folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Apple'ın İphone 7 32 GB Modeldeki Uyanıklığı



Apple'ın İphone 7 32 GB Modeldeki Uyanıklığı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı

    Her eleştiriye yol yaptılar diyen akpli gibisin @panxer 

    adam bana Yok iki kat hızlı işlemci Yok 3 kat hızlı ram diye telefon satacak, bir önceki modelden yavaş çıkacak ama ben steve jobsun yüzü suyu hürmetine olur canım böyle şeyler hakkım helal olsun sana ey apple mı diyeceğim?

    beğenmeyen android kullansın. sonra uygulama çötü yok durduruldu cevap vermiyor bu tarz şeylerle uğraşırsın. spora gidersin koşarken runtastik hata verir kayıt yapmaz vs. 

    tecrübe ile sabittir stabilite çok önemli. android hala emekleme sürecinde.

    insanların hem sevmeyip hem almayıp hemde bukadar laf atmasınıda anlamıyorum. 1 yılda eskiyecek android amiral gemilerinden hangisi sizi mutlu edebiliyor. yada gerçek anlamda tatmin olamadığınız için bu kadar giriyorsunuz bu savaşın içine.

    google playde diğer launcherların o kadar çok indirilmesinin sebebi insanların daha hafif daha hızlı veya kendisininkiden daha iyi bir launchere geçiş yapmak istemesi ancak apple tarafında sade ve basit insanlar ihtiyaç bile duymuyor bir launcher eklentisine çünki eldeki iyi.

     

    veya yazılım devi google ı ele alalım.  hangouts , gtalk , allo , duo vs.   hatta bir tanede chatleşmek için çıkartacakmış  tek bir işi yapacak 5 tane farklı program yazana kadar 1 tane imessage yazamadılar çünki bakış açıları bok.

     

     

     

    Akpli örneğine uygun devam ediyorsun "beğenmeyen gitsin ülkeden, eleştiremezsiniz "

    ikincisi ben de iphone kullanıyorum 

    üçüncüsü iOS kullanıcıları launchere gerek mi duymuyor yoksa Yok mu?

    klavye için de aynı saçmalıkları söylüyordunuz ekran boyutu için de apple fanboyları değil müşterileri dinledi de düzeltti

    son olarak, savunmak zorunda değilsin 

    klavyeye ihtiyaç vardı çünki farklı yazım alışkanlıkları var fakat ben yüzlerce iphone sahibi tanıtım hiç biri launcher gereksinimi duymadı şimdiye kadar. 

    benim sevmediğim şeyler yokmu sanıyorsun hocam ? orjinal aksesuarın gereksiz pahalılığı ios10 un görsel çirkinliği 

    fakat diğer markaların çok daha kötü özellikleri var sim kart değiştireceksin çıkartıyorsun telefon kendine sana sormadan reset atıyor simi tanımıyor telefonun 100 tane problemi olsa bile adam sıfır cihaz vermemek için anakart dahil herşeyini yeniden çıkar tak değiştir yapıyor yeri geliyor lehimle tamir yapıyorlar yinede ayıplı cihazı sana geri gönderiyorlar.   ürüne bir özellik geliyor diğerinde çıkıyor  MP yarışı yapıyorlar sonra yok MP önemli değilmiş yeni öğrendik artık düşük mp li ama daha iyi kamera koyacaz diyorlar ee sen niye en başta düzgün ilerlemiyorsun ki ? 

    apple 3 senede bir yeni model yapsa bile satar çünki müşteri memnuniyeti en yüksek marka. diğerleri ise her sene farklı bir abudik gubidik şey yapacaz diye yılda bir bazen sony gibi 6 ayda bir cihaz yapıyorlar.. sonuç adam akıllı bir aksesuar adam akıllı bir güncelleme desteği yok.

    samsung müşteri hizmetleri cihazı tanımıyor o kadar çok model varki diyor o özellik o telefonda yok sende başka yerlerden araştırıp buluyorsun he güncelleme ile geliyormuş o özellik diye. 

    bir şeyleri karşılaştırırken biraz 2 taraftanda bakın ben androidde ios da kullanan biriyim.  ikisinide satan biriyim ve hangisinin daha tatmin edici hangisinin daha problemli olduğunu hergün görüyorum.

    android sözde apple ın izinler olayını kopyaladı artık uygulamalara izin vermeniz gerekiyor adam faturasına bakacak PDF dosya için adobeye izin verilsin mi diyor ver diyorsun yok ona izin vermek için şunu kapat diyor sonra şunu yönetici yapmıssın onu da kapat diyor 

    ulan ben sana izin veriyorum işte uğraştırmada aç işte dosyayı. 

    şimdi diyeceksin ki apple da dosya sistemi yok :) isteyene var istemeyene yok ben her formatta dosyayı indirip oynatıp paylaşabiliyorum ve bunları yaparken androidde yaşadığım hiç bir problemi yaşamıyorum.

    hatta bluetooth u yok ettiği için tekrar tekrar teşekkür ediyorum çünki sayesinde dünyanın her yerine 1 dosya göndermek saniyeler sürüyor yanındakine bi dosya atacam diye 5dk uğraşmıyorsun.

     

    he bunlar hep viral çaktırmayın.  akp nin beğenmiyorsanız ülkeyi terk edin lafı ile benim beğenmiyorsan alma lafımı hiç benzeriymiş gibi yedirmeye çalışmayın kimse sizi teknolojik cihaz alırken bir ürün almaya zorlamıyor seç beğen al DERDİ de Cefası da sizin olacak.

     

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    iphone kullanıcılarının en büyük argümani stabilite çok önemli :D

    aq sanki ne yapıyorsun telefondada stabilitesi olmasa nolur. Uygulama kapansa tekrar açsan 3,5saniye kaybedersin.

     

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Konu donanımdan iOS vs Android'e kaymış yine. Steve Jobs vizyon sahibiydi vs ancak minimalizm üstünden sikmeyi iyi severdi. Mesala bu yazıyı okurken elinizde tuttuğunuz mouse var ya. İşte o mouse Steve Jobs'a kalsaydı hala tek tuştu. Fare tekerliği vs diye bi şey asla olmayacaktı. Adama kalsa hala çük kadar iphone 4S boyutunda telefon kullanıyorduk.

    Bu konuda bahsettiğimi inatla anlamayanlara ufak bi değişiklik sunayım. Farz edin Samsung, S7'lerin 32 GB'larında yavaş, 64 GB'larında daha hızlı hafıza kullandı. S7 32 GB geçen sene çıkan S6'dan daha yavaş.

    Hemen demeye başlarsınız Samsung çöp diye.

    Sahip olduğunuz şeyler size sahip olmasın, korkmayın eleştirin. Biz eleştirdik diye Samsung veya Apple batmaz merak etmeyin. Şuanda elimde Galaxy S6 ve iphone 6 var. İki cihazında birbirlerine üstünlük kurduğu alanlar var. 

    Son olarak diyeceği o dur ki, Sergey Bubka diye bi Dünya sırıklama atlama şampiyonu vardı eskilerden. Olimpiyatları takip ediyorsanız bilirsiniz. İşte bu abimiz her sene rekorunu 1-2 cm geliştirirdi. Ancak adamın kalıbından bilirdiniz ki istese 10 cm ileri bile zıplayabilirdi. Bir gün bu durumu bi gazeteci kendisine sorar. Sergey cevap verir :

    Her yeni rekor, daha fazla para daha fazla madalya demek.

    Apple'da bu hesap.

    https://youtu.be/L0P3H4iO1DU

     

    mkyb tarafından 14/Eki/16 10:47 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı
    Fuzulli bunu yazdı

    Apple ürünü kullanmak Ferrari satın alıp şoföre kullandırmak gibi bir şey, fazla üzerinde durmana gerekecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Sonuçta hardcore kullana bileceğin bir telefon değil, o da yeter fanboylara, aradaki farkı günlük kullanımda anlaşılabilecek bir şey değil ki bilgisayarda bile 39MB/s kullanmıyorsun.

    Ne olur soylesene Android telefonda 'hardcore' ne yapiyorsun? 

    Android kaynak kodlarini indirip istediğin şekilde değiştirip  tekrar derleyip telefona mı kuruyorsun? 

    1 torrent istemcisi kuruyorsunuz en fazla adi hardcore olmuş 

     

    şimdi şöyle bi durum var, bi uygulamadan çıkığ diğerine giriyorum. sonra öncekine döndüğümde androidde olduğu gibi buluyorum, iosta en baştan başlıyor. ha burda noluyor? fakire sadaka verir gibi verdiği ram ile yüksek performans sağlamak için arkaplanda uygulamayı tutmuyor. ama androidde tutuyor. yine androidde ram yetmiyorsa bunu tutmamasını ben zaten sağlayabiliyorum. sikmişim öyle stabiliteyi yani. adamlar hiçbirşey bulamıyor "6gb ram ne yea" diye bok atıyor. bazısı daha ilginç, ramın %70ini kullanıyor android diye laf atıyor. e napacaktı?

    neyse ios hazır maket ev gibiyse android lego gibi. ikisinin de kullananı farklı. burda niye ios kullanıyon diye laf atacak halim yok, işine o geliyordur onu kullanıyordur. fakat ios'u tanrı gibi görmek de ayıp. azıcık genç ve teknolojiye meraklı adamı ios tatmin etmez. android ise johnny abi gibi tatmin eder.

    Android 'in 6GB RAM ile yaptığı tüm işlemleri iOS 2 GB RAM ile yapıyorsa orada sıkıntı vardır. Kimse gelip 6GB RAM olayını savunmasın. Keyfe koymuyorlar o kadar RAMi.

    Android e özellik ekledikçe RAM yetmiyor. E tabi insanlardan sırf sistemi ayakta tutmak için koydukları RAMin parasını alıyorlar. Yani keyfi olarak donanıma para veriyorsun Android 'de.

     

    Java yı atmadıkları sürece Android den bi halt olmayacak. iOS daha stabil ve güvenli yazılımlara sahip olacak.

    Hele Android Studio/Gradle ikilisi intihar sebebi.

    Dünyada bundan daha yavaş çalışan bir yazılım yoktur. Uygulamaya tek satır ekleyip derleyip telefona atmam 2-3 dakka alıyor amk. Programın açılıp projeyi yüklemesi zaten en az 5 dakka. Ki bilgisayarda SSD var.

    NDK desteği bile daha yeni yeni geldi AS ya.

     

    Apple mükemmel bir geliştirme ortamı sunuyor. 

    Android in geliştirme ortamı ise bok gibi.

    Ben özellikle bu açıdan bakıyorum.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Android telefon geliştiricilerinin sürekli rami arttırması hep işletim sistemi yüzünden hemde ram donanımdaki en ucuz parça. Şuanda telefonda ekran konusunda son seviyedeler, bataryada son seviyedeler, zaten tonla para veriyoruz bi zahmet işlemcileri hızlı olsun vs. Firmalarda ne yapsın satmak için her sene rami arttırıyor. Bir şeyden anlamayan, sadece sayılara bakan müşteri ise "ov şet, lanet olsun adamım 6 GB ram" diye atlıyor. Sorsan Facebook'a girip, Candy Crush oynayacak.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    Hayatta ufak şımarıklıklar vardır,

    Misal benim yemek konusunda bazı şımarıklıklarım var,

    1.5 iskender söylerim ama pidesini 1 koydururum.

    Kokoreç yerken hep 3 çeyerek yerim üstelik içini de bol koydururum parası neyse veririm, 1 tüm yemekten pahalıya gelir.

    Parası neyse ekletir salatayı 0'dan kestirip yaptırırım.

    Meyhanede her zaman mezem o esnada hazırlanır,gerekirse ateş ederim 20-30 neyse.

    Şiş kuzu falan yediğim zaman 1 şişde kuyruk yağı dizdiririm neyse parası veririrm.

    Asla ama asla tüp ateşinde pişen döner yemem gerekirse simit yerim o uyduruk döneri yemem,döner dediğin odun ateşinde pişecek aga...

    Peki bunları yapmasam doymam mı? Tabiki doyarım... 

    Peki iphone ile ne alakası var?

    yahu işte çok alakası var, iphone pahalı mı pahalı? sikimde mi? değil. çok mu zenginim hayır ama diyelimki iphone yerine alacağım x phone 500 lira daha ucuz olması benim hayat kalitemden daha önemli değil. iphone kullanan arkadaşlarında genel hayat görüşü bana göre böyle.

    lan cihaz güzel işte uzatmanın anlamı yok... 500 lira daha fazla veriyorum diye adam bana diğer tüm cihazlardan daha iyi cihaz vermek zorunda da değil..

    Şunu anlayın güzel kardeşler biz iphone kullanıcıları biraz keyfimizi seven adamlarız... 10Ghz işlemcisi olan telefonda getirseniz ( ki muhtemelen ya plastik olacak yada andorid ile sürünücez ) almam.

    İster enayı diyin ister salak,sikide de olmaz.

    "Bir iphone kullanıcısının itirafları 123. sayfa"


    The Beginning and The End.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    tamam iphone androidden iyi anladık biz de iphone kullanıyoruz zaten de konu bu mu şimdi adam Apple'ın yaptığı çakallığı anlatmış uyarmış işte bizi 32 almayın diye ama kusura bakma yine akpli örneği vereceğim akplilerin ne yapalım kılışlarda liderlik vasfı Yok dediği gibi Apple'a gelen her eleştiriye android şöyle android böyle diyorsun 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2009
    Erkek

    512 mb ramli wp telefonumla konuyu takip ediyorum

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Apple metalik tuğla satışa sunsa 2000 liradan alıcı bulacakken böyle ifşaların değeri yok.

    Tübi.tak onaylı montaj bunlar, applieber ları kandıramazsınız.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    @panxer hem ios hen android kullanıyorum demişsin iki cihazı da yazar mısın rica etsem? merak ettim.

    @skynetx ben androidin 6 gb ramle yaptığını iosun 2 gb ramle yaptığını düşünmüyorum. o yüzden diyorum. ha onun 2 ile yaptığını öteki 1 ile yapabilir belki ama bazı şeylerden kısarak yapar o zaman da anlamı kalmaz. bunlar benim şahsi fikirlerim. ayrıntılı bi inceleme yapma şansım yok. o yüzden burada kesiyorum.

    en başta dediğimi tekrarlamak istiyorum, kime ne lazımsa ona göre seçer. onun buna aptal demesine gerek yok. ya da bu şundan daha iyi demeye gerek yok. parasına göre cihazda ikisi de iyi, ikisinin de eksisi artısı var. aynı parayı bana ver ben bile daha stabil olurum. ama bin liralık telefondaki androidle üçbin liralık teldeki iosu karşılaştırmayın gözünüzü seveyim.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 2748 Toplam Mesaj: 31
apple iphone iphone apple iphone 7