Araç Aldik Taksi Cikmasiymis Ne Yapabiliriz
-
Hocam geçmiş olsun için rahat değilse bugun yarın arabayı satmaya çalış.2. El alırken eş dost arabasına bak yada 2 3 lira fazla ver servisten araç al en azından her zaman muhattap bulursun.
-
nevorapat bunu yazdı
Hocam geçmiş olsun için rahat değilse bugun yarın arabayı satmaya çalış.2. El alırken eş dost arabasına bak yada 2 3 lira fazla ver servisten araç al en azından her zaman muhattap bulursun.
sıfır alınan araçların boyalı çıktığı bu ülkede hiçbir aracın garantisi yoktur
-
Yahu millet neler sallamış, bilmediğiniz şey hakkında adamı yanlış yönlendirmesenize...
Önce başımdan geçeni anlatayım sonra yapman gerekeni.
Ben i20 aldım yeni kasa. 2 değişeni vardı. Özellikle sordum airbag patladı mı? motor işlem gördü mü? diye. yok dedi eleman. Sonradan bir şekilde anladık ki her ikisi de olmuş. Adliyede zabıt katibiyim ben. Hakimle konuştum hemen ihtarname çek. Ayıbı öğrendiğin gibi ihtar çekip aracı iade etmek istediğini bildirmen lazım sonra iade almaz ise galeriden aldıysan Tüketici Mahkemesine şahıstan aldıysan Asliye hukuk mahkemesine dava açacaksın dedi. Ben de ihtar çektim. Benim durumda olaylar karışıktı biraz neyse aracı başkasına her şeyini söyleyerek sattılar ben de imza aldım bildiğine dair.
Senin olaya gelirsek ister noterden ister postaneden iadeli taahhütlü hemen, hiç zaman kaybetmeden aracı satın aldığın adama olayı kısaca özetle senden bu aracı bu tarihte aldık ancak sonradan şu şekilde öğrendik ki araç taksi çıkması imiş. Bu şekilde bize bilgi vermedin. Taksi çıkması aracın değeri diğer araçlara göre çok düşüktür. Maddi olarak çok kaybım var. Aracı derhal geri al ve masraflarım da dahil olmak üzere zararımı gider yoksa mahkemeye vericem de. Adamı da ara bu işin sonu dolandırıcılığa kadar gider mahkemeye gerek kalmadan işimi hallet de ama KESİN OLARKA İHTAR ÇEK YOKSA YASAL HAKKINI KAYBEDERSİN.
ÖNEMLİ BİRKAÇ NOKTAYI BELİRTEYİM SANA.
ARACIN AYIBINI SATICI SANA BİLDİRMEK ZORUNDA. SORMADIN Kİ YADA BEN SANA SÖYLEDİM DİYE BAHANE OLAMAZ SENDEN YAZILI İMZALI BELGE ALMASI LAZIM . ARACIN AYIBININ BİLDİRİLMESİ VE BİLDİRİLDİĞİNİN BİR BELGE İLE İSPATLANMASI YÜKÜMLÜLÜĞÜ SATICIYA AİTTİR. MAHKEMEDE HAKİM SORDUĞU ZAMAN ELİNDE SANA AYIBINI SÖYLEDİĞİNE DAİR BİR BELGE YOKSA KESİN OLARAK KAYBEDER
DİĞER BİR KONU ALICI ALDIĞI MAL HAKKINDA AYIBINI ÖĞRENDİĞİ EN KISA SÜREDE BAŞVURUSUNU YAPAR YAZIYOR. BEN HAKİME SORDUĞUMDA BANA BİR KARAR GÖSTERDİ İSTİNAF MAHKEMESİNCE DE ONAYLANAN. ADAMIN BİRİ ARABA ALIYOR. SONRADAN KM Sİ İLE OYNANDIĞINI ÖĞRENİYOR. 2 HAFTA SONRA MAHKEMEYE VERİYOR. HAKİM REDDETMİŞ NEDEN ÖĞRENİR ÖĞRENMEZ İADE İSTEDİĞİNİ BİLDİRMEDİN DİYE. BURASI ÇOK ÖNEMLİ ONA GÖRE....
bilmeden sallayanların da gözüne girsin diye büyük yazdım. Hemen ihtar çekip iade isteğinizi belirtin. Adam kabul etmezse dediğim gibi dolandırcılığa varır deyip korkutun :) yoksa ver mahkemeye he 2 sene sürer ama sonrasında bir daha araba satarken abdestsiz kalmaktan bile korkar....
-
Aracın taksiden çıkması kusurmudur? isterse adam aracında At taşır sonra da satar. Kimseye bak ben bu araç ile At taşıdım demek zorunda olduğunu sanmıyorum.
Eksper raporu almışsın, servise göstermişsin kısaca herşeyi yapmışsın zaten almadan önce.
Aldıktan sonra nerden çıktığını öğrenmen bence hiç bir neticeyi değiştirmez.
Hayırlısı olsun Allah kaza bela vermeden sürmeyi nasip eder inşallah.
-
Tipik bir ayıplı mal vakası, vakit geçirmeden ihtar çek. Km'si ile oynandıysa eğer savcılığa suç duyurusunda bulun