Aracın Engel Olmasın [Kamu Spotu]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

bu topluma hizmet?

kulağa hiç hoş gelmiyor

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    brK
    brK's avatar
    Erkek

güzel çalışma olmuş dostum.

bide aracını kaldırım ortasına park eden lavuklar varya onlara çok pis ayar oluyorum..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı

Bu olay istanbuldaki avm'lerde çok olur.

Beyin özürlü amcıklar gider özürlü park yerine bırakır aracı.

Halbuki o noktalar avm'ye en yakın giriş yerleri.

Bu toplum başka türlü ilerlemez tebrik ederim tekrar.

teşekkürler :)

brK bunu yazdı

güzel çalışma olmuş dostum.

bide aracını kaldırım ortasına park eden lavuklar varya onlara çok pis ayar oluyorum..

hocam görme engellilerin kullandığı sarı yolların üzerine veya çıkışlarına araç park edenler oluyo, onunla ilgili de bir kısa film çektik, yalnız montajı tam olarak bitmedi, 1-2 sahne daha ekleme yapıcaz, kısmetse onu da yayınlarım yakın zamanda :)

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Sanki aracın olmasın engel daha doğru oluyor.Elinize sağlık.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    skyvalet bunu yazdı

Sanki aracın olmasın engel daha doğru oluyor.Elinize sağlık.

dediğin şekilde de olabilir, fakat genelde vurgulanmak istenen şey böle ortalarda bi yerde olur düşüncesiyle o şekilde yazdık hocam :)

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

İlk başta anlamakta zorlandımda hocam ondan :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mcagla87
    mcagla87's avatar
    Erkek

çalışma güzel

böyle park sorunun olduğu bir ülkede dikkate ne kadar alınır S: yayalara yol vermeyen ayılar var!

Eski Yeninin Efendisidir - Su sesi, Para sesi, Fan sesi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

fikir güzel. engelliler için reklamlar çoğaltılmalı. bu konuda tebrik ediyorum

ama reklamın bence uzun sürdü

müzik seçimi için biraz daha düşünülebilir. bence kötüydü hatta başımı ağrıttı.

slogan değiştirilebilir.

bence izlendikten sonra insanda çok etki bırakmıyor üzgünüm. 

öğrencisişsniz elinizden bu kadar gelmiştir birşey diyemem ama

o kısıma park eden kişiler reklamı ziledikten sonra empati yapmasını sağlamak iyi olurdu. nicizane fikrim. dikkate alırsın almazsın sen bilirsin

bak aynı mevzu değil ama reklam şöyle olur:

sonunda ağladım

https://www.youtube.com/watch?v=2z6p_PeVsco

bu videoyuda kırpmışlar biraz türkçeside vardı onuda bulamadım ama güzel yinede

https://www.youtube.com/watch?v=boNlcCexoi0

daha az bütçeli bir engelli reklamı

https://www.youtube.com/watch?v=otl3FNZSZu4

https://www.youtube.com/watch?v=6eRHVicPoZM

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

huyum ama lafı uzatmayayım, olmamış.

Birincisi videonun 10. saniyesine reklamı siz koyduysanız, yine lafı uzatmıyorum, daha olgunlaşmanız gerek diyorum, youtube'un bir uygulamasıysa kusura bakmayın o zaman.

İkincisi kamu spotu yazmasa anlamayacağım, videonun süresinde çok fazla şey anlatabilirdiniz,

ayarı kaçırmadan, ajitasyon olmadan empati kurdurmanız gerek, hiç birşey yok bu videoda, ben park eden insanın park edemeyince ne sorun yaşadığını anlayamadım mesela.

Bu sorunu yaşayan birini dinleyin ve bu projeyi yapın ki niyetinizin samimi olduğunu da kendinize ispatlamış olursunuz.

edit:

@MBK

Beyin özürlü kelime öbeğini hakaret olarak kullanıp ardından "özürlü park yeri"ne empati yaptığını anlaman gerek, özürlü kelimesini hakaret olarak kullanıp, başka türlü özürlü dediğin insana empati kurmaya çalışıyorsun. Park yerine empati yapacağım diye zihinsel engellileri yokettin az önce.

kvasir tarafından 12/May/14 14:20 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    skyvalet bunu yazdı

İlk başta anlamakta zorlandımda hocam ondan :D

olur hocam arada :)

mcagla87 bunu yazdı

çalışma güzel

böyle park sorunun olduğu bir ülkede dikkate ne kadar alınır S: yayalara yol vermeyen ayılar var!

o konuda haklısın, biz elimizden geleni yapmaya çalıştık :)

futurist bunu yazdı

fikir güzel. engelliler için reklamlar çoğaltılmalı. bu konuda tebrik ediyorum

ama reklamın bence uzun sürdü

müzik seçimi için biraz daha düşünülebilir. bence kötüydü hatta başımı ağrıttı.

slogan değiştirilebilir.

bence izlendikten sonra insanda çok etki bırakmıyor üzgünüm. 

öğrencisişsniz elinizden bu kadar gelmiştir birşey diyemem ama

o kısıma park eden kişiler reklamı ziledikten sonra empati yapmasını sağlamak iyi olurdu. nicizane fikrim. dikkate alırsın almazsın sen bilirsin

bak aynı mevzu değil ama reklam şöyle olur:

sonunda ağladım

https://www.youtube.com/watch?v=2z6p_PeVsco

bu videoyuda kırpmışlar biraz türkçeside vardı onuda bulamadım ama güzel yinede

https://www.youtube.com/watch?v=boNlcCexoi0

daha az bütçeli bir engelli reklamı

https://www.youtube.com/watch?v=otl3FNZSZu4

https://www.youtube.com/watch?v=6eRHVicPoZM

hocam yaptığımız reklam filmi değildi, kamu spotuydu. evet bu türde yayınların çoğaltılmasını ben de destekliyorum. süre olarak biraz uzun olmuş olabilir, ilk defa kamu spotu çekiyoruz çünkü, Türkiye'de pek fazla yapılmayan bir şey, hatta kamu spotu sadece ceza alan kanallarda gösterildiği için bu yüzden de üzerine düşülmüyor. O yüzden şurdan esinlendik burdan ilham aldık diyebileceğim bir yer yok, tamamen kafamıza göre senaryoyu oluşturduk ve çekimleri yaptım. Masa başında da pek fazla vakit harcayamadığım için (örneğin renk ayarları pek iyi değil, kameraman bi arkadaşımdan aldığım ilk yapıcı yorum bu olmuştu) o yüzden çok çok iyi bir film olmadığının farkındayım. Zaten buraya koymaktaki amacım da bazı eksiklerimi sizler vasıtasıyla görüp ileride yapacağım işlerde bana ışık tutması olacak :)

Müzik seçimi son gün yaptığımız için, o kısım benim de içime sinmedi açıkçası ama idare edin artık :)

Slogan bir çok farklı fikir olabilir tabi ki, bizim ilk aklımıza gelen bu oldu, fazla da üzerine düşünmedik açıkçası :)

göstermiş olduğun tüm videoları daha önce izlemiştim. ilki gibi bir senaryo yazabilmek gerçekten o işi yapanların becerisidir diye düşünüyorum. ikinci video açılmadı. üçüncü ve dördüncü videoda da anlatılmak istenen açık açık ifade edilmemiş. yani bir çok kişi "bu neydi şimdi" diyebileceği bir kısa film olmuş. ama anlayabilen için gerçekten anlamlı tabi ki. biz herkes anlayabilsin düşüncesiyle bu şekilde çekimleri yaptık :)

son olarak, değerli yorumların için teşekkür ediyorum.

VBDream bunu yazdı

huyum ama lafı uzatmayayım, olmamış.

Birincisi videonun 10. saniyesine reklamı siz koyduysanız, yine lafı uzatmıyorum, daha olgunlaşmanız gerek diyorum, youtube'un bir uygulamasıysa kusura bakmayın o zaman.

İkincisi kamu spotu yazmasa anlamayacağım, videonun süresinde çok fazla şey anlatabilirdiniz,

ayarı kaçırmadan, ajitasyon olmadan empati kurdurmanız gerek, hiç birşey yok bu videoda, ben park eden insanın park edemeyince ne sorun yaşadığını anlayamadım mesela.

Bu sorunu yaşayan birini dinleyin ve bu projeyi yapın ki niyetinizin samimi olduğunu da kendinize ispatlamış olursunuz.

edit:

@MBK

Beyin özürlü kelime öbeğini hakaret olarak kullanıp ardından "özürlü park yeri"ne empati yaptığını anlaman gerek, özürlü kelimesini hakaret olarak kullanıp, başka türlü özürlü dediğin insana empati kurmaya çalışıyorsun. Park yerine empati yapacağım diye zihinsel engellileri yokettin az önce.

hocam reklam youtube kaynaklı, biz koymadık. dediklerinde haklısın. ancak o şekilde insanlarla konuşmaya, analiz yapmaya pek fırsatımız olmadı açıkçası. önümüzdeki projelerde bunu dikkate alacağız :)

değerli yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 2630 Toplam Mesaj: 24