folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir.

Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Çok öenmli bir noktayı eklemeyi unutmuşum. 

Aracı Kasko firmasından sorgulatma yapılırken aracın hem Motor Numarasındna hemde Şasi nnumarasında ayrı ayrı belirtilmedlir. 3 firmadadan da yani toplamda 6 sorgu yapıyor. hem ruhsat hemde motorda yazan numaralar.kontrol edilmelidir.

özellikle WOLO W0L0 gibi karışıklıklar nedeniyle kasko firması size kazalı arabayı kazasız diyebilir. okadar basit bir ayrıntıki kasko firmasındaki çalışan personelin gözündne kaçması an meselesi. 

paralarmız çöpe gitmesin. dersiz başınıza dert almamak ümidiyle. 

saygılar.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

Cizdim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

AMk bi hata ile bizde zamanında 2. el araba aldık.

arabayı 6 ay kullandık.

Arabadaki ipbeliğe bak bir gün rot balansa götürdük,jant yamuk dedi düzeltelim ok dedim. adam bijonları açamıyor. Neyse uğraştı. Bizim bijonlar yalama olmuş meğer bizden önce vida da tutmamış adam sen giç içine bildiğin yay koy yayın içine bijonu sıkıştır.

arka sağ tekerde 1 tane orjinal bijon yeri vardı diğer 3 tanesi yay ile tutuyordu.

Sol ön tekerde 2 ye 2 idi durum.

Yani ben 170 180 le giderken çıkmadığına dua ettim. Bunlarda var yani.

O yüzden alma 2. el tanıdığının arabasıysa al.

Şerefsiz çok...

Ayrıca kilometresiylede oynanmış bunuda şans eseri 2 önceki sahibine ulaştık (gaz taktırmış 2 öncek sahibi kontrole görütdüğümde çıktı adamın telefonu altık servisten). Biz arabayı 120 binde aldık, 2 önceki sahibi arabayı 130 binde satmış :D:D:D:

Düşün nasıl öpüyorlar adamı

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek

cizik

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bintang_Merah
    Bintang_Merah's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ne dolaplar dönüyormuş.. para inş sokağa atmayız. bakacaz artık.

İşinin Erbabı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

ikinci el arabayı bende pek tavsiye etmem. he alacaksanda paranı koy cebine hergün bak internetten oradan buradan. sana yakın olan aynı şehirde olan ya da yakın şehirlerde aklına yatan araçları bak ara konuş. araç alıyorsan boyasız al arkadaşım. birde bu işlere yabancıyım demişsin. yok mu hiç tanıdık birileri ? arabayı almadan danışabileceğin birileri. aracı sanayiye götürdüğünde tanıdık ustuna götür. dediklerinden farklı şey çıkarsa servis ücretini itele adama. hiç acıma. ben valla izmirdeki arabayı 2 defa manisaya getirttim. araç 2 ye bölünmüş çıktı. benim fikrimi soracak olursan eğer 0 km mis gibi kokan bir araç al. :) 

araç aldığında şasi no  motor no kaza geçmişi sorgulatacaksan eğer pm at nmaranı bakayım. sigorta kasko içinde yine yardımcı olurum. hayırlısı olsun.

bağlı olduğum tek örgüt İNSANLIK
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

hocam burda o kadar konusanların hıcmı hatası yok ben oto tamırcıyım bu zamana kadar ısım gerekı 9 tane araca sahıp oldum hepsıde ıkıncı eldı ama bırınde burda yazılanlar gıbı sorun gormedım araba alırken ıyıce dıkkat et hıcbırsey olmazz arkadaslara yazıyorum kusura bakmayız sız kazıklanmıssınız esnaftan araba alsaydınız saglam bır yere gosterıp ınceletseydınız hıcbırsey olmazdı hıc bosuna arkadasın gozunude korkutmayın bak ben ne dedım eger arac alıcaksan ıstanbuldayım buyur gel cayımı ıc alıcagın arabayı goster hersey hakkında yardımcı olurum hıc sorun edıp bu kadar buyutme yaa bıjonmus oymus buymus hıkaye bunlar alıcagın arabada adam akıllı sana masraf cıkartıcak olan kaportası ve moturudur onun dısında bakıcagın bıryer yok ztn korkutmayın adamın gozunu yaa ne guzel arabalar var pıyasada

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hacı bana göre araba alırken arabanın kasası çok önemli.

Arabada boya olabilir. Ama kasa hatasız olmak zorunda bana göre.

Motor herzaman yapılır ama kasa çok zor.

Kasa konusunda zamanında çok çektim. Çok para harcadım. Ama kafamdaki gibi olmadı.

Tabi benim araç tecrübem şuzamana kadar

Bmw, Honda ve 106 GTİ üzerine oldu.

Ama arabayı aldığında yetkili servise falan götür. 100 lira fazla ver arabada ne var ne yok çıksın bari ortaya.

Branxian tarafından 12/Mar/14 11:48 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Erkek

Arkadaşın yazdıklarına göre sıfır araba alıp 2.ele satanların arabaları elinde patlasın gibi bişey :)

Ben hiç sıfır araba almadım hep 2.el araba aldım maddi durumdan dolayı.

Çok şükür hiç sorun yaşamadım. Arabada sorun olduysa da benden kaynaklı oluyor vuruk çizik vs.

Geri kalanında ise alırken iyi bir usta lazım birde oto ekspertize götürmekte fayda var.

Adamın gözünün üstünde kaş var diye adamın arabasını almayalım mı ?

Edit : Aracın satıldığı semt Bağcılar ise ve km si 120bin civarındaysa alma :)

Galericiler oynuyor km ile.

BosnaK tarafından 12/Mar/14 11:55 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buz_mavisi
    buz_mavisi's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

ben sana yazayım sen ister uygula istersen yav ne olacak sanki de. sana kalmış

arabada küçük bir hasar, küçük bir boya, çizik varsa o arabayı almıyoruz. küçücük bile...dikkat!

arabada farın kenarı çatlak, almıyoruz

abi çocukalr çizmiş kapı boyalı almıyoruz.

araba yanar döner iyi kaçar sol yapar yan yatar freni iyi tutar az yakar çok kaçar almıyoruz. bunları sayan adam bilki yalancıdır

araba servise gösterildi sağlam dendi, inanmıyoruz almıyoruz

araba iyi bir usta baktı araba kazasızmış inanmıyoruz almıyoruz

arabayı sigortacıya sorgulattım kazası belası çıkmadı. almıyoruz. çünki sigortacılar çoğu kazayı kaydı göremyor.

arabyı bilmem kaç. numarasına sms attım kazsı çıkmadı ben bunu alayım. dur almıyoruz. çunki sms muhabbeti hikaye

arabyı tüv türke mesaj ile sordum bişey çıkmadı hayır tüvtürkün sistemi bir işe yaramaz almıyoruz.

arabanın sahibi biraz güvensiz gibi net değil almıyoruz. hafifi şuphe dolandırılacagın anlamına gelir.

arabanın sileceği ters dönüyormuş, huyu böyleymiş hayır bu adam arabasına bakmadıgı anlamına gelir.almıyoruz

araba 3-4 kiş el değiştrimiş yani 4. sahibi olacagım hayır almıyoruz.  2. el arabanın 2. sahibi olman gerekir

arabanın lasitkleri biraz eski ne olacak değiştrrim hayır almıyoruz.

arabada küçük el kadar boya varmış parkta sürtmüşler hayır almıyoruz. pert olma ihtimali yüksek.

arabayı yetkili servise sokup expertiz yaptırdım bişey yokmuş. hayır almıyoruz. yetkili serviste arabnın durumunu soylemezler. müşteri politikası gereği

kısacası ikinci el araba almıyoruz.

kafanda hala soru işratei varsa özelden ulaş sana tecrubelerimden bahsedeyim. 2. el araba almaktan vazgeçeceksin.

aga bu nedir ya nası bişeysin sen nası bi paranoyaklıkdır.Bu kafayla devam et...

Dur! Sus! Dinle! Kim Geliyooooorrrrr Kim Geliyoooooorrrr !..
Toplam Hit: 2598 Toplam Mesaj: 22