Araçtan Beyaz Duman Gelmesi
-
Jeneratörlerde motor gurubunun ısıtıcısı arızalanınca yeterli sıcaklığa ulaşamadığında beyaz duman çıkarıyordu. Zırhlı araçlarda ise duman perdesi yaratabilmek için yağ püskürtülüyor.
Eldeki kıt bilgilere göre yeterli sıcaklığa ulaşmıyor yada bir yerden yağ sızıyor. İki durumda da tamirci yolu görünüyor :)
-
EricNorthman bunu yazdı
Ben bilmediğime mudavin olmamayım ama, Geçenlerde y.bosnadayken aynı durum bir kango arabada oldu o egzostan öyle bir duman çıkıyordukı dersiniz tazzikli su, Sonra babama sordugumda pistonmu erimiş, Piston falan demişti ya yanlışta olmasın ben genel tabır motor gitmiş falan diye duşunmuştum ama dogrusu nedir bende bilmıyorum ve çokta merak etmiştim
evet hocamın dediği olması gerek
benim edindiğim bilgiye görede eğer aracın egzosundan su geliyorsa bu motorun gayet sağlıklı olduğunun göstergesiymiş.Yani yakıttaki su karışımını ayrıştırıp yakıtı yakıp suyuda egzostan dışarı atabiliyor olduğu için motor sağlıklı olarak bilinirmiş. Ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem
-
hocam motorun yağ yakması egzostanda anlaşılır ama ilk olarak yağ çubuğunu çek eğer ordan beyaz duman çıkıyorsa yağ yaktığını ordan daha rahat anlayabilirsin
-
genelde vw araçlarda gözlemlediğim bir olay bu beyaz duman 2014 polo 1.2 tsi aracımda da
aynısı var babamın 2013 1.2 tsi golf te de aynısı oluyor özellikle soğuk havalarda bu tarz yeni
araçlarda yağ yakması çok extrem bir durum olarak görüyorum heleki bakımları düzgün şekilde
yapılıyorsa çok kafaya takma derim
-
araba sıcak ve çalışırken yağ çubuğunu çek , ordan duman çıkıyosa sıkıntı..
duman yoksa devam.. -
Aynısı bende oldu polo var bende de 2011 model dizel.
Muhtemelen aldığın yakıttan dolayı oldu.
Bilmediğin yerden yakıt alma.
Yenibosnadaki SHELL'den uzak durun.