folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araba Alacağım Ama Bilemedim



Araba Alacağım Ama Bilemedim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    Diğer arkadaşların da yazdığı gibi... Bu arabaların parçası masrafı tamiri zordur çünkü çok fazla el değiştiriyorlar. Acemi de biniyor, usta da biniyor.. Acemi de yanlıyor, usta da yanlıyor. Olay bu... Aslında bmw çok sağlam arabadır ama elden ele sürekli gezdiği için sağlamlık falan kalmıyor. Tamiri zor dedik ama mesela bazı audilerin öyle sorunları oluyor ki, kendi servisi dahi çözemiyor.. Bmw ise bu yönden biraz daha rahat ama büyük sorunları anca çok paran varsa çözebiliyorsun...

    Bir de youtube daki tamirci videolarını izleyin ve ülkedeki çoğu arabanın aslında ufak tefek usta hataları yüzünden bozulduğunu görürsünüz. Mesela usta arabaya bakım yapıyor ve eskimiş bir parçayı değiştiriyor ama yeni parçayı düzgün takamıyor ve zamanla daha büyük sorunlar ortaya çıkıyor ve o arabayı yaptıra yaptıra bitiremiyorsun... Böyle çok örnek var ve bu durum bütün araçlar için geçerli.

    Tekrar bmwye dönecek olursak.
    5 serisi ağırdır ve o yüzden 3 serisini öneririm ama hangisini alacaksan, makayajlı kasa olmasını tavsiye ederim. Bunun dışında bmw denilince yüksek hacimli motor en makul olandır (316 olsun temiz araç olsun bu da ayrı konu). Bmw otomatikleri güzeldir ama asıl keyifli olan manueldir. (Sonradan manuel veya sonradan otomatiğe çevirilmiş olanlardan uzak durmak lazım derler). Umarım gönlüne göre bir araç bulup güle güle kullanırsın.


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2015
    Erkek

    Hocam durumun ıyıse bu ıse gir derim Hani arabayı alayım dersen ılerıde Sıkıntı verdııgınde Bunun masrafı cok fazla cıkıyor Bılgın olsun,Turkiyede Parcası kolay bulunabılr ve Tercıh edılen araclardan alman Faydana derım.

     

    BMW Gelınce sorunsuz arac ama dolar ve Uro Kardesı ısın ıcıne koyarsan ılerıde sana sorun vermez dersen al gec derim..

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2010
    Erkek

    Durum iyi olsada sinirlerim o kadar sağlam değil şimdi bir çok arkadaşın yorumlarını okudum ve bugünde istişare ettiğim arkadaşlardan sonra bu durum çok ticari gelmedi zarar ettirir gibi

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek
    EnerJiC bunu yazdı

    Arkadaşlar 2002-2007 arası bir BMW alsam diyorum ama hiç anlamam 3 kasa mı 5 kasa mı otomatik mi manuel mi ne alsam nasıl olsam tecrübeli müridler yeşillendirirse sevinirm

    Kararlıysan önce modeli belirle sonrada sürekli olarak takip et.. diyelim 3.20 ye karar verdin hangi kasa olacağına da karar ver sürekli ilan takip et.. ortalama fiyatları bekirledikten sonra zaten cesaret edip almana kalacak iş.. peugeot'a küfür eden ben şuan 301 kullanıyorum.. ama al sat için aldım.. herkea bişey der.. şuan neredeyse her araba 1 ay sonra kâr olatak dönmeye başlıyor.. paran pek ziyan olmaz yani.

    3 kasa biraz daha genç işi 5 kasa biraz daha oturaklı.. daha ağır. Haliyle yakıtta daha fazla.. 

    5.30 kullandım otomatik ve benzin.. babamın patronun.. müthiş araba.. ama gel gelelim yakıtta vergide bitirir normal adamı.. sen kendi keyfine bak..


    Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    her zaman söylerim bmw alacaksan sanayide kankan yada akraban olacak eğer yoksa zaten mecbur olur.

    bmw = sanayi , bakım masraf gider demek.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    arabaya o parayı vereceğine triump rocket 3 al. çok ucuz motor hacmine göre... anormal de havan olur.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2011
    Erkek

    Farkında mısınız bilmiyorum ama adam bmw alacağım diyor siz sanayi diyorsunuz :D

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    bence otomatikten şaşma. premium araç, otomatiği iyi olur. manuel bmw yaşı ne olursa olsun anca meraklısına satabilirsin. 5 daha konforlu ve geniştir. ailenle bineceksen 5 daha iyi. bir de 5 kullanıcısı biraz daha düzgün kullanır 3e göre genel olarak. daha fazla temiz araç bulabilirsin yani. ama aynı paraya daha yeni daha temiz 3 bulursan 5te ısrar etmek gereksiz. veya 1-2 kişi bineceksen yine 5te ısrar etmeye pek gerek yok.

    edit : şimdi fiyatlara baktım göz ucuyla. 5 serisi fazlaca pahalı görünüyor. üstelik 3ün piyasası daha hızlı olur. 5 alacağına daha yeni veya daha az paraya 3 almak mantıklı. bir de 5in ekranı sabit. teknoloji olarak eski kalıyor mecburen yaşından dolayı. 3te de ekran yok galiba. ama sonradan büyük ekran takılabiliyor orta panelin altlarına. aşağı olması sıkıntı olsa da tercihen ekranım olsun multimedia sistemim olsun diye eklenebilir. 3 iyidir 3 yalnız benzinli daha da iyi olur. biraz yaşı olacağı için benzinli motorlar da dizele göre daha uzun ömürlü olduğu için benzinli bulursan onu tercih edebilirsin.

    Prometheus tarafından 16/Kas/21 13:39 tarihinde düzenlenmiştir

    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2006
    Erkek

    ilk arabam bmw 1.16i idi. 2009 model otomatik. sanayidekilerin yükselen burçlarına kadar her şeylerini öğrendim. Sonra golf 7 aldım 2013 model 1.2 benzin otomatik. bu ların olayı da bmw nin olayı da yağ eksiltmeleri. düşük motorlu araçlarda daha fazla yağ eksiltir. sana masraf çıkartırlar. fiyat performans açısından evet toyota honda gibi araçlar çok daha mantıklı. illa bmw hevesin varsa almak istiyorsan al ama çok masraf yaparsın.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    eşeğe binersen önüne ot koy yer. bakım istemez. bağla dursun çöz gitsin. ama at çok dertli. özel bakım ister özel gıda ister. nazlıdır. en iyisi eşek al hiç uğraşma. 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 2909 Toplam Mesaj: 31
araba e46 bmw araba