AR 1500 EX Wide Range TELSİZ ! Bu Telsiz Hakkında!
-
Kaligula bunu yazdı:
-----------------------------
muhabir22 bunu yazdı:
Kaligula bunu yazdı:
ben istanbuldan vandaki arkadaşımı dinledim sen ne dicen buna :|
telefonla dinlersin hocam :) ama telsizle dediğin zor ama buffy nin anlattığı telsizi biliyorum internette ararsanız zaten ne olduğunu da anlarsınız
-----------------------------bi halttan çakmayanlar saçma sapan şeyler yazmasınlar...adam sadece dinleme yaptım diyor...
ben ustamın telsizinden onun koduyla macaristandaki kankiler ile görüştüm buna ne diyeceksin çok merak ediyorum...
neyse olay rölelerden ibarettir...hiç bir telsizin mesafesi uluslar arası veya uzak şehirler arası görüşme yapmaya müsait değildir...çünki yasalar gereği şehir içi ve şehir dışı vericilerin belirli bir çıkış gücüne çıkış vermesi gerektiği ile ilgili bir yasa ve yasaklar vardır...
heee peki sen nasıl macaristan ile görüştün diyorsanız size şunu kısaca özetliyeyim...aslında çok basit...sistem aynı gsm baz istasyonlarının mantığıyla çalışıyor...ülkemizin bazı yerlerinde amatör telsizciler ve devlet tarafından röleler konulmuştur...bunlar çok pahalı ve özel cihazlardır...şöyleki dünyayı saran bir petek yapısında düşünün...
ben diyelim ist. sen vandasın nasıl görüşürüz hmmm...çatıya kaliteli bir anten koyarım en önemliside budur...neyse ben ist. mandala bastım ve konuştum...sesim yayın yapılan çıkış gücüne bağlı olarak gücün yettiği yerlerdeki rölelere erişir...daha sonra bu rölelerin çıkış gücüne göre alınan sesi aynı şekilde yine yayın yaparlar...böylece bir ağ kurulmuş olur...anlata bildimmi_?
ama anti yasal telsizler ile bu işlem yapılabilinirmi bilmiyorum....belki sadece dinleme yapabilirsiniz ama gönderme işiniz sadece telsizin çıkış gücüne göre değişkendir...röleye kayıt yaptırma gibi bir olay varmı yokmu bilmiyorum hiç araştırmadım...
aslında bu alt yapıyı kullanarak çok süper şeyler yapılabilinir...ama yakalarlarsa çükerler :D
-
Buffy bunu yazdı:
-----------------------------hıhh!!! motorola felan bi işe yaramaz arkadaşımm en azından 10 km bizim işimize yarar mı xD .. + Bulunmayan bir satılmayan bir alet diyelm vede yurtdışıyla alakamız YOK! :D
ben şahidim ki 170 km ötedekini dinledim xD ama ne dinledimm:D ne dersin buna busefer xD ben sadece burdaki arkadaşların bir bilgisi varmı die merak ediyorum....hadi bakalım başka bilen varmııı???:D
Arkadaşım motorolanın tabanı telsiz sistemiyıllardır adamlar bu işi yapıyor. Hani eski türk filmlerinde kafam kadar telsizler var onlarda motorolaişe yarama deme :)
çok uzak istiyosan çatıya kurarsın telsiz anteni git amerikayla konuş istersen
-
halk bandı telsizler ile bazen hava akımı nedeniyle görüşebilirsin uhf ve vhf bantlı telsizle asla röle olsa dahi görüşemezsin ben bunların tamirine bakıyom sen
in dinlediğin vanla ilgili konuşma pc üzerinde telsiz prg var merak ediyorsan sana ismini yazayım bende şu anda o prg dan var onu kuruyon her ilde bulunan üyeler ile pc üzeribden konuşuyon ve bazı illerde pc arkasına aktarıcı takılıyor aynı röle gibi ordan bagımsız görüşüyon o prg mın adı eQSO Client googleden arat bulabilirsin
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------Kaligula bunu yazdı:
muhabir22 bunu yazdı:
Kaligula bunu yazdı:
ben istanbuldan vandaki arkadaşımı dinledim sen ne dicen buna :|
telefonla dinlersin hocam :) ama telsizle dediğin zor ama buffy nin anlattığı telsizi biliyorum internette ararsanız zaten ne olduğunu da anlarsınız
-----------------------------bi halttan çakmayanlar saçma sapan şeyler yazmasınlar...adam sadece dinleme yaptım diyor...
ben ustamın telsizinden onun koduyla macaristandaki kankiler ile görüştüm buna ne diyeceksin çok merak ediyorum...
neyse olay rölelerden ibarettir...hiç bir telsizin mesafesi uluslar arası veya uzak şehirler arası görüşme yapmaya müsait değildir...çünki yasalar gereği şehir içi ve şehir dışı vericilerin belirli bir çıkış gücüne çıkış vermesi gerektiği ile ilgili bir yasa ve yasaklar vardır...
heee peki sen nasıl macaristan ile görüştün diyorsanız size şunu kısaca özetliyeyim...aslında çok basit...sistem aynı gsm baz istasyonlarının mantığıyla çalışıyor...ülkemizin bazı yerlerinde amatör telsizciler ve devlet tarafından röleler konulmuştur...bunlar çok pahalı ve özel cihazlardır...şöyleki dünyayı saran bir petek yapısında düşünün...
ben diyelim ist. sen vandasın nasıl görüşürüz hmmm...çatıya kaliteli bir anten koyarım en önemliside budur...neyse ben ist. mandala bastım ve konuştum...sesim yayın yapılan çıkış gücüne bağlı olarak gücün yettiği yerlerdeki rölelere erişir...daha sonra bu rölelerin çıkış gücüne göre alınan sesi aynı şekilde yine yayın yaparlar...böylece bir ağ kurulmuş olur...anlata bildimmi_?
ama anti yasal telsizler ile bu işlem yapılabilinirmi bilmiyorum....belki sadece dinleme yapabilirsiniz ama gönderme işiniz sadece telsizin çıkış gücüne göre değişkendir...röleye kayıt yaptırma gibi bir olay varmı yokmu bilmiyorum hiç araştırmadım...
aslında bu alt yapıyı kullanarak çok süper şeyler yapılabilinir...ama yakalarlarsa çükerler :D
:D:D:D arkadaşım seni keklemişler bee macaristan die edirnedeysen mesela tv de bile yunan ve bulgar kanalları çeker artvindeysen de gürcistan hatta rusya kanalları bile çekerrr veee arkadaşımm burda bu telsizle dinlediğimiz bizim başka telsizler değil!:D Telefonlar ;) ve cep + sabit teller!;) ve tabikide başka telsizleri zaten dinleyebiliyoruumm..:D o yüzden bağırıyoruuum yassssssakkk die ! Sen başka telsizleri dinlediysen bunda gocunacak bişe yok! Dinlersin ama CEP ve Sabit telefonları dinlemk diorumm ! oldumu !:D benmkiniin arızası var ! bilgisi olan varsa sorum onlaraa:D
-
neyse arkadaşlaarr bayaa bi illegal bi konu oldu daha da bende yorum yookk ! :)
-
Hocalar, telsizden anlamayan yazmasın falan diye alıntı yapmışsınız üzerime alınmıyorum :) telsiz ile neler yapılıp neler yapılamayacağını pek ala biliyorum. Kaldı ki buffy deki telsizin çıkışı da yok, dinleme cihazı. Ama konu biraz karışık, telsizi tamir etmek gerek te herkesten yardım alınabilecek bi telsiz değil, durum bu....
-
arkadasim , acayip acayip triplere girmeden daha en bastan soyle soyle bozuk bi telsiz var anlayan arkadas varmi? deseydin burda 3 sayfa kalabalik olmucakti ve daha cabuk yardim bulacaktin..derdini anlatmadan derman bulmaya calisiyosun..
-
garanti babası bu işlerle haşı neşir olan bi çocuk bu afra tafra yapıyo madem yasak bişey yazma burda len kereta...
-
tmm topaçım :))
-
Eline nasıl geçti sorsam söylemessin eminde bari kaça patladı onu söyle hacı :D:D