eskisi gibi telefona çok para verme heveslisi değil.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek

    1 ay sonra "Apple, Türkiye’De İphone Fiyatlarını Düşürmeyi Hazırlandı"

    2 ay sonra "Apple, Türkiye’De İphone Fiyatlarını Düşürmeye Hazırlamayı bitirdi"

    3 ay sonra "Apple, Türkiye’De İphone Fiyatlarını açıklıyor"

    4 ay sonra iphone Xs 9.799TL

     

    Nautilus tarafından 01/Şub/19 18:58 tarihinde düzenlenmiştir

    şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    DevilKingtr bunu yazdı

    fiyatlara indirim gelince piyasa 2.el ayfonlarla dolar , yenisini almak için.

    2. el ayfon satışı artar mı bilmem ama yenisinin pek satılmayacağına eminim. Yanımda Vodafone ve Telekom bayileri var iphone'dan geçiş yapanlar hep Huwaei'ye geçiyor. Gerek yaşam zorlukları gerekte teknolojinin artık tıkanması yüzünden millet eskisi gibi telefona çok para verme heveslisi değil.

    Bodrum daki turkcellerin cihaz satışının %50 si huawei şuan, düşün bodrum daki turkcellerin Türkiye ortalamasına göre her zaman daha fazla Premium segment cihaz daha fazla iphone satardı 

    PanxeR tarafından 01/Şub/19 21:55 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    DevilKingtr bunu yazdı

    fiyatlara indirim gelince piyasa 2.el ayfonlarla dolar , yenisini almak için.

    2. el ayfon satışı artar mı bilmem ama yenisinin pek satılmayacağına eminim. Yanımda Vodafone ve Telekom bayileri var iphone'dan geçiş yapanlar hep Huwaei'ye geçiyor. Gerek yaşam zorlukları gerekte teknolojinin artık tıkanması yüzünden millet eskisi gibi telefona çok para verme heveslisi değil.

    Bodrum daki turkcellerin cihaz satışının %50 si huawei şuan, düşün bodrum daki turkcellerin Türkiye ortalamasına göre her zaman daha fazla Premium segment cihaz daha fazla iphone satardı 

    Asgaro ucrete calisip son cikan iphone kullanan kitpe nereye kayboldu hocam peki ne degisti yada millet farkina vardi


    bu hayat biterkende aklımda hep sen olacaksın B bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    DevilKingtr bunu yazdı

    fiyatlara indirim gelince piyasa 2.el ayfonlarla dolar , yenisini almak için.

    2. el ayfon satışı artar mı bilmem ama yenisinin pek satılmayacağına eminim. Yanımda Vodafone ve Telekom bayileri var iphone'dan geçiş yapanlar hep Huwaei'ye geçiyor. Gerek yaşam zorlukları gerekte teknolojinin artık tıkanması yüzünden millet eskisi gibi telefona çok para verme heveslisi değil.

    Bodrum daki turkcellerin cihaz satışının %50 si huawei şuan, düşün bodrum daki turkcellerin Türkiye ortalamasına göre her zaman daha fazla Premium segment cihaz daha fazla iphone satardı 

    Asgaro ucrete calisip son cikan iphone kullanan kitpe nereye kayboldu hocam peki ne degisti yada millet farkina vardi

    Devlet daha çok sikmeye başladı aç ama iphone’lu olacağına tok olmak istiyor :)

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    DevilKingtr bunu yazdı

    fiyatlara indirim gelince piyasa 2.el ayfonlarla dolar , yenisini almak için.

    2. el ayfon satışı artar mı bilmem ama yenisinin pek satılmayacağına eminim. Yanımda Vodafone ve Telekom bayileri var iphone'dan geçiş yapanlar hep Huwaei'ye geçiyor. Gerek yaşam zorlukları gerekte teknolojinin artık tıkanması yüzünden millet eskisi gibi telefona çok para verme heveslisi değil.

    Bodrum daki turkcellerin cihaz satışının %50 si huawei şuan, düşün bodrum daki turkcellerin Türkiye ortalamasına göre her zaman daha fazla Premium segment cihaz daha fazla iphone satardı 

    Asgaro ucrete calisip son cikan iphone kullanan kitpe nereye kayboldu hocam peki ne degisti yada millet farkina vardi

    6-7 bin lira olunca vazgeçtiler. Birde iphone'nun eski havası kalmadı milletin gözünde. 

    mkyb tarafından 01/Şub/19 23:00 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 5661 Toplam Mesaj: 33
apple iphone iphone apple şemsiye ikseksmex