Araba Almak İçin Kredi Çekmek
-
araba almak için kredi çekmek mantıklımıdır (çünki birikimim yok) mantıklıysa 10.000 TL kredi çeksem (fazlası yemiyor) 10.000TL ye hangi arabayı tavsiye edersiniz.
-
şunu belirteyim mantıklı mı mantıksız mı sen düşün gerisini. Bende bir çok kez kredi ile araba aldım, sattım v.s. Şimdi arabasız hayatında iken para biriktirememişsin arabayı kredi ile alacaksın ama araba aldındıktan sonra masrafın artacaktır benim araba için tabirim "Erkeğim metresidir, karısından çok para yer" olur genelde. Yakıt olacak, kasko olacak, zorunlu trafik sigortan olacak, 6 ayda 1 vergin olacak, 2 yılda 1 kez fenniye gireceksin onun masrafı, egzost emisyon ölçüm masrafı, yazın yaz bakımı, kışın kış bakımı, 10bin yağı, kışlık lastik, yazlık lastik, hea olacak diyeceksin ki film çektiriim, teypi değiştiriim, koltuk kılıflarım eskidi, e ön takımlar yılda bir kere elden geçecek, her lastik değiştirdikten sonra rot & balans yaptıracaksın... bu böyle uzar gider benden tavsiye kredi ile araba alma zaten sana sen istemesende bir ton masraf bindirecek onların altından nasıl kalkarım diye düşünücekesin birde kredi olurken hey yavrum hey kara kara düşünürsün. Bence 1 yıl kadar paranı biriktir öyle al, ben yeni 3 hafta önce sattım son arabamı ve 1 yıl araba almayacağım dedim 1 yıl sonra Z3 alacağım hali hazırda araba garajda beni bekliyor adam al götür ödersin parça parça diyor (krediye bile gerek yok düşün) ama ben bu masraflardan dolayı cesaret edemiyorum...
-
Düzenli bir gelirin varsa mantıklı olabilir . Önce gider hesabı yaparsın daha sonra vade süresini kısa veya uzun gidere göre ayarlarsın. Kendimi kısarım araba 1 sene yatsın benzin koymam gezmem diyorsan mantıklı :D yoska peşin almak her zaman daha iyidir.
-
Kredi İle Almanı Tavsiye Etmem...
Araba Bir Erkeğin Metresi Gibidir.. Çok Fena Masraf Yiyiyor. Ama Faydalı Bir Alet... Evin Önünde Durması Çocuklar İçin Güvence. Hastanesidir Bin Bir Türlü Dünya Olayına Güvence Getirebiliyor.. Ama Gel Gelelim Bunun Eksilerinide Hesaplamalısın.
-
bi ton masrafı var bide kredi ile alırsan bir yandan kredi bir yandan masrafları madem kredi + masrafları ödeyebilecek kadar paran var. araba alacakmış gibi para biriktir. peşin al arabanı.
-
hacı şu zamanda kredi dedin mi 2 3 4 5 6.. defa düşüneceksin.
bankalar aldı başını gidiyor.
-
düzenli bir gelirim var kamuda memurum ama tabi başka masraflarda var düşüncem 10.000TL 24 ay vadeli kredi çekmekti, aylığı 480 TL ödemesi var. ama mürit kardeşler pek sıcak bakmıyorlar düşünceleride mantıklı
Şöyle kötü bir huyum var borçlanmayıncada para biriktiremiyorum :)
-
krediyi şöyle çek
düzenli ödeyebileceksen + normalde para biriktiremiyorsan
yok ben para biriktiririm diosan neden faiz ödiyesin ?
-
hiç uğraşma.
-
Palulu bunu yazdı
düzenli bir gelirim var kamuda memurum ama tabi başka masraflarda var düşüncem 10.000TL 24 ay vadeli kredi çekmekti, aylığı 480 TL ödemesi var. ama mürit kardeşler pek sıcak bakmıyorlar düşünceleride mantıklı
Şöyle kötü bir huyum var borçlanmayıncada para biriktiremiyorum :)
sen bana her ay 500 TL gönder düşünki borcun var ben birikince sana geri vermeyi düşünürüm :D
-
sRcN bunu yazdı
sen bana her ay 500 TL gönder düşünki borcun var ben birikince sana geri vermeyi düşünürüm :D
neden olmasın :)