Araç Satışı İle İlgili Bilgisi Olan...
-
Dün yani ayın 20'si itibari ile araç satın aldım.Sorum şu olacak verilen geçici ruhsatta 15 gün içerisinde İstanbul Fatih Trafik Büro Amirliğinden almanız gereklidir.15 gün içerisinde alınmayan ruhsat adresinize aps ile postalanacaktır yazıyor.
Pazartesi günü Trafik Büro Amirliğine gittiğimde ruhsat çıkmış olurmu veya takriben kaç günde ruhsat hazır oluyor.Daha önce noterden araç alımı yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
-
ptesi öğle yemeğinin hemen sonrasında git alırsın, yine yirmi lira hazırda bulundur, bazen bulamayabiliyorlar :|
-
O bürokrasi oalylarına alışığız da zaten =)
Bilgi için teşekkür ederim sağol. -
merakımı mazur gör ikinci elmi aldın
devir masrafı ne kadar oldu.
-
Yok hoja ne demek evet ikinci el aldım 69.60 Tl devir masrafı çıktı.
-
Leustad bunu yazdı:
-----------------------------
Dün yani ayın 20'si itibari ile araç satın aldım.Sorum şu olacak verilen geçici ruhsatta 15 gün içerisinde İstanbul Fatih Trafik Büro Amirliğinden almanız gereklidir.15 gün içerisinde alınmayan ruhsat adresinize aps ile postalanacaktır yazıyor.
Pazartesi günü Trafik Büro Amirliğine gittiğimde ruhsat çıkmış olurmu veya takriben kaç günde ruhsat hazır oluyor.Daha önce noterden araç alımı yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
Arkadaşım evrağın emniyete gitmesi yaklaşık 1 haftayı bulur. Kaldıki hemen ruhsatını alamazsın. Çünkü aracına yeni trafik sigortası kesilmesi lazım. Yeni uygulamada trafik sigorta bilgileri emniyet sistemine yazılması lazım. >Emniyetin elinde trafik sigorta bilgilerin olmadığından dolayı ruhsatı basmazlar.Şimdi 1: 1-hafta sonra emniyete gidiyorsun. Ruhsatını soruyorsun Muhtemelen gelmiştir.
2: emniyete gitmeden önce kimin adına araç alındıysa hemen o kişi adına trafik sigortası kestiriyorsun. Kestirmiş olduğun poliçeyi emniyete ibraz ediyorsun.
3:Emniyet ya hemen işlemini yapar ruhsatını verir. Yada yoğundur şu saatte yada şu gün gel ruhsatını al der.
kesinlikle ve kesinlikle sigorta poliçeni emniyete vermediğinden dolayı ruhsatın basılmaz ve postaya verilmez. Bundan sonra masrafın yok.
-
hiç gitmene gerek yok aldığın noter yazısı 1 ay boyunca ruhsat yerine geçiyor.1 ay içindede adresine ptt kargo ile ruhsat geliyor.
-
espir bunu yazdı:
-----------------------------Leustad bunu yazdı:
Arkadaşım evrağın emniyete gitmesi yaklaşık 1 haftayı bulur. Kaldıki hemen ruhsatını alamazsın. Çünkü aracına yeni trafik sigortası kesilmesi lazım. Yeni uygulamada trafik sigorta bilgileri emniyet sistemine yazılması lazım. >Emniyetin elinde trafik sigorta bilgilerin olmadığından dolayı ruhsatı basmazlar.Şimdi 1: 1-hafta sonra emniyete gidiyorsun. Ruhsatını soruyorsun Muhtemelen gelmiştir.
2: emniyete gitmeden önce kimin adına araç alındıysa hemen o kişi adına trafik sigortası kestiriyorsun. Kestirmiş olduğun poliçeyi emniyete ibraz ediyorsun.
3:Emniyet ya hemen işlemini yapar ruhsatını verir. Yada yoğundur şu saatte yada şu gün gel ruhsatını al der.
kesinlikle ve kesinlikle sigorta poliçeni emniyete vermediğinden dolayı ruhsatın basılmaz ve postaya verilmez. Bundan sonra masrafın yok.
-----------------------------Dediğin doğru sigorta poliçesini yaptırcaktım pazartesi fakat düşündüğüm şeyde ulan bu poliçe emniyete nasıl ulaşacak.Noterdeki salak adam bişey yapmana gerek yok artık emniyetten alırsın veya ptt ile yollarlar dedi.Eminmisinz dedim evet dedi.İçimden ulan ne güzel bişey dedim ama bi bokluk olduğunu sezmiştim.Türkiye'de bir anda olsa devlet işlerinin kolaylaştığını tamamiyle teknolojiye ayak uydurduğunu sandım ama gene vatandaşa görev vermişler =) Bu arada teşekkür ederim espir
-
önemli değil ben bu gerzek noterlerle hergün uğraşıyorum. ipneler emniyete gönderecekleri posta bedelinden bile para kazanıyorlar. siz siz olun bu yazıyı okuyan herkese sesleniyorum. notere elden teslim işlemi yapacağım diye söyleyin. ozaman o evrakları size verirler. siz bizzat emniyete elden götürürsünüz
-
Doğru Diyosun makbuzda yazılmış şeyleri yazıyorum keşke bilseydim yemezdim bu zokayı =|
DAMGA VERGİSİ 46.00 TL
PTT GİDERLERİ 20.00 TL
K.D.V 3.60 TL
T O P L A M 69.60 TLEskiye göre gene iyi önceden muameleciler adam soyuyordu.Ama genede vatandaş kandırılıyor.En azından beni bilgilendirip şu evrakları emniyete ulaştırıp ondan sora işlemlerinizin devamlılığını sağlamaktadır gibi bir bilgi verilebilirdi.Ne denilebilir ki...
-
birde araban kaç plaka bilmiyorum fakat. trafik sigortaları artık özelleşti nerdeyse. her sigorta şirketinde fiyatlar farklı teminatlar aynı. yine bir tavsiye trafik sigortası için fiyat al. en ucuzunu seç. fiyatı düşük olanlar ERGO sigorta EUROKA sigorta DUBAİ sigorta bunlardan fiyat al trafik sigortasında bile kazıklanma. üstelik trafik sigortalarında kredi kartına 5 taksit imkanı bile var. vade farkı ödemiyorsun.