Araç İçi Kameralar Zorunlu Hale Geliyor
-
Çok fazla radyo programı dinlediğim için bu sıralar araç içi kamera reklamları çok populer, hani bir zamanlar dışarıda 60 liraya 70 liraya satılan altın çilek bu radyo programlarında 3 paketi 19 tl ye felan satılıyodu, veya bogle hurrem, yagı tuy dokuculer felan donem donem ne populerse onun reklamları olur, bu sırada sureklı bu düdüğü öttürüyorlar.
Temmuz dan itibaren ticari araçlar için zorunlu olucakmış ve olmayanlara ceza yazılacakmış,tabi şimdilik ticari araçlar belki ilerde bütün sigortalı araçlar, kafamı karıştıransa reklamdada bahsettiği gibi şu konu;bebek koltuğu.
Önceden bebek koltuğu nedir bilen gören yoktu (en azından bizim orda), anca filmlerde felan gorurduk ve bunu satan tanıdıklarda söylüyor onceden alan satan yoktu ve cokta pahalı degılmıl en azından verılen paranın kalıtesındeymıs,yanı 150 tl ye bı koltuk alındığında onceden onun gerçek kalıtesıde okadarmıs, sımdı ıse en az 2 3 kat artmıs parası,ucuz olanlarda bu zorunlulukdan ötürü çıkan çin malı kötü olanlarmış,yani onceki fiyata alınanlar öncekiler kadar kalıteli değil, öncekilerde şimdi 2 3 kat pahalı satılır haldeymiş, ki doğru.Benım aklımda takılansa ya bu kameralarda zorunlu olursa ve bunların fiyatları şimdi 60 70 e bıle bulunurken ılerde bize 200 300 tl çekerlerse ne olur?
Yani şimdiden alınmalımı? Bu piyasadaki 90 100 liralık lar nasıl, kullanan varmı?,sigortası olamayan arabaya alınmalımı?Konu hakkında genel düşünceleriniz ne...
-
O öne koyulan kameralarsa bizimkilerde artık Ruslar gibi bir sürü video atarlar internete :D
-
u235 bunu yazdı
O öne koyulan kameralarsa bizimkilerde artık Ruslar gibi bir sürü video atarlar internete :D
aynen. tutanakvideolari.com diye bi' site açıp, bu kazaları oraya koymak lazım.
-
10 numara olur bence. bende almak istiyodum böyle bişey.
daha 10 dakika olmadı karşı yolda kaza oldu. kim haklı kim haksız görünürdü kamera olsa.
-
polislerin rüşvet alma sıklığını azaltacak bir uygulama olur bu. Keşke kaza yaptığımda bende de olsaydı o kameradan ibret olsun diye izlerdim bol bol
-
zorunlu olması çok mantıklı kaydı silip eski kaydın üzerine yazacak şekilde 8 saat kayıt alsa ve tüm araçlarda zorunlu olsa kazalarda suçlu olan adamın a...na korlar. düşünsene tikinin biri almış şahini makas ata ata gidiyor, 2 gün sonra internette 30 tane kayıt koyulmuş plaka kabak gibi ortada. gel bakalım arkadaşım dedikleri zaman ne diyebilir ben sadece bir kaç kere makas attım diyebilir mi? yada tehlikeli bir kamyon düşün bastın şikayeti, ileride polis durdurdu sende indin kaydı izlettin adam ne diyecek ben sol şeritten 140la gitmiyordum diyebilecek mi kamera kaydı olduğunda. bence gayet mantıklı, yola bakacak şekilde her araçta kamera olmalı. minibüslerde içeriye bakan kameralar da olmalı ki çoğunda var artık.
RETRET tarafından 05/Haz/14 11:51 tarihinde düzenlenmiştir -
dashcam kültürü güzel olur valla, ben destekçisiyim :D
-
Çin alışveriş sitelerinden ucuza temin edebilirsiniz. Gidipte millete kazıklanmayın.
http://www.dx.com/c/car-accessories-799/car-alarm-security-709/car-dvrs-73
mkyb tarafından 05/Haz/14 12:44 tarihinde düzenlenmiştir -
bu iş ticarete dökülebilir mi ondan bahsedin bana.
-
ArduouS bunu yazdı
bu iş ticarete dökülebilir mi ondan bahsedin bana.
Bilmem bunun ana bayiliği felan satılıyorsa bence alın, zamanında bizim orda daha avea felan yokken telefoncu acmıstı bı tanıdık,dalga gecıyolardı telefoncular dıye,sonra anabayılgıını aldılar utanclarından ınsan ıcıne cıkamıyolardı,sımdı memlekette satılan her kontoden ceplerıne kurus kurus gelıyo, trilyonlarla oynuyolar
yanı ne olacağı belli olmaz, bunu şimdiden getirtmeye baslasan yurtdısından satarsın heralde zorunlu olucak denılıyor, baksana hıc kotu yorumda yok herkez ıstıyorda ucuz olursa nıye olmasın ki teyiptende ucuz :D
Konuya genel olarak, bunu şimdiden almalımıki sonra elımız yanarmı ?
-
Hikayee....
Büyük patronlardan birisi 10$ dan araç kamersı getirip yakında zorunlu olacak diye 100tl den satmaya çalışıyor.
inanmayın!!