folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araba Alırken Neler Dikkat Etmeliyiz ?

Araba Alırken Neler Dikkat Etmeliyiz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

araba neredeyse 26 kere dünya turu yapmış. dünyadan aya gidebilecek kadar yol yapmış.

gerisini sen düşün))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

O.o ben konu basligini ingilizce gordum konuya girmeden, sonra anasayfaya dondum turkce oldugu gordum. noldu lan bana :S

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    niye lan herkes bi geydirmis,neyse bi olayi anlatayim

saat ~21;00 civari bi otostop cektim, araba TIPO'ydu bunlarin 2000 motoru varmi bilmiyorum 2000 cc dedi, icinde bi bok yoktu konfor namina, vites gecislerinden garc gurc ses geliyordu, debriyaj desen ole ama arabanin motorundan hic mi ses gelmez la.. o.O sonucta iceride bi patlama oluyo degil mi.. neyse sordum tupluymus, sonra zaten fazla kalamadim aracta,
    arac kedi gibi SINSI, SERI ve ATIKTI...

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    ayrildikyala bunu yazdı
    MeTiN_7 bunu yazdı

arkadaslar abartmıs hocam sen ısı bılene bakk ben ototamırcıyım kendı aracım 200  bınde babamın aracı vectra 375 bınde gecen gun motor testıne soktuk arabanın motor performansı %94 cıktı sen dusun arabanın bakımlı olması onemlı kısaca sen anlıyamazsın hocam bır ustaya gotur oyle al derım

Çok doğru diyorsun hocam tamam öyle yapayım, tavsiyen için çok sağol :)

Araba iyiyse bir de piyasada tutulan modelse çok da önemi yok kilometre yapmasının.

(motor ömrüne göre kıyaslama yapabilirsin, 300 000 km olsun alacağın araç. Kimi motor artık ömrünü tamamlıyordur o kmlerde ama atıyorum araç mercedesse eski model motorları güzeldir sıkıntı olmaz genelde, opel vectra,astralar o km görmüş olabilir araç iyiyse motor performansından bir şey kaybetmediyse sıkıntı olmaz. Araç iyiyse bu arabaları satışa koyduğun an gider 350000 km miş pek de dikkate alan olmaz, alan bilir ki ortalama 200 000 km daha gidilebilir o da 10 yıl yapar az mı :P )

Herkes parasına keyfine tercihine göre araba alır hocam, yani 300 000 km de araç alınmaz diye bir kaide yok.

Motor testleri var, araç testleri var (50-100 tl verirsin almadan)  görürsün aracın ne olduğunu. İyi bir usta da ok diyorsa işlem tamamdır.

AnaMuhalefet tarafından 21/May/14 00:38 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weightless
    Weightless's avatar
    Erkek

12 bin liraya kadar araba alacağım ne önerirsiniz 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    Weightless bunu yazdı

Ne kadar fransız olsada , ne kadar anlatıldığı kadar olsada.

Paraya göre ekonomi&konfor&performans istiyorsan 98-99 megane.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weightless
    Weightless's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı
    Weightless bunu yazdı

Ne kadar fransız olsada , ne kadar anlatıldığı kadar olsada.

Paraya göre ekonomi&konfor&performans istiyorsan 98-99 megane.

fransızlık sorun değil de aklımdan pejo 206 geçiyordu ama fiyatları çok değişken tam anlayamadım 206 ları 

bir yandan da al bir mazda 323 6-7 bine bin diyor ama 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

1.000.000 km uzun yol otobüs kamyon vs için geçerli ayrıca aracı yormadan yıpratmadan kullaanıcan bakım vs tam olacak

binek araçlarda mesela triger kayışlı bi araçta fabrika 90.000 km değişim der ama 60-65.000 değişirsin trigeri .

kullanmadan kullanmaya bağlı olarak 150.000 demotor yiyen arabada olur 100.000 dede olur. ama model marka ne olursa olsun 150.000 km devirmiş araba almıcan o kadar para verion .gerçi şimdiki arabalar güzel gaza basıon gidio frene basıon duruyolar 

sen sen ol 150-160.000 üstü araç alma +o km lerede arabanın yetkili servisine götürmeden güvenme

alcan aracı 200 lira ver servisine sok 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ilk-gunki-gibi-165011102/detay

Hacılar bu araç bana güzel geldi alınabilir gibi sizin yorumlarınız neler?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeonX
    LeonX's avatar
    Erkek
    Weightless bunu yazdı

97 Reanult clio 1.4 RT var verim sana

Toplam Hit: 2512 Toplam Mesaj: 21