folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araçla İlgili Sorularınız Varsa Alabilirim :)=

Araçla İlgili Sorularınız Varsa Alabilirim :)=

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

muayeneye giderken özellikle ışıklar frenlere iyi baktırın bunlar genelde ağır kusur sayılıyor

frenler tutsada abs ışığı felan yanıyosa gene gitmeyin olmadı abs ışığının sigortasını attırın ama öle gitmeyin ağır kusur direk :p

bide alper hocam, çoğu araba farlar yüzünden ağır kusurlu çıktığı için farları hafif kusur kapsamına alıncaktı, olmadı mı hala o.?!

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

MaviGozluDev bunu yazdı:
    DJ_Alper bunu yazdı:

muayeneye giderken özellikle ışıklar frenlere iyi baktırın bunlar genelde ağır kusur sayılıyor

frenler tutsada abs ışığı felan yanıyosa gene gitmeyin olmadı abs ışığının sigortasını attırın ama öle gitmeyin ağır kusur direk :p

bide alper hocam, çoğu araba farlar yüzünden ağır kusurlu çıktığı için farları hafif kusur kapsamına alıncaktı, olmadı mı hala o.?!

far ayarsızlığı hafif kusur farın yanmaması ağır kusur

bölgeden bölgeye değişiyo bizim burda abslere bile bakmıyolma :)=

ama cinsin birine denk gelirsen bizim 2008 model arabayı peryodik bakımdan monra soktuk bir şey bulamadılar sisfarları ayarsız yazdılar salaklar :)

hafif kusur olarak geçti

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek
    ruhsatta sasi numarası kısa yazılı bu yüzden ruhsat yenilemem gerekli bunun için hangi evraklara ihtiyacım var
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

goldfinger bunu yazdı:
    ruhsatta sasi numarası kısa yazılı bu yüzden ruhsat yenilemem gerekli bunun için hangi evraklara ihtiyacım var

şimdi neden şasinin kısa yazıldığından itibaren anlatayım

şasi numarasını başkısımları marka ve tipidir

marka numarası tip numarası yazılmıyor geri kalanı yazılıyordu eskiden markası tipi zaten ruhsatta ayrı olarak belirtildiği için şimdiyekadar araçlar hiç bir sorun olmadan günümüze kadar 10larcakez muayene girdi sorun olmadı ama özelleşince bu ibneler tam istiyo :)

ruhsat değişimi için  kenden bizzat yapacaksan takipçis şöförler odasından

ek-1 formu alacaksın2 tane bunu bilgisayarda doldurulması zorunlu onun için ayrı programlarımız var ama o bölgedeki tescil bürosu daktilo ile kabul ediyorsa daktilo ile doldurursun

giden masraf ortalama 70 lira gibi birşey tutar 

bence takipçi aracılığıyla kullan 70 elince var nekadar fazla isterse okadar işçilik felandır onun için iyi pazarlığı yap :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Elimizde satmaya kalksan 3-4 milyar, tam manasıyla bakım yaptırayım dersen 1.5-2 milyar masrafı olan,

60km'den yukarı çıkmayan ve sadece düz yolda kısa mesafelerde ( 3-5 km ) kullandığımız bir çöp tenekesi varsa

Bunun muayenesini geçirme şansım var mı? (Ayak işlerinde kullanılıyor)

(Bi muayeneci tanıdık falan olsa ne güzel olurdu :P )

Soru 2: Muayenesini bu sene değil seneye yaptırsam (gerekli düzenlemeleri yapıp) ödeyeceğim miktar nasıl değişir?

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek

bu araç muayenesine bugün gittim. izmir sarnıç ta. tüv türk.  makbuz kesiyorlar  cezasız olanlara  123.90 tl

ama kimse 10 kuruş istemiyor. abartısız günde 1000 araç.......  1000 * 10 krş =....  her gün oranın kasasına giren karşılıksız para.

eğer araçta sorun yoksa(çok zor 0 km fabrikadan gelen araç bile takılıyor)  birde randevulu gidiyorsan 10 dk da işin biter. ama, yook far ayarı fren ayarı olursa

o zaman işiniz yaş. benim aracın far ampullerinin rengine taktılar orda 50 kuruşluk ampulu değiştirmek için 20 tl verdim karşıda bir yere.

ne aracınız olsun nede oralara gidin.  haa  birde  zehirli gazlar vardır oralarda. aracılar. iş takipçileri.

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

Elimizde satmaya kalksan 3-4 milyar, tam manasıyla bakım yaptırayım dersen 1.5-2 milyar masrafı olan,

60km'den yukarı çıkmayan ve sadece düz yolda kısa mesafelerde ( 3-5 km ) kullandığımız bir çöp tenekesi varsa

Bunun muayenesini geçirme şansım var mı? (Ayak işlerinde kullanılıyor)

(Bi muayeneci tanıdık falan olsa ne güzel olurdu :P )

Soru 2: Muayenesini bu sene değil seneye yaptırsam (gerekli düzenlemeleri yapıp) ödeyeceğim miktar nasıl değişir?

hoca araç muayenesinde 2005 yılından bu zamana doğru alıyorlar yani..

1995 de muayenesi geçen aracın masrafı 2005 den bu yana doğru alınıyor. sahte yapanlar felanda var :) ama mutlaka ortaya çıkıyo bunlar sonra haybiye uğraşıyon

her araç bilgisi bilgisayara düşünyoe mudahale olmuyor ama tanıdık varsa  biraz üstüne çıkıyo biraz silktiriyo felan geçiriyo :)

daha fazlasını yazarsam beni sorguya alırlar :)

2.   123,90 diyo arkadaş ben düz 125 olrak alıyorum geçen tarih 2005den önceyse 2005 baz alacaksın sonraysa geçtiği tarihden her ay 6 lira koy ortalama bir rakam bulursun

:D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

karizma_18 bunu yazdı:
    elimizde 94 model kia sephia var. otomatik vites.. araç uzun süre sıcak bir ortamda durunca ( yani güneş altında ) geç çalışıyor... marşa basıyorsun ve baya sonra çalışıyor araba.ama çalıştırıp istop ettikten sonra tekrar marşa basınca saat gibi tak die çalışıyor.. bu konuda yardımcı olabilirmisin?
    hocam otomatik vitesler frene basmadan çalışmadıklarından sıcakta fren anahtarında bi problem oluyor olabilir. frene bikaç kez sertçe basıp, sonra marşa basarsan sorunun hallolacaktır.

bunu dene, olmazsa ikinci ihtimal olarak sebebi, borularda ve yanma odalarındaki benzinin sıcakta buharlaşıp bujileri nemlendirmesi ve arabanın çalışmasını geciktirmesi olabilir.arabayı stop etmeden önce 5-10 dakika kadar gaza basmadan rolantide çalıştırırsan bu sorunu çözersin.

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

benim de bir sorum olacak.

konsolosluğun arabaları malumdur ki, misafir arabası olarak adlandırılıyor. ve sigorta,kasko, gümrük vs. vergisi algısı olmadığından yabancıdan yabancıya öldüm fiyata gidiyo. ben bir türk olarak bu arabaları yabancıdan o fiyata alsam, devri aşağı yukarı kaç paraya mal olur? (gümrüğü, vergisi, tescili, muayenesi falan filan herşeyi..)

not: plakası bile değişmeli..

All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

mizahi bunu yazdı:

benim de bir sorum olacak.

konsolosluğun arabaları malumdur ki, misafir arabası olarak adlandırılıyor. ve sigorta,kasko, gümrük vs. vergisi algısı olmadığından yabancıdan yabancıya öldüm fiyata gidiyo. ben bir türk olarak bu arabaları yabancıdan o fiyata alsam, devri aşağı yukarı kaç paraya mal olur? (gümrüğü, vergisi, tescili, muayenesi falan filan herşeyi..)

not: plakası bile değişmeli..

fikrim yok :) konsolosluk araçlarıyla ilgili

Toplam Hit: 3095 Toplam Mesaj: 24