folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aralık 12 - Celbinde Askere Gidecek Arkdslar

Aralık 12 - Celbinde Askere Gidecek Arkdslar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByLoading
    ByLoading's avatar
    Erkek

12 Aralık 2010 Yedek Subay aday veya er olarak askere gidecek arkdslar

01-02-03 Aralıkta izmirde sinava girmek icin kimler olacak TBT den ?

Ben basvuruyu yapmistim Aöf bütlerden gectikten sonra dün gorustum askerlik subesiyle onaylanmis gidiyormusum 30 kasımdan itibaren askermisim..  bi kac kisi vardi ama bilmedigimiz kimseler daha varmi?

hatta izmirde sinava girdikten sonra buraya askerlik yapacagimiz yerlerin nereye cıktigini yazarsak belki ayni yerlere cıkariz tanısmıs oluruz askerlik öncesi..

not: herkes 2ci gün girin diyor geceden kayıt yaptirin diyor.. ve kimisi sorulari hepsini yapin kimis yapmayin diyor KISA DÖNEM cıkmasi icin .. ben bi anlam veremedim bu konuda bilgisi olan varsada buraya yazabilirmi?

Bilişim Uzmanı Programmer & WebDesigner
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

Arkadaşım ben de gideceğim Bu dönem askere.Aydında ikamet ediyorum İzmir/GaziEmir de sınava gireceğim.30 Kasım 18.30 treni ile gaziemire gelip dediğin gibi gece 01.00 - 02.00 den itibaren sıraya girmeyi düşünüyorum sabah geldin mi çok sıra oluyormuş önünde.Formalite bi sınav için bu kadar rezillik çekeceğiz...Sınava hiç hazırlanmadım.Sadece benim başarıma göre alınan bi sınav olsaydı çalışırdım ama formalite bi sınavın nesine çalışayım.

Bak sana face te bulduğum 2009 Ağustos yedek subay aday adaylarından birinin sınav günü başından geçirdiklerini yazmış olduğu bi yazıyı copy/paste edeyim...

Evet arkadaşlar diğer arkadaşlara örnek olması için bugün yaşadıklarımı sizlerle paylaşcam...Saat 6 gibi zırhlı birliklerin(etimesgut) kapısına geldim hemen sıraya adımı yazdım...Sıram 450'ydi...Dışarda 7.30ta almaya başlıcaklarını söylediler..1 asteğmen 1 çavuş 1 inzibat ve 1 uzman çavuş ara ara geldiler...İsim sırasına göre içeri alındı ilk 1 saatte 250 kişiyi aldılar..Sonra sıra bana geldi dedim ki hele şükür bekle bekle canım çıktı..Kurtuldum...Telefonu almadılar..Bataryasıyla telefonu 2 ayrı cebime koydurdular çıkartıp...İçerde ise tekrar taktım konuşanı görmedim ama canım sıkıldığında 3-4 kere aradım biyerleri konuştum..Kimsede hooop napıosun demedi ki zaten dicek biriside yoktu...Neyse içerde tekrar bi asker sıra numarası verdi oda 469 du...Herkes beklemeye başladı ben hemen sıra gelir zannettim..Güneşin altında kızarmaya başladım...Önce 1 daha sonra eklenen başka bir dolmuş tarzı minibüsle sınav yerine götürmeye başladılar 30'ar kişi...Çok bekledik...Asteğmenle olan konuşmamda asteğmen, kısa dönem işaretlediğini soruların ales ayarında olduğunu şifreli falan sorular olduğunu kendinizi ajan gibi noluo lan dediğiniz bi sınava gireceğimizi söyledi...Makina mühendisiymiş..2. ayıymış askerlikte..Soruları kolay görünce çözdüm şraaakkkk astek düştüm dedi ancak soruları çözmeyenlerinde astek düştüğünü söyledi...Çalıştığı şirketin sahibi emekli yarbaymış onu aramışlar telefonla bi kaç bişey sormuşlar ve astek düşmüş..Neyse bu muhabbetler dönerken tuvalet için millet patlıodu...Gittim temizlik varmış...2 asker temizlik bitti kurumasını beklioruz derken inzibat geldi hödük gibi bişey yasak girmek dedi..Nereye etcem ben bunu dedim emir geldi dedi..Kim verdi uzman mı dedim yok astek diince bastım gittim aynı asteğin yanına..Temizlik varmış bitsin girersin diince tepem attı nöbetçi subayı buldum ki oda astsubaydı...Oda başka tuvalet olmadığını söyledi..Neyse bu sefer kantin sırasına girdim kredi kartı geçio nakit geçmio dediler sıradakiler tabiki buda efsane çıktı nakit geçiodu :)) 1 su için yarım saat bekledim tabi sıramıda kaybetmemem lazım arada bi kontrol etmek lazım kaçarsa bekle dur sonra..Neyse suyumu aldım gittim daha 240 falan gitti dediler 469'a var...Bende tost almak için başka bi sıraya girdim baktım 10dk oldu ilerlemio telefonu açtım konuşarak sıradan ayrıldım..Tuvalet sırasına girdim..bi 10dk da orda bekledim sonunda muradıma erdim :))Sonra tekrar gittim yere bağdaş kurdum aynen eskisi gibi beklemeye dewam ettim...Sıranın geleceği yok sıcaktan kolumda sivilceler falan kızarmaya başladı...Neyse nihayet araba geldi ve bindik 30 kişi...Yavaş yavaş bi binaya götürdü bizi..Tek sıra halinde içeri girip sıralı şekilde sandalyelere oturduk...Boşaldıkça bi öne bi öne bi öne geçtik sonra ilk bilgisayardaki askerlerin kimlik kontrolüne varabildim..Ordan sonra sivil memurların kağıt kontrol sırası sonra kırtasiyeden siyah kalem,silgi,kurşun kalem sırası, sonrasında ise sınav yerine gidilecek otobüsü bekleme sırası burda ise 4'erli sıra olduk ve 10'ar kişi 10'ar kişi sınav merkezine götürüldük...Tabi bekle bekle ölüosun bu aralarda sıralarda canın çıkıo ayakta durcak halin kalmıor...Sonrasında sınav merkezinde üste sınıflara çıktık sırayla oturduk...Açıklama yaptı teğmen ve tuvalet ihtiyacı olan var mı die sordu sonrasında kimseden ses çıkmayınca sınavı başlattı..Sınav en başta bu nasıl soru lan böyle dierek başladı sonrasında ise o kadar basit soruların olduğunu gördüm...50 soru vardı 1 boş bıraktım 1 çelişkili soru geri kalan 48 sorunun cevabını doğru yaptığımdan %1500 emin olabilecek derecede kolay bi sınav...grafik,türkçe sıralama soruları,kolay matematik soruları,1 kaç tane doğru cevabı olmayan ucu açık soru, 1 işçi problemi :))Neyse oda bitti sonra bekledik kağıtları almalarını ve sırayla dışarı merdivenlere gittik..Tamam sonunda bitti derken allam ne sıra ama..Bizden öncekiler falan...Merdivenler kaç kat dolu..Bekle bekle ordada sıra...sonra orda tuvalet ihtiyacınızı giderebiliosunuz..Oda bitti ha bu arada biyeri atladım sınav öncesinde bi salona toplanıyorsunuz asteğmenler var bi üsteğmen vardı..Mülakat..3 yıldız balık adam var mı, hakim-savcı var mı, cankurtaran var mı,konservatuar mezunu var mı,teyyare kullanan var mı falan...Sonra orda 2 tane izin kağıdı veriolar talimatlara göre dolduruosunuz onun öncesinde ise tabip asteğmen kontrolünü unuttum..sıraya giriosunuz hastane raporunuz var mı die soruo yok diince içeri yolluo mülakat kısmına :)) Yerde oturan çavuş küfürlü konuşuo küfür edio..Astek kalk yerden yardım et dio..La komutanım kaldırma şimdi a.q falan..Çok lakayit konuşuor...Araları iiydi..Yada asker dengesizdi :))Neyse izin kağıtlarıda dolunca işte sınav yerine gidiosunuz..En son merdivenlerde kalmıştık :))Sonra tekrar dönen şekilde dizilmiş masaların başına geliosunuz..Orda evraklarınızın hepsini masanın üstüne koyuyorsunuz..Orda yeni aldığınız aday numaranız olan zarfa yarısını koyup yanınıza alıosunuz diğer kısmını ise masanın üstünde bırakıosunuz..Dil belgesi,diplomayı falan bırakıosunuz..Sonra yine astekler karşınıza çıkıo :)) Zarfınızı kapatıp bantlayıp size veriolar..Öğretmen olanları direk astek ayırıolar sınav salonunda...6 kişi ayrıldı..Kamu yönetimi öğretmeni,uluslararası ilişkiler öğretmeni vs..Ben kışlada yapacağımı bilsem direk ayrılcaktım ama okula sivil öğretmen olarak verirlerse die el kaldırmadım sonu belli değildi..Üniforma giyiyim en azından die :))Tabi düşersek astek olarak...Sonra zarfı alıp yeter ulan gidiim diosunuz derken kumanya sırasına sokuluosunuz...yarım ekmek arası 2 tane köfte ekmek bayat :)) 1 meyve suyu ve 1 şimşek marka çikolatalı gofret :DD Açmayın diolar zaten açlıktan ölüosunuz eziyet gibi gelio..Dışarda son sigaramı içtim bu seferde kumanya sırasından sonra nizamiyeye bizleri götürecek otobüsün sırasını bekledik geldi neyse ilk postada gittim ben sonra direk dışarı doğru yürüosun giderken askerlerin ziyaretçilerini falan görüosun sonra dışarı sivil hayata tekrar kavuşuosun..Ben de sanmıştım ki bu kadar işkenceden sonra artık kumanyaları bitirmeden çıkmak yasak dicekler :P Neyse onu demediler..Sonra işte sen sağ ben selamet eve geldim...saat 3.30du...10 saat süren 1 saat yol dersek içerde 9 işkence saati...Neyse sonuç sınavda bitti ve askerliğin en heyecanlı kısmı olan kuvvet-sınıf-yd sb,Kdönem ve hangi şehire gideceğini öğreneceğin sınav sonucunu bekleme devresi başladı..Herkese Allah sabır versin..7000 kişi gircek sınava bu merkezde ilk gün 1500 kişi geldiğine göre diğer günlere baya bi yığılma olacak..Bende millet ilk gün dolu olur düşüncesiyle gelmez bende sıyırırım düşüncesiyle geldim ki öyle olmuş ama bazı forumlarda okuduğuma göre saat gece 1.30 da gelenlerin 1040 gibi bi sırası varmış..Yani benim şansıma böle düştü..Önümüzdeki 2 gün gircekler düşünsün artık...Ben sizden 1 gün kdemli bi asker olarak konuşuorum ona göre :)) Herkese hayırlı uğurlı tezkereler olsun...Ben halime şükrettim..Askerliğe alışamadım diodum hemen arkamda ise akademisyen vardı benden yaşça büyük evli ve çocukları olan..Bana zor gelen ona nasıl zor geliodur...Askerlikte iyi eğlenceler...Benden bukadar birde sonuç açıklanınca yazarım...Artık sizin hikayelerinizi bekliyorum...Hoşçakalın...

Yazının aslının linki:

http://www.facebook.com/topic.php?uid=172434500359&topic=9321#!/topic.php?uid=172434500359&topic=10242

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g3da
    g3da's avatar
    Erkek

03 Aralıkta Tuzla Piyade Okulunda gireceğim bende.

Soruları full yapsan yada sallasan hiç fark etmiyor. Kısa dönem yapıcam yada asteğmen olmak istiyorum desende hikaye herşey şans.

Arkadaşım ağustos celbinde gitti kısa dönem yapmak istiyordu ve sınavdada sallamış yedek subaylık çıktı :) Şuan asteğmen ağrıya düştü.

Hakkımızda hayırlısı artık...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

g3da bunu yazdı:
    -----------------------------

Soruları full yapsan yada sallasan hiç fark etmiyor. Kısa dönem yapıcam yada asteğmen olmak istiyorum desende hikaye herşey şans.

Arkadaşım ağustos celbinde gitti kısa dönem yapmak istiyordu ve sınavdada sallamış yedek subaylık çıktı :) Şuan asteğmen ağrıya düştü.

hocam allah herkesin gönlüne göre versin.ben yedek subaylık istiyorum ama çok düşük bi ihtimal arkadaşının bölümü ve üniv ne idi ?

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g3da
    g3da's avatar
    Erkek

kabadayi09 bunu yazdı:

g3da bunu yazdı:

hocam allah herkesin gönlüne göre versin.ben yedek subaylık istiyorum ama çok düşük bi ihtimal arkadaşının bölümü ve üniv ne idi ?

Aynı sınıftaydık Sakarya Üniversitesi İşletme. aynı sınıftan 2 arkadaşım şuan asteğmen 2010 mezunuyuz. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

g3da bunu yazdı:

kabadayi09 bunu yazdı:

g3da bunu yazdı:

Aynı sınıftaydık Sakarya Üniversitesi İşletme. aynı sınıftan 2 arkadaşım şuan asteğmen 2010 mezunuyuz. 

Bende aof işletme mezunuyum bütlerde mezun oldum bakalım ne çıkacak bahtımııza şimdi bi de yeni sözleşmeli er davası çıktı askerliğin bittiği zaman teskere bırakıp paralı askerlik yapıyorsun ...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g3da
    g3da's avatar
    Erkek

kabadayi09 bunu yazdı:

g3da bunu yazdı:

kabadayi09 bunu yazdı:

g3da bunu yazdı:

Bende aof işletme mezunuyum bütlerde mezun oldum bakalım ne çıkacak bahtımııza şimdi bi de yeni sözleşmeli er davası çıktı askerliğin bittiği zaman teskere bırakıp paralı askerlik yapıyorsun ...

Hayırlısı olsun...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

g3da bunu yazdı:

kabadayi09 bunu yazdı:

g3da bunu yazdı:

kabadayi09 bunu yazdı:

g3da bunu yazdı:

Hayırlısı olsun...

Amin hepimiz için ..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByLoading
    ByLoading's avatar
    Erkek

hocam paylasimin icin cok saol .. okudum ama anladimki biz bu iskenceyi cekicez bi arkdsmda kısa dönem kıbrısa gitmisti sinava gittiginde anlayacaksin askerligin basladgini diyordu orda basliyor direk eziyet diyordu :) hayirlisi olsun napalim..

ben sınava giris belgelerimi almadim gel al dediler bi bakayim izmirdir muhakkakda neyse .. bu bolumden haberlesiriz ins artik ..

Bilişim Uzmanı Programmer & WebDesigner
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

ByLoading bunu yazdı:

hocam paylasimin icin cok saol .. okudum ama anladimki biz bu iskenceyi cekicez bi arkdsmda kısa dönem kıbrısa gitmisti sinava gittiginde anlayacaksin askerligin basladgini diyordu orda basliyor direk eziyet diyordu :) hayirlisi olsun napalim..

ben sınava giris belgelerimi almadim gel al dediler bi bakayim izmirdir muhakkakda neyse .. bu bolumden haberlesiriz ins artik ..

Ben aldım sınav giriş zarfını gittiğinde sarı zarf ile bi miktar çok cüzi bi para verecekler bana 10.75 tl verdiler memur artık burayla ilişkin kesildi sınav merkezinde sınavdan çıktıktan sonra ana bi belge verecekler onunla kıtana teslim olacaksın dediler...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

beyler benden tavsiye son gün son saat gidin sınava. ne sıra ne bişey anında işiniz bitecek ve evinize gideceksiniz.

korkmayın siz onların belirlediği zaman sınırı içinde sınav yerinde oldunuz sizi sınava almak zorundalar.

Allah kurtarsın diyorum gidecek kısa dönem arkadaşlara. hayatınızın en kötü aylarını geçireceksiniz hazırlıklı olun.

bakalım daha ne kadar profesyonel orduya geçmeyip koskoca türkiyeyi amatör bir orduya emanet edecekler.

Toplam Hit: 2256 Toplam Mesaj: 15