Araba Kamerasından Alınan Açılamayan Video Dosyası
-
HolyOne bunu yazdı
Cihazın markası modeli ne hacı?
malesef bilgim yok hocam ya senden önceki yazan arkadaşın linkine baktım da çok karışık ya java felan diyor da hiç bişey anlamadım
-
Age Of Empires da kullanılmış en son drs uzantısı vay canına. Drs Aok ile bi şansımı deneyeyim dosya inince, ona göre yorum yapayım.
-
1049 bunu yazdı
Age Of Empires da kullanılmış en son drs uzantısı vay canına. Drs Aok ile bi şansımı deneyeyim dosya inince, ona göre yorum yapayım.
denedim hata veriyor
-
bence kayıtta sorun var yoksa codec ile neden açılamasınki vlc 24:28 olarak gösterip açıyo ama ne ses ne görüntü var
-
Önce dosya video dosyası mı diye biraz baktım ama video dosyası olabilecek hiçbir şey içermiyordu. Sonra aklıma acaba zip gibi bir paket mi diye düşündüm. Belki bir ipucu verir diye hex editöre salladım. Sonuç hiçbir manaya gelmeyen saçma kodlar dizisi. Yani dosyamış şifrelenmiş bir paket büyük ihtimal.
Daha sonra araştırma yaptım, bu dosyalar araç kameraları için böyle komple paket halindeki dosyalar. Ne demek isityorsun dersen o dosyanın içinde arabanın hız, koordinat bilgisi ve kamera görüntüleri oluyor.
Youtube da baktığımızda bu tür dosyaları genelde hep koreli elemanların yüklediğini görüyoruz.
Bu ipucu ile biraz daha araştırma yaptığımızda:
Böyle bir site buldum. Sitenin korece olması da baştaki ipucunu doğruluyor. Neyse sitedeki programları indirdim, aşağı yukarı 3 programı da genel hatları şöyle:
Ama tabi ya ben beceremedim ya da senin kameran bu kamera markasından farklı olduğu için(çok büyük ihtimalle) program senin dosyaları açamadı.
Bunların ışığında biraz daha araştıran olursa bence bu dosyaları çalıştıran doğru programı bulabiliriz.
Yani kısaca hiç codecmiş, gom playermış, youtube muş uğraşmayın çünkü dosya video dosyası değil. Direk komple paket.
Edit: Batım bunun gibi birsürü araç kamerası markası ve her birinin kendine özgü oynatma yazılımı var. Yani kameranın markasını öğrenmeden oynatmamız çok zor.
Amelelik yapmak isteyen aliexpress ten falan bütün araç kamera markalarının listesini, çıkartıp her biri için player yazılımını indirip tek tek deneyebilir. Biri illa ki açıcak :)
torpedo_XL tarafından 15/Ağu/15 00:54 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
hocalar sanırım çözüm bu arkadaşın paylaştığı bu linkte bu konulardan anlayan var mı ? Sanırım yukardaki vlc playere bir plugin gibi bişey ama java dilinde bişey hiç anlamadım
-
Video dosyasi degilde önbellek dosyasini almış olamaz mısın cogu kayit cihazlari hafiza kartına kayıt yapınca cep tel gibi kaydeder her cihazda oynar dönüştürmeye gerek kalmaz kalsa bile kolay bulunan dönüştürücüler ile izlenebilir.
cihazi pc ye baglayın oradan direk kopyalamya çalışın belki olabilir cihazin markası belli olsa o cihazın program oynaticini vs daha kolay çözüm olurdu.
-
yaşadığın yerdeki araba modifiyecilerini dolaş, kamera satanlardan hangi marka model sattıklarını öğren
bi liste çıkar
eve gel programlarını bul, indir, dene
-
Basinda dedim bunun kimsenin acamayacagini. Senin yapman gereken önceden dedigim gibi bu kamera firmasiyla iletisime gecmen. Yoksa baska türlü sittim sene acilmaz o.
Florenzi tarafından 15/Ağu/15 02:51 tarihinde düzenlenmiştir -
adamı kuşkuya düşürmeyin dosya kamera görüntüsü adındanda belli zaten drf0_20150721_225626.drs drf0_ 2015-07-21 22:56,26 .drs
yarın ofise geçersem çin malı ürünlerle ilgili player yazılımları olucaktı denerim hepsini