Araba Almak İçin Kredi Çekmek
-
Palulu bunu yazdısRcN bunu yazdı
sen bana her ay 500 TL gönder düşünki borcun var ben birikince sana geri vermeyi düşünürüm :D
neden olmasın :)
eyw. sadece minik bi espiriydi almam hocam ben öyle emanetin üzerinde şeytan gezer Allah muhafaza sakata gelmeyelim :D
-
Arabanın geliri olmaz gideri olur.
sen krediyi çek, al arabanı ama yatırım için kredi çekip araba alıyorum değilde, araba aldım ihtiyacım oldugunda biniyorum diyeceksin.
2 yıl sonrada bi araban olmuş olacak.
dizel fprd fiesta, dizel puget 206 yada tüplü huntay accent olabilir
şimdiden hayırlı olsun
-
Sende binmeyiver para biriktirene kadar.
Çok gerekli birşey değil araba. Arabanın artısı ev iş okul 5-6 km çapında olduğunda ve uzun yolculuklarda oluyor. Onun dışında toplu taşıma daha avantajlı.
Ayrıca şu sıralar kredi çekmek mantıklı değil. Türkiyede para yakın zamanda dahada ucuzlayacak.
-
İlk arabamı kredi ile almıştım.
Vadeler kısa olsun hemen bitsin diye 20 ay vadeli 13.000 TL kredi çektim.
14.000 küsür geri ödedim.
Ama 20 ay bitmek bilmedi. :D
-
10bin liraya ancak şahin alabilirsin. onunda yaşı itibariyle sorunu olur ve sana + masrafı olur. sorun çıkartmasın diyosan min 15bin liralık bir araba almalısın. yani 10bin çekeceğine git 15bin çek.borçlan. kışın almanda avantaj aslında fiyatlar ucuzladı.alırsın, seneye kış bakımları gelmeden geri satarsın. elinde parada kalir . üstüne koyar kış sonu tekrar alır yaza daha iyi bir arabayla girersin. Hevesinde tatmin olmuş olur. Senin için en mantıklısı bu.
-
görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ama hala kararsızım alıp almamakta
-
15 binde ben kredi çekmek istiyorum araba için türkiye finanstan, agalar ne alsak ? Dizel olsun böyle eşylarımı koyabileceğim azda geniş olsun böyle kampa mampa giderken dayanıklı araziye uygun bir şey var mı :D
-
Palulu bunu yazdı
düzenli bir gelirim var kamuda memurum ama tabi başka masraflarda var düşüncem 10.000TL 24 ay vadeli kredi çekmekti, aylığı 480 TL ödemesi var. ama mürit kardeşler pek sıcak bakmıyorlar düşünceleride mantıklı
Şöyle kötü bir huyum var borçlanmayıncada para biriktiremiyorum :)
Belki sana saçma gelebilir ama biriktiremiyorsan, çek krediyi altın gibi bir emtia ya yatır. Bu arada araba alma, bekle, borcunuda 1 yıllık çek, hem daha az faiz ödersin hemde kısa sürede bitirmiş olursun borcunu. elinde de araba alacak kadar paran olur. hem borçlanmış olursun, hemde arabanın masrafından 1 sene kurtulmuş olursun.
10 bin tl yi 1 yıllık çekersen ortalama 1.08 faizle ayda 905 tl ödemen olur. 1 yılda bitirirsin. toplam geriye 10862 tl ödersin. kaybın az olur. 240 tl de ön masraf ödediğini varsayarsak topla 1000 tl faiz ödemiş olursun.
10 bin tl yi 2 yıllık çekersen faiz oranı gene aynı aylık ödemen 487 tl olur. 2 yıl sonunda toplam 11700 tl ödemiş olursun. ilk masrafıda eklersen toplam 2000 tl fark vermiş olursun. bu iki yıl içerisinde hiç binmem desen ayda 150 tl lik benzin yada gaz alırsın. bu sana 2 yılda toplam 3600 tl yakıta, yıllık ortalama 350 tl mtv'ye ordan 700 tl da ona, hiç sorun çıkartmasa sana bakımları 2 yılda toplam 300 tl de bakımlarını ekle.
2 yıl içinde kredi faizine 2000
vergiye 700
bakıma 300
yakıta 3600
toplam 6600 tl vereceksin.
2 yıllık kredi masrafını her hlukara vereceksin, onu düş 4600 tl ek ödemen demek. o da aylık sana 191 tl ek ödemen anlamına gelecek.
yani ayda 480 tl krediye 191 tl de diğer masraflara toplam 670 tl ödeyeceksin.
ve 2 yıl seni sıkacak. ben olsam 1 yıllık çeker ilk etapta araba almaz sadece krediyi öderim. aylık 905 tl. 230 tl fark vereceksin sadece ;)
-
Hocam örneğin işe hergün daha ucuza gideceksen olabilir.
Fakat haftasonu gezmek için alıyorsan olmaz, eğlence için kredi alınmaz.
-
Palulu bunu yazdı
düzenli bir gelirim var kamuda memurum ama tabi başka masraflarda var düşüncem 10.000TL 24 ay vadeli kredi çekmekti, aylığı 480 TL ödemesi var. ama mürit kardeşler pek sıcak bakmıyorlar düşünceleride mantıklı
Şöyle kötü bir huyum var borçlanmayıncada para biriktiremiyorum :)
profilinde bekar yazıyo hocam. eğer öyleyse evlen. kartı da hanıma ver bak sen ekonomiye :)
5 sene de gökdelen dikersin :D (tabi eşine bağlı bu, vezir de eder rezil de )