Araç Muayeneden Kaldı, Yakalanırsam Çekilir Mi?
-
Muayeneden kalan araç trafiğe çıkamaz ben mi yanlış biliyorum 1 ay süre tekrar kontrol için hani 1 ay içinde tekrar gelirsen para almayız muhabbeti 1 ay polisi bağlayan bir şey değil ekstra para ödememen için yanlış biliyorsam düzeltin
Trafikte cezası nedir bilmiyorumda kıl birisine gelirsen her türlü cezasını çektirir denk geleceğin adama ve senin derdini nasıl anlattığına bağlı jandarma çok önemsemez ampul falan düzgünce anlatırsan geçirir
-
İnsaflısına denk gelirsen bir şey olmaz der geçerdim, ama bazıları anlaştıkları çekicilerle tuzak kuruyor.
-
1 ceza yazar salar süre verir o süre içinde yaptırmazsan sistem aracı otomatik trafikten men eder 2. yakalanışta araç trafikten men olduğu için çekici çağdırılır ve çekilir muayeneye çekici ile götürmen istenir
-
o ampulu değiştirmek çok kolay dert ettiğin şeye bak. ampulu değiştir yola çık yolda polis çevirirse 1 aylık sürem varmış, vardığım yerde muayeneye sokucam aha lambadan bırakmış lambayı da yaptırdım dersin.
yunusdogan tarafından 08/Tem/25 21:41 tarihinde düzenlenmiştir -
muayenesiz sayılır o elindeki kağıt bir işe yaramaz. 2918 sayılı kanunun 34/a maddesinden 2167 tl ceza yersin. 7 gün süre verilir haberin olsun
-
tuuruls bunu yazdı
Muayeneden kaldıysanız ve tekrarına henüz girmediyseniz 1 ay süresi var. O 1 ay içerisinde sorun olmaz. (Muayene rapor kağıdı ya da onlinedaki kağıdında da geçerlilik süresi yazar.) Sağ arka fren lambasından kalındıysa eğer onu hemen yaptırın çok uzun işlem değil. Olası çevirme durumunda da yapılı olduğunu görürler. (Fakat sorun olmaz o ayrı.)
Doğrusı bu arkadaşlar
-
Yaptırıp kaldıysan 1 ay süren var.
Hiç yaptırmadıysan, ilk yakalamanda ceza yazarlar, 15 gün içinde gidip muayene yaparsan cezan silinir.
Yaptırmaz da tekrar yakalanırsan aracını bağlarlar.
(gerisi polisin insafına kalmış) -
Yakalanırsan trafikten men ederler + para cezası
Ampülün işi zor değil bence yaptırıp muayeneyi halletmen daha sağlıklı olur. TÜV'den verilen 1 aylık süre trafikte gezebileceğin anlamına gelmiyor sorunu yaptırıp tekrar muayeneye girebilmen için gerekli süreyi sana hak tanıyor.
Sanayi yolunda vs yakalanırsan yaptırmaya gidiyorum diyip yırtabilirsin ama şehirler arası yolda en ufak bir çevirmede başına iş alırsın. -
Valla bence talihsizlik değil, hayırlısı olmuş hocam. Fren lambası önemli, öteki lambayı sis farı sanıp otobanda arkadan geçirebilirler.
Muayeneye gitmesen uzun süre fark etmeyecektin belki