folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızda Work And Travel Yapanlar Var Mı?

Aramızda Work And Travel Yapanlar Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

bende bu yaz gitmek istiyorum . giden arkadaşlar hangi bölgelere gittiler acaba . uçak bileti , zartu , zurtu toptanda ne kadar cebimizden harcamamız gerekiyor ? 

firmalar yatacak yer veriyor mu , yemeği kendimiz mi karşılıyoruz . gittiğiniz yerlerde ayda kaç dolar kazandınız ortalama vs . herkese faydalı olur diye düşünüyorum . 

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Work konusunda bilgilendirme de yaparsaniz sevinirim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek

ben 2010-2011 de New Jersey' de yaptım. İlk giden için mecburen danışman firmasına domalmanız gerekiyor. İkinci gidenlerin ordan iş bulması kolay olduğu için self paketleri alıp ucuza hallediyor. Ben öyle yaptım. İlk gittiğim yıl, managera dedim seneye gelirsem beni kabul edermisin diye, buyur istediğin zaman gel dedi. Bu tamamen ordakilerinden senden memnun kalmasıyla alakalı.  Maliyetler hakkında fikrim yok, dediğim yıllarda ilk sene 3100, ikinci sene 1800 $ harcamıştım. Firmaların yatacak yer vermesi, firmaların sunduğu hizmetlere bağlı. Eğer bir motelde çalışacaksan, yer verirler ama McDonalds gibi hizmet sektöründe çalışırsan, yer felan arama. Ama onlar sana yer bulmanda yardımcı olur. Merkezi yerlerde New York gibi, hayat ve kira pahalı. Genelde oda tutarsın, çünkü ev kiralamak hem mantık dışı hemde pahalı. Yemek sana ait, ben 4-5 iş değiştirdim. Hiçbir yer yemeği vermedi, sadece pizza servisinde çalışırken, orda slice pizzalardan alıp yiyebiliyordum.

yaptığım işler; kuruyemiş paketlemecisi, gas istasyonunda pompacılık, aynı istasyonda kasiyerlik, bisikletle pizza servisi, motelde house keeperlık.

en çok parayı, pompa da kazandım. Sebebi ise, çok bahşiş vardı. Saatlik 8.50 dolar alıyordum, günlük 8 saatten yaklaşık 70$ dolar normal kazancımken, günlük 50-150$ arası değişen bahşiş alıyordum. Genelde müşterilerin yerli amerikalı, japon veya gelişmiş ülke vatandaşıysa hepsi 1,2,3,4,5 dolar felan veriyor. ve ben gece vardiyasındaydım. Striptiz bardan gelen kızlardan ve sarhoşlardan çok bahşiş alıyordum.

Ekstra sormak istediğin birşey varsa, bilgim çerçevesinde cevaplarım.

Nova Vida !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

up

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

biraz geç kaldın. başvuru dönemleri daha erken oluyor. hemen gidip konuşman gerekiyor güzel bir iş bulman için.

firmalar kalacak yer ayarlıyor ve herşeyi kendin karşılıyorsun aldığın maaş ile. ve dolar arttığından şuan fiyatları fazla. bu yıl giden ve cankurtaran olacak olan arkadaşım 8$ alacak saatine. yada 9. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu sezon icin gec kaldin diye dusunuyorum. Arkadaslar cevap vermis sormak istedigin farkli seyler varsa yardimci olabilirim. Sirketini iyi sec rezil olma.

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

5 yıl önce Alaska' ya gittim. Kodiak diye bir adaya. Balık temizlemeye, amaç amerikada mcdonalds da yağlar içinde yüzmek ya da aquapark da şişko kadınları güneşin altında saatlerce itmek yerine 

aynı eziyetle 3-5 kuruş fazla kazanıp 15 gün amerikada sefasını sürmekti.

gittiğim yıl geçirilen en kötü balık sezonuydu neyse, 12 saat amerika uçtum, 3 saat anchorage uçtum ve 4 saat limana katolik meksikalı bir dayının aracında aralıksız çıldırtan o katolik müziklerini dinleyerek limana gittik. 

Tabi o arada çin lokantasında 10 dolara, şekerli et ve şekerli tavuk yemek zorunda kaldım, iğrençti ve onlardan sonra yeşil sıçmaya başladım O.o

Ordan da 12 saat buz gibi okyanus da kodiak adasına. Aradaki beklediğim vakitlerle falan total de 2-3 gün de ulaştım. 

Türkiyedeki firmanın bana tuttum dediği ev yalan olduğu için, fareli motelde kalmak yerine 1 gün delilerin de bulunduğu shelter da konakladıktan sonra tecrübeli birkaç arkadaş sayesinde eve çıktık.

evin aylık gideri 300$ kira falandı. Tabi yine firma iş olayını ayarladım dedi ama bazıları gittiğinde böyle birşey olmadığı falan başlarına geldi, kendileri başvurdu falan.

Neyse burdaki en önemli nokta anlaşacağın firma. Altını üstüne getir, yoksa orada dımdızlak kalırsın. Amerikada da paran yoksa bi bok vermezler sana, bizzat türk taksicinin bize geçirdiği gün söylediği söz.

özgürlükler ülkesinde paran kadar özgürsün yoksa sıçarsın. O yüzden yanına 500 dolar al, her ihtimale karşı. Harcamasan da dönüşte getirirsin.

ozgunlu tarafından 20/Nis/16 04:11 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    ne olaylar varmış yav.

@Ozgunlu hoca, yazım dilinden, bi an @ZalimAdam tarafından ele geçirildin sandım :p

Kanye west, the only one.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

çok geç kaldın hemde ben işlemlere aralıkta falan başlamıştımda yinede zor ayarlanıyor güzel bi iş, bodoslama git bilgiye gerek yok ya maksat macera :)  2012 de gittim 2300 dolara mal olmuştu uçak ıvır zıvır hersey dahil ,kalacak yer ayarlıyorlar  yemeği de kendin yapcan yurda falan vermıolar senı orda :) en kötü iş burger mc de calısmak olabılıosan can kurtaran ol ki o da gectı daha 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek

@my4 hocanın özelden attığı mesajı burdan cevaplayayım.

"hocam 3000 bin doları içinde hangi masrafların var ayıptır sorması . o zamanın parasıyla 4500 lira ediyor . 3000 lira uçak bileti desen . geriye 1500 kalıyor . hangi firmayla gittin hocam , hangi aylarda gittin . kaç ay çalıştın ve bir miktar para biriktirebildin mi .
    fiyat vs sorduğum için ö.m den atayım dedim . senin için sorun olmayacaksa bu mesajı alıntılayıp konudanda cevap olarak yazabilirsin . şimdiden teşekkürler hocam .

İlk öncelikle masrafları hatırladığım kadarıyla söyleyeyim;

1: Uçak Bileti, expedia dan almıştım 700$

2: Yanımda götürdüğüm para: 500$

3: Danışmanlık şirketine: 1200$

4: Vize ve pasaport ücretleri felan 400-500$ da bu tuttu.

5: Ivır zıvır birkaç masraf daha vardı onlara da yamulmuyorsam 100-200$ verdim. yani toplamda 3000-3100$ arası net cebimden çıktığını hatırlıyorum. Ama yanımda götürdüğüm 500$ ın sadece 100$ ını yiyebildim. Geri kalan 400$ ı getirdim.

Birşeye açıklık getirelim. Ben gittiğimde doların kuru çok düşüktü, 1,5 civarıydı. Bundan dolayı şimdiye oranla yaklaşık 2 kat daha ucuzdu. İlk gittiğim firma Academix, Taksim'deki şubesi. Ben önermiyorum, gerçi hepsi aynı bok, sana en iyi teklifi sunanı seçmeni öneririm.

Ben Haziran 20-25 civarında iş başı yaptım, Ekim başlarında geldim. Okulda yıl sonunda hiç büte kalmadım ve okul kayıtlarımı arkadaşlarıma yaptırdım.

Para konusunda, benim şansım yaver gitmişti. Ben ilk gittiğimde 3 iş değiştirdim, ilkinden kovuldum (yahudi pezevenk işler azalında çıkarttı), sonra yasal hakkımı ara felan zaman kaybolacak diye iş aradım house keeper lık buldum. Orda da 3 hafta dayanabildim. Sonra benzin istasyonunu buldum.  Ben New York' ta 30-40 dk olan Newark bölgesindeydim. Boş zamanlarımda sürekli Manhattan' a gidiyordum. Eylül 5-6 sı gibi 10 günlük tur ayarladım kendime. Boston, Atlantic City, Washington gibi yerleri otobüsle gezdim. Bir laptop, bir iphone ve yanımda 3000$ a yakın parayla döndüm, ikinci sefer ise 2500 felandı. Ben parayı benzinde vurdum, geceleri 100$ dolar civarı bahşiş topluyordum. İş yerinin iki haftada bir verdiği paycheck lere hiç dokunmadım. Bir de müdür beni sevmişti, herkese 40 saat yazarken ben mesai alayım diye 48-56 gibi saatler yazdı. 

Olumsuz taraflara deyineyim. New Jersey' de Paterson denen bir yer var, full türk ve arap dolu. Oraya Türk marketlerine giderdik. Kafe gibi bir yerde bir sürü genç vardı, adamları abd ye gelmiş, danışman şirketleri tarafından kandırılmıştı, çoğu günlük işlerde çalışıyordu. Kocaeli Üni' den 3 arkadaşa New York' ta Türk'lerin işlettiği hayal cafe de iş var gidin saatlik 10$ demişler, bunlardan hemen atlamış, verilen adrese gidiyorlar. Cafe harbi hayal, öyle bir kafe yok yani. Sonra danışman firmalarını arıyorlar, baya kavga gürültü padırttı. Ama yine orda işsiz güçsüz dolaştılar. En son gördüğümde 200-300$ biriktirmişler, o parayla gezme planları yapıyorlardı. Yani lafın kısası seçeceğin firmaya dikkat et. Patronlarınla yüzyüze skype da görüşmeye çalış. Teyit al, gideceğin kasabanın sosyal ve ekonomik koşullarını araştır. Ayrıca bu sene gecikmişsin, güzel işleri kapmışlardır. Birde @ozgunlu, hocanın dediği işte benden çok daha iyi kazananlar duydum. Şu an nasıl bilemem. Aklında soru varsa yine sorabilirsin. Çok hatıra var anlat anlat bitmez. 

tereke34 tarafından 20/Nis/16 10:36 tarihinde düzenlenmiştir

Nova Vida !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Bir grup arkadasimi aquaparka diye arizonaya colun ortasina gondermislerdi de burdan kendi aramizda para toplayip sallamistik sefillere :D herkesin dedigi gibi firmaya cok dikkat et.

sigara değil, balık olan.