Arabadan Anlayanlar
-
Passat aracım oldu kullandım bir süre öncelikle benzin olayına gireyim araç normal (fiesta, hyundai) serilerine göre fazla yakar sebebi yüksek tork ve kasa ağırlığıdır. Ancak Passat 4.4lük bir araçtır binersin arkana bakmadan yıllarca kullanırsın kışın lastik değiştirip rot balans yazaın lastik değiştirip rot balans 7.000 km de bir yağ değiştirirsin başkada Allah bi kaza vermezse arkana bakmadan kullanırsın. Uzun yol yapacaksan Passat kadar rahat bir aracı ancak BMW ve Mercedes' te bulursun AUDI' de bile bulamazsın farkındaysan Wv, BMW, Mercedes ve AUDI almandır. Kasası ağır ancak yüksek tork sayesinde araç seridir. 1.4 motor o araca az gelmez ancak tam yeterli seviyede değildir (hız ve atak istersen). Bunun dışında aynı zamanda lüks, modifiye (makyaj) istemeyen, ağır (görüntü olarak) bir araçtır camlarına filmini çeker kullanırsın. Compenent teknolojisi ses sistemi kullanıldığından müzik dinlerken zevk alırsın. Gencim, uçarım kaçarım arabada içer sıçarım barada girerim meyhaneyede yetmez maçlara giderim dersen bu arabanın ağırlığı altında kalır arabayı rezil edersin. Uzun yolda da dikkat et fazla rahattan uyuyakalma :) Bunların dışında aracı almadan önce bi Wv servisine mutlaka göster ardından Wv servisinden çıktıktan sonra iyi bir kaportacıya götür ve aracı komple bi kaporta muayenesinden geçir (çarpan, değişineden daha çok su alan rutubetli yerlerine baktır) Parça boya var mı ona baktır varsa neden yapılmış bunu sor sonuçta 2009 model bi araç bu yaşına kadar parça boya yapıldıysa mutlaka bi nedeni vardır. Ardından al eşek biner gibi bin banamısın demez çok hor kullanıyorsun hayvan azcık nazik olda demez ayrıca içinde el verdiğinde sigara içme tavan döşemelere giren koku hiç bir şekilde çıkmıyor Wv serisinin tek kötü yanı sigara kokusudur. Saygılar.... (NOT: Gencim ile başlayan cümledekileri yaparım diyorsan git bi Subaru al yakıtı çoktur ama sürüş keyfi, adrelaninin tadı inanılmazdır.)
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------passatın 1.4motor 122 beygir arabsı varmıydı ya :S
enaz 1.6 die biliyorumda
yada 1.4motor 122 beygir güç üretiyormu ilginç
-----------------------------
önemli olan tork özellikle Wv bu konuda başarılı.. Bunun dışında 1.4 motor karbüratörlü ruhsat çıkışında 70 beygir olan araç sence 130 beygire çıkar mı? Evet çıkar... :} Test edilip onaylanmıştır. Ayrıca 1.6 motorlara göre evet 1.4 Passat az yakar yakmalıdır. 200 cc fark vardır arada... Ancak 1.4 enjeksiyonlu 2009 Renaulth Symbolden biraz fazla yakar sebebi ise ağırlığı ve torkudur. -
scrn hocam araç aynn dediğin gibi kullanılacak uzun yollar veya sakin sürüşler yani peder kullanacak zaten, gemi gibi araba derler ya aynen öyle bir araba istiyor dediğin rahatlık olayı da doüruymus bugun kullanmıs aracı agzından çıkan ilk kelime çok rahat oldu.zaten volwagenlere diğer alman araçlar mercedes bmw ler gibi 300.000 350.000 km lere kadar sorunsuz kullanırsın diyorlar. peki sana şunu sorayım 0km ford focus sedan mı yoksa yukarda saydıgım 50.000km 2009 passat mı alırdın.
-
Passattan şaşma sakın 0km' nin zevki tadı şevki ayrıdır o koltuklardaki naylonları sökmenin verdiği zevki hiç birşey vermez yada o arabanın kaliteli plasytik kokusunu ancak 1 yıl geçmeden o focus 2009 model Passattan daha kötü olacaktır. Bana deseydin ki bu Passat mı yoksa 0km Golf mü diye şüphesiz Golf derdim ama bir Ford için koca bir Wv yakılmaz göz ardı edilemez. Ford grubundanda çok fazla araç kullandım ancak Passat ayrı bi araç örnek vermekte gerekirse Focus daha yeni yapılmış siding kaplamalı, deniz manzaralı bir apartman dairesi Passat ise ikinci el ilk sahibi gözü gibi bakmış tüm masraflarını yapıp onarımını yapmış dağ manzaralı bir dublex villa gibi. (Denizden her zaman rutubet gelir ;}) Sözüm o ki Passat'tan şaşma sürüşün keyfine var. Bu arada koltuklar deri ise bir kılıf alın şimdiden yazın kıçınız terler. :}}
-
volvo nun s 40 yada 60 serisini değerlendirmeye almıyormusunuz ?
-
benzetme çok iyi olmus hocam:) dağ evi engüzeli bencede:)) ben 0km ye meyilliydim pedere de onu empoze edicektim ama senin bu söylediklerinden sonra sallanmada olan düşüncelerim passat a kaydı bi gidip kendim inceleyecem.arabadaki tek sıkıntı gri olması gibi sanıırm siyah olsa çok güzel olurdu passatların siyahı bambaska. koltuklar kumaşmış :)
-
beyazıda inanılmazdır :} Makbulü siyah yada beyazıdır benim tutkun oldugum renk tabikide beyazdır :)
-
bir öneri de benden gelsin ford'un amerika sitesine girip yeni focus'a bak önce :) sonra yeni jettaya bak öyle al passatı bence :) jetta'nın ne eksiği var konfor konusunda onu anlamış değilim :) millet jetta alma deyip duruyo :) yeni kasalarına bak bence jetta ve yeni sport focusun ;)
-
Honda Civic 0 ı 46 Bin Tl Otomatik Vites 1.6 Motor ..
-
Valla hacım Ww güzel ama ben her zaman için 0km arabayı tercih ederim. Görüş meselesi sonuçta .