Apple Watch 5 Serisi Hakkinda Düsünceleriniz
-
Selamlar
Kendime bir akilli saat almayi düsünüyorum ve black friday gibi zamanlarda iyi indirimler olabiliyor ancak kararsiz kaldigim bir kac nokta var.
Daha önce hic akilli saat kullanmadim, mi band 3 kullaniyordum, biri istedi ona verdim suan normal saat var ama onu da pek takmiyorum.
Iphone ve macbook kullaniyorum, genel anlamda memnun olsam da apple'dan yeni bir laptop ya da telefon almayi düsünmüyorum. Ancak saat aklimi celdi.
Sorularima gelirsek;
1- Apple Watch diger saatlerden farkli olarak nasildir? mesela samsung active2, gear 3 ile aralarindaki farklar nelerdir? Baktigimda aralarinda cok fiyat farki yok
2- isyerinden biri kullaniyor (hediye gelmis), sarji 2 gün yetiyor diyor, baya bir az geldi bu sayi (geri telefonunda sarji pek gitmiyor ya), acaba yeni versiyonlarda bu süre daha iyi mi
3- Bu tarz saatler genel olarak kim icin uygundur? Amacim ise yarar, hayati kolaylastiracak ve degecek bir ürün kullanmak istiyorum. Ama apple watch ne kadarini sunabilir emin degilim. fossil gibi alternatifler de mevcut
4- Sitede iki tür modelini gördüm, biri gsm karti kabul ediyor, ne icin gerekli bu? zaten telefon üzerinden internet baglantisi olmuyor mu?
Bunlari gözönünde bulundurarak, siz olsaniz alir miydiniz ya da almis olanlar ne düsünüyor, pismanlar mi? Cünkü bazi yerlerde okudugum kadariyla aldim 1 hafta sonra hemen sattim gibi bir sürü seyler dolaniyor.. O yüzden cok da emin olamiyorum
Kullanmak istedigim alanlar ve beklentilerim
1- toplanti zamani alarm-takvimle koordineli (sirkette baya bir toplanti oluyor, bazi ürünlerden sorumlu oldugum icin ikide bir toplanti düzenleniyor)
2- gelen msjlari/mailleri vs görebilme, cevaplayabilme
3- gelistirilebilir olmasi (ihtiyac oldugunda kendi uygulamami gelistirebilmeliyim)
4- batarya süresinin uzun olmasi
5- saglik ile ilgili detayli bilgi toplayabilmesi ve benim görebilmem
tesekkürler
-
hocam genel anlamda senin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, s4 kullanıyorum spor ve diğer alanlarda yeterince işimi görüyor, çok bir şey beklememek lazım, hayal kırıklığı açısından.
-
Apple watch ile samsung gear serisini kıyaslama yanlış, apple warch konusunda 10 sene ileride.
-
Akıllı saat işini Apple çıkardı Apple götürüyor. Geçmişte diğer markalar taklit etmeye çalıştı ama tutulmadı. Şuan bir tek Samsung devam ediyor.
Yiğidi öldür hakkını yeme. Saat işinin yıldızı Apple'dır.
-
@DevilKingtr, kac gün gidiyor hocam sarji ve neler yapabiliyorsun?
@RETRET, hic kullanmadigim icin fikrim yok, biraz videolara baktim ama pek de anlasilir gibi degil.. Gidip yerinde incelemek lazim.. Anladigim kadariyla apple watchlar baya ilerdeler teknoloji olarak.
@mkyb, anladim hocam apple demek almis basini gitmis bu konuda :) Peki gsm kartli olani tavsiye eder misin? ne gibi avantaji olacak? muhtemelen batarya daha cabuk tüketilecek
-
Sim kartlı olanı genelde yaşlılar ve engelliler kullanıyor. Yere düşünce sensöründen anlayıp senden 10 saniye boyunca cevap bekliyor. Cevap vermezsen bilincinin kapalı olduğunu varsayarak hemen 112'yi arayıp ilk yardım istiyor ve konum bildiriyor.
Not : Bu özellik Türkiye'de çalışmıyor diye biliyorum.
mkyb tarafından 27/Eki/19 18:02 tarihinde düzenlenmiştir -
valla akıllı saatlere oldukça karşı biriydim. sadece bi süre mi band kullandım sportif amaçlı.
karşı olma sebeplerim
1- fiyatından ötürü lüx bir ürün olması
2- gün aşırı şarja takma gereksinimi
3- Saat takmayı sevdigimden ve saatlere para harcamama rağmen akıllı bir saatle klasik bir saati dğeiştirmek çok mantıklı gelmiyordu.
sonrasında Samsung gear serisini kanıma girdiler bir şekilde aldım .
gerçekten hayatı kolaylaştırıyor buna hiç bir şey diyemem. notifikasyonları takip etmek, gelen telefonları yerinden kalkmadan cevaplayabilmek falan gerçekten büyük rahatlık. ama olmazsa yaşayamazmısın tabiki yaşanır. para derdin yoksa alınabilir. şarj mevzusuda 3 günde 1 takıyorum. Onun haricinde günlük yaptığın aktiviteyi,uyku süreni kaliteni vs. taklip edebilmen güzel bir olay. Arada klasik saatlerimi takarak o yanımıda tatmin ediyorum.
şahsen samsung gear bilmemkaç olan saatimle mutluyum.
-
1 yıldır Galaxy watch 46mm kullanıyorum. Gayet memnunum. Akıllı saat güzel birşey.
-
cevaplar icin tesekkürler arkadaslar :) saat almak simdi daha mantikli geliyor.. büyük ihtimalle apple watch alirim ama samsung'un serisine de bakayim.. Apple watch'in tipi pek hosuma gitmiyor ayrica burdan baktigim kadariyla bataryasi 18 saate kadarmis.. bu da demektir ki her gün sarj yapmaliyim... samsung'un watch 46mm'in ise 4 güne kadar gittigi yaziyor.. Arada acayip fark var.. apple'in saatlerinin bataryasinin bu kadar kisa sürede bitmesine sasirdim
-
unbalanced bunu yazdı
cevaplar icin tesekkürler arkadaslar :) saat almak simdi daha mantikli geliyor.. büyük ihtimalle apple watch alirim ama samsung'un serisine de bakayim.. Apple watch'in tipi pek hosuma gitmiyor ayrica burdan baktigim kadariyla bataryasi 18 saate kadarmis.. bu da demektir ki her gün sarj yapmaliyim... samsung'un watch 46mm'in ise 4 güne kadar gittigi yaziyor.. Arada acayip fark var.. apple'in saatlerinin bataryasinin bu kadar kisa sürede bitmesine sasirdim
Akşamları güç tasarrufuna alıyorum, bir haftayi deviriyor.
Çerçevenin dönme olayi güzel fark olarak, apple daha şık sadece.
Pc ile haberlestirip mouse olarak kullanabiliyorum, ayrıca ppt ile PowerPoint sunumlarinda iyi oluyor. Appledada olabilir bunlar tabi. Genel olarak akıllı saat benim işime çok yarıyor.
Kaan tarafından 27/Eki/19 19:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaan bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Akşamları güç tasarrufuna alıyorum, bir haftayi deviriyor.
Çerçevenin dönme olayi güzel fark olarak, apple daha şık sadece.
Pc ile haberlestirip mouse olarak kullanabiliyorum, ayrıca ppt ile PowerPoint sunumlarinda iyi oluyor. Appledada olabilir bunlar tabi. Genel olarak akıllı saat benim işime çok yarıyor.
anladim hocam sagolasin :) sarj olayi baya iyiymis o zaman.. mi band 3'ün sarji 30 gün gidiyordu :) o yüzden 18 saat baya az geldi.
pc kontrol olayi da güzelmis hic aklima gelmemisti :) sunumlarda vs kullanilabilir.. Bu ikisi saati denemek lazim o zaman.. Tesekkürler