Araç Plakaları Hakkında Ve Nick'im
-
geçen sene denizliden gelirken birtane lüks jip gördüm plakası BJK dı yani numara yok hiç birşey yok beyaz üzerine BJK yazılıydı sadece içinde kim var diye bakim derken radara giriyodum azdaha
ama süren siklemedi radarı bastı gitti
-
DJ_Alper bunu yazdı
geçen sene denizliden gelirken birtane lüks jip gördüm plakası BJK dı yani numara yok hiç birşey yok beyaz üzerine BJK yazılıydı sadece içinde kim var diye bakim derken radara giriyodum azdaha
Yazı kırmıızı renkli ise belçika plakalıdır. Bu ülkeden gelen gurbetçiler plakaya istediği ismi alabiliyor. Fiyatı tuzlu ve vergisi yüksek bu plakaların :) Yabancı plakaların cezalarını sorgulama sistemi online vergi dairesinde var ordan çıkmazsa gümrük çıkışında öperler bizimkiler :)
essan tarafından 20/Eyl/21 22:22 tarihinde düzenlenmiştir -
İsmin tamamının yazılı olduğu plakalar yasal değil diye biliyorum. Sonuçta bunun belli bir standardı var ve standartlar Tüvtürk tarafından belirleniyor. İstediğiniz özel plakanın boşta olup olmadığını öğrenmek için boş plaka sorgulaması yapmanız gerekir. Bunun için pek çok yöntem var: Egm, sms, vs... Böylese yasal sınırlara takılmadan dilediğiniz plaka boştaysa kullanabilirsiniz.
-
ajan için niye kasıyon ajn olmazmı.
-
pompaci bunu yazdı
ajan için niye kasıyon ajn olmazmı.
olur olur hazır görüyorum; il kodu 3 harf 3 rakam; 54 ajn 111 (((: zaten bu plakayı gören bişeylik olduğunu anlar.
-
20 NE 10
10'dan Denizliye gidiyorum plaka için..
-
Türkiye de özel plaka yok yani yasal değil.
Özel plaka = Plakaya yılan yazdırmak gibi
bazı AB ülkelerinde var galiba ancak ABD de tamamen yasal bir kaç yüz dolar ödüyorsunuz isterseniz plakaya Patron yazdırabilirsiniz.
Türkiyede ancak BJK TC veya isminizin baş harfleri gibi şeyler alırsınız kafanıza göre yazı yazdıramazsınız
-
PanxeR bunu yazdı
Türkiye de özel plaka yok yani yasal değil.
Özel plaka = Plakaya yılan yazdırmak gibi
bazı AB ülkelerinde var galiba ancak ABD de tamamen yasal bir kaç yüz dolar ödüyorsunuz isterseniz plakaya Patron yazdırabilirsiniz.
Türkiyede ancak BJK TC veya isminizin baş harfleri gibi şeyler alırsınız kafanıza göre yazı yazdıramazsınız
hocam tamam özel plaka değilde ben sadece olan ve olacak bi sistem üzerine istiyorum; şuanki= "il kodu 3 harf 3 rakam=54 ajn 111" yada işte olacak olan= "il kodu 4 harf 4 rakam=54 ajan 1111"
inşallah yaptırabilirimde o zaman tekrar havalı havalı araba kullanmaya başlarım :D plakamı gören tanısın tanımasın kesin ben= "ajan1111" olduğumu anlar (:
-
essan bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
Yazı kırmıızı renkli ise belçika plakalıdır. Bu ülkeden gelen gurbetçiler plakaya istediği ismi alabiliyor. Fiyatı tuzlu ve vergisi yüksek bu plakaların :) Yabancı plakaların cezalarını sorgulama sistemi online vergi dairesinde var ordan çıkmazsa gümrük çıkışında öperler bizimkiler :)
beyazın üzerine siyahtı sadece BJK yazıyordu rakam yoktu