Araç Muayeneden Kaldı, Yakalanırsam Çekilir Mi?
-
Merhaba, araç muayenesini geciktirdim ancak bugün yaptırabildim, talihsizlik sağ arka frenlambası yanmamış geçirmediler, çarşamba günü de şehir dışına gideceğim epey uzağa, bu 1 aylık müddette tekrar polis çevirirse aracım çekilir mi, internette baktığımda kimisi çekilir kimisi çekilmez 1 ay mühleti var demiş ama anlayamadım.
Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi
-
Çekilmez hocam cezayı yazar geçerler
Daha önce başıma geldi, muayenesiz araçla yakalandım ceza yazdılar.
-
Benim bildiğim 3 sefere kadar yakalanma hakkın var. Her seferinde para cezası kesiyorlar. 3. seferde ise arabayı otoparka çekiyorlar.
-
Lambayı değiştirip yol üzerinde bulunan tüvtürk e yaptırabilirsin riske atmayın bence zaten sadece muayeneden kalanlara bakıyorlar
-
Şimdi bu muanesiz araç olarak mı geçiyor yoksa trafiğe çıkamaz olarak mı, çünkü ağır hasarlı yazıyor bi ampül için, hayır bir de tatile gideceğim şimdi jandarma biraz aksi oluyor tatil yerlerinde laf da anlatamam tadımız kaçmasa
Bir defa zaten 3 hafta önce muanesiz diye ceza yedim.
Bu 1 aylık süre verdiler ya bana muaf olmuyor mu kesin
-
Hayır şuan muayenen yok trafiğe çıkamazsın. Keyfe keder ya yine ceza yazarlar yada bağlarlar vicdanlarına kalmış bir şey. Randevu alıp yaptır kafam rahat olsun.
-
Mali27 bunu yazdı
Hayır şuan muayenen yok trafiğe çıkamazsın. Keyfe keder ya yine ceza yazarlar yada bağlarlar vicdanlarına kalmış bir şey. Randevu alıp yaptır kafam rahat olsun.
En makulu bu gorunuyor secenekler arasinda.
-
hocam çekici(nakit) + ceza yazılıyor(plakaya)
3-4 yıl muayenesiz araçla gezdim her ay yakalanıyordum birara
çekici üzerinde foto alıyorlar salıyorlar -
muayeneden kaldıktan sonra 2 hafta süren var tekrar muayene ettirmek için. randevu oluşturursan polis bir şey demiyor. gideceğin yere göre randevu al . zaten tekrar muayenesi için ücret de ödemeyeceksin. bence riske atma sadece para cezası da olsa değmez
-
2 hafta süresi var diye biliyorum. bu süre içinde ceza yazmazlar.
-
Muayeneden kaldıysanız ve tekrarına henüz girmediyseniz 1 ay süresi var. O 1 ay içerisinde sorun olmaz. (Muayene rapor kağıdı ya da onlinedaki kağıdında da geçerlilik süresi yazar.) Sağ arka fren lambasından kalındıysa eğer onu hemen yaptırın çok uzun işlem değil. Olası çevirme durumunda da yapılı olduğunu görürler. (Fakat sorun olmaz o ayrı.)