folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızda Cnc‘Ci Var Mı?

Aramızda Cnc‘Ci Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

soru açık bir şey sorucam kendisine.

parça imalatı kaça patlıyor sanki bir konuda kazıklanıyoruz gibime geliyorda =)

hatta direk sorayım ya şöyle bir parçanın fiyatının 45 dolar olması normalmidir acaba

boyutunu sigara kutusunda kucuk dusunun

işçilik o kadar fazla değil neden bu kadar fiyat yuksek

destination@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Cnc pahalı iş usta, istersen mailimi vereyim işle ilgili detayları yolla 2 farklı akrabam bu işi yapıyor ikisinden de fiyat soralım :))

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

aslında yapılan malzeme v.b. pahalı değil cns de kesim yapabilmek için bir tasarıma ihtiyac var orantılı bir tasarım elindekinin aynısı. Bu yüzden tasarım aşaması uzun sürer e bu parça seri üretim olmayacağından dolayıda tasarım ücretinide senden alırlar. Normalde bunu CNC 3-5 dk gibi bir sürede kesim çıkarabilir malzemede platin falan değilse hurda ederi 1 tl ham değeri 1,5 tl dir.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

moruk ne yazıkki bunlar dısında başka bir yere yaptırmak sağlıklı olmuyor ben sadece bu kadar tutarmı onu merak ediyorum

@srcn

7075 alu yuksek ihtimal

bir örnek daha el kadar urunun fiyata bak :D

http://www.tgmgarage.com/tr/tepe-lambalari/4-pistenking-tepe-lambasi.html#

bu urunler rc model urunleri 

bu iş hobi işi gonul işi oldugu için fiyata abanıyor gibi üreticiler. bana öyle geliyor

eski model aracımı sattım yeni bir tane dusunuyorum biraz mod yapacaktım fiyatlar beni hayattan soğuttu :D

DestinatioN tarafından 21/Eyl/13 18:47 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

bizzat yapıyoruz hocam o fiyatın çıkması 1 tane için normaldir sonuçta verdiğin tek bi tane parça için çizim ve program yapılcak üstüne üstlük seri üretimin arasına sokulcak tek bi parça o nedenle cnc maliyeti 5-10 lira olsa bile sana o kadara patlar

Yaptık bişiler.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

hayır ama adamlar bunu seri olarak uretiyorlar zaten

mesela bunlar daha ucuz :/

http://www.integy.com/st_prod.html?p_prodid=17831&p_catid=126#.Uj3UB4a96qE

DestinatioN tarafından 21/Eyl/13 20:15 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam ucuz dediğin 5 dolar ucuz :D

goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

sımdı gordum anlatayım kanka sana   sımdı kullanılan malzeme makınanın  malıyetı calısma saat oparatörün   calısma saatı elektırık kullnadıgı sogutma sıvısı vs  onlar hesaplanır kar payı koyulur oyle ıslenır sımdı en basitinden sana soyle soyleyım normalde bır parca yaptırıyorsan aldıgın fiyatları soyleme bıde o parca  o maliyet normal cunku kodun yetmedıgı yerde cad -cam yapılacak kullanılan takım kalıtesı var ve senın ıstediğin bır kalıte var 

hesaplama  kalite +adet+ mailyet : senden ıstenın mıktar  eger yaptıgın ısın adet bazı coksa  bıraz daha ınmelı fıyatı kalıte  hassasıyetı o kadar onemlı degilse ındırmelı ama tam tersı ıse kalıtelı adet mıktarı yoksa normal fıyatı bir cnc olarak soyleyım sana

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

Parca hangi hassasiyetlerde calisiyor mevcut deliklerde sadece matkapmi calisiyor yoksa mikrobarmi veya rayba mi malzemenin cinsi nedir islemsi ne kadar suruyor dökümü ve islemesi ayni fabrikadami yapiliyor fiyati etkileyen daha bi cok sey yazabilirim 

kontra bisiklet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı

aslında yapılan malzeme v.b. pahalı değil cns de kesim yapabilmek için bir tasarıma ihtiyac var orantılı bir tasarım elindekinin aynısı. Bu yüzden tasarım aşaması uzun sürer e bu parça seri üretim olmayacağından dolayıda tasarım ücretinide senden alırlar. Normalde bunu CNC 3-5 dk gibi bir sürede kesim çıkarabilir malzemede platin falan değilse hurda ederi 1 tl ham değeri 1,5 tl dir.

Hocam peki bu imalatlarda solidworksde kendi çizdiğim parçayı götürsem yine okadar tutuyormu yoksa düşüyormu fiyatı baya?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Banada birkaç yer tavsiye edebilir misiniz istanbulda?

Kendi çizdiğim en büyüğü 1metreye kadar 3d çizimleri yaptırmak istiyorum.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 2203 Toplam Mesaj: 16