ARAMIZDAKİ FARK NE !!!! İLK VE SON PEYGAMBERİ BULAMAMAKMI
-
arkadaşlar ,öncelikle bir inanan olarak herkesin inanışına saygı duyaraktan , genel anlamda mezheplerin islamda, coğrafik ve olanak şartlarının değişiklikleri sebebiyle, inanların kolay bir şekilde inanç ve ibadetlerini yerine getirmesi amaçlı ise, mezhep sıralamasında yer alan ve beni çelişkiye düşüren ALEVİLİK denilen mezhebinin, temel olarak hangi statüde olduğu mezhep mi yoksa geçmişten gelen bazı hurefelerin günümüze kadar taşınmış kalıntılarınımı sergiliyor çünkü ben bir anlam çıkaramadım niyetim burada mezhepçilik yapmak değil ama mezhep sayılamayacak kada ve islam dininin temel taşlarını yerinden oynatan bu düşüncenin temel de savunduğu şey nedir
-
Ömer Hayyam'dan...
Camiye gittim, ama Allah bilir niye:
Ne namaz kılmaya, ne dua etmeye.
Eskiden bir kilim aşırmıştım camiden:
O eskidi gittim yenisini yürütmeye. -
32 farz ne der ?ayrıca islamın ve imanın şartları nedir? Bunların cevabını bilen sorunun cevabını zaten bilir başka bişeye gerek yoktur.
-
Arkadaşım ben bu konularda epey bilgiliyim bu yüzden sorunu görünce cevap vermeden edemedim.
Öncelikle alevilik ilk zamanlarında sadece siyasi bi oluşumdu.yani Hz.Ali ve Hz.Muaviye halifelik konusunda anlaşamadığında Hz.Aliyi tutanlara aleviler denildi ancak bu insanlar herhangi bir dini ayrılık veya mezhep iddiası yoktu.(YAN BİLGİ:Zaten İslamiyetin o zamanlarındaki sadakat ve sevgi o derecedeydi ki Bizans imparatoru Hz.Muaviyeye Hz.Aliye karşı ittifak teklif ettiğinde Hz.Muaviye cevabında eğer gerekirse bizzat kendisi Hz.aliye gidip Bizans imparatoru gibi bir kafire karşı Hz.Aliye biat edeceğini söyledi.Yani ayrılık sadece İslam dinini kimin daha çok yüceltebileceği konusundaydı)
Ancak daha sonra İbni Teymiyye adlı bir yahudi dönmesi(yani aslında hala yahudi olan bir şahıs) bu itilaftan yararlanmaya karar verdi.İran civarında bazı cahil ve İslama yeni girmiş insanları kandırarak kendi fikirlerini yaymaya başladı.Daha sonra Hz.Alinin ordusuyla Hz.Muaviyenin ordusu birgün karşı karşıya geldiler ancak her iki tarafta birbiriyle savaşmayı aklına getirmiyordu.Ancak ibni Teymiyye taraftarları iki cepheninde ön saflarına sızmıştı.İki tarafında savaşmaya niyetli olmadığını anlayan ibni Teymiyye taraftarları karşılıklı olarak birbirlerine sahte hücumlar yaptı.Ve ne yazıkki hileleri nedeniyle başlayan savaşta müslüman müslümanı şehid etti.
Ve artık Hz.Aliyle Hz.Muaviye tarftarları ikiye ayrılmıştı.
Bu ayrılık suni bir itilaf olduğu için Hz.Muaviyenin bilgisi dışında onun adına bazı gelişmeler olmaya başladı.Ve en sonunda ne yazıkki Hz.Ali şehid edildi.
Daha sonra kendilerine alevi adını verenler eski iran-mecusi,eski türk-şaman inançları ve İslam öncesi Arap inançlarından etkilenerek farklı bir inanç sistemi oluşturdular.
Osmanlı devrinde Anadolu alevileri iran Şahlarının kışkırtmalarıyla pekçokkez İsyan etmişlerdir.Meşhur celali isyanları.
Alevilerin pek çok fraksiyonu vardır bunların bazıları şiilik(iran aleviliği),nusayrilik(arap aleviliği),caferilik...vs.dir.Alevilerin bazıları kendilerini İslami bazıları İslamdışı kabul eder.Aralarında kendilerini ateizmin gizli bir hali olarak kabul eden bazı uç insanlarda vardır.
Ehli sünnet alimlerine göre sapık bir mezheptir.Yani sonradan değiştirilmiş, eklemeler ve eksiltmeler yapılmıştır.Ancak aile vasıtasıyla aktarılan bi inanç olduğu için insanlarımız bu inançtan vazgeçmekte zorlanmaktadır.Günümüzde Türkiyede ne yazıkki alevilik ateist gençlerin ailelerine karşı maskeleri haline dönüşmektedir. -
Ayrıca alevilik dört ana mezhebe dahil değildir.Bahsettiğim dört hak mezhep yani Hanefilik,Hanbelilik,Şafiilik,Malikiliktir.Bunlar insanların ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı kurulmuştur ve İslamın farklı yorumları değillerdir.Bu 4 mezhep peygamber ve sahabelerin davranışlarının farklı anlamlandırılmalarıdır.
Alevilik ise Anadolu halkının deyimiyle 5.mezheplerdendir.Yani sonradan islami selahiyetleri(yetki ve bilgileri) olmayan insanlarca kurulmuş ve küzerinde oynamalar yapılmıştır. -
Başlığı anlamadığım gibi devamında gelen bazı şeyleri de anlamadım...Alevilik,
mensuplarının Allah'a taptığı, Hz. Muhammed'i peygamber olarak görüğü, Kutsal
Kitabın Kuran-ı Kerim olduğu bir islam anlayışıdır. Bununla birlikte ibadet esasları
farklılaşmış, dini ritüeller biçem değiştirmiştir. Olayı bu kadar karıştırmanıza
zannımca hiç gerek yoktu. Ayrıca bu başlığın açılmasına da gerek yoktu?Korkarım
bu başlığı açanın da pek bir amacı yoktu... -
1..kesinlikle """aleviler müslüman değildirler"""
2.sebebi de şudur ""alevilerin inancına göre haşaa cebrail a.s peygamberlik sıfatını YANLIŞLIKLA bizim peygamBer efendimize yani hz muhammed mustafa (s.a.v.)' getirmiştir yani aslında peygamber haz.ali olmalıymış """"
3-peygamer efendimize vahiy geldiği zaman haz ali 7 yaşındadır böyle bir yanlışlık söz konusu dahi olamaz
4.bir müslümanı dinden çıkartacak bir çok şey vardır bunlardan birisi peygamber efendimizi inkar etmek ve de alevilerde bu var
5 aleviler oruçlarını 12 gün tutarlar...( allah'ın koyduğu hükümlerin dışında farklı bir hüküm getirenler dinden çıkarlar )
ALEVİLER MÜSLÜMAN DEĞİLDİR !
-
Evet bu konu hakkında bişeler daha eklemeliyim.Benim komşum ayrıca arkadaşım olan bir alevi arkadaşım var .Aleviliğin bir mezhep olmadığını ve böle bişi olmadığını kabul edip namaz kılmayı ve kuran okumayı örendiler,bizimle beraber kuran dinlemeye sohbetlere katılıyorlar.Benim güncel hayattada karşılaştığım şeler bunlar konu şu Alevilik islamı değiştirmeye çalışmış ve kendilerine uygun bir hale getirmiştir hristiyanlık gibi.Amma bişi var her alevi böle diil anlattığım komşum örnektir. Ya İslamiyetin hükümleri sabittir birkere nasıl ibadet edileceği açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.Corvette arkadaşımızında dediği gibi ilk siyaset ;ortamı germiştir ve bu gibi yahudiler tarafından ipler koparılmıştır.Alevilik mezhep değildir dinde değildir.Ateizm boyutunda olan şekli özellikle.Çünki İslamın ve imanın şartları açıktır.
En önemli şeyi sölicem Hz. Ali Hangi dini hangi koşullarda benimseyip uygulamıştır?Kimin ümmetidir.Allah ın kılıcımıdır.Peygamberimizin damadımıdır,dolayısıyla efendimizin torunlarının babasımıdır.Neden böyle bir ayrıma giriliyor.Hz Ali namaz kılıp oruç tutmazmıydı?
-
Arkadaşlar, dostlar öncelikle hepinize merhaba. Forumunuza girmek için bir süredir uğraşıyorum (malum üye alımı durdurulmuştur) ve en nihayetinde aranızdayım. Öncelikle bu içi boşaltılmış, susturulmuş, bastırılmış gençliğin boş muhabbetlerinden sıyrılarak burada aramak anlamak ve öğrenmek adına verdiğiniz çabalar için hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Sonrasındada bir Alevi genci olarak bilgim - görgüm dahilinde size kültürel yapımız hakkında bikaç bilgi vereyim:
Öncelikle alevilik bir din değildir. Bütün aleviler müslümandır. Alevilik olgusu aslında çok daha elle tutulur gözle görülür bişeydir. Aleviler Hz. Ali' nin ve 12 İmam ' ın soyundan gelenlerdir. Bu yüzdendirki bir din gibi sonradan alevi olmak gibi bişey söz konusu değildir. Arkadaşlar okuduğum kadarı ile alevilik hakkında çok çelişkili yanlış düşünceler var. Öncelikle alevilerde namaz kılar benim dedem ben kendimi bildim bileli her cuma namaza gider. Fakat buna karşılık cem evlerimizde yaptığımız ibadetlerimizde Allah ' a ulaşmakta kullanılan farklı bir yoldur. Geçmişi Ehlibeyt e 3 ler 5 ler 7 ler 40 lar cemine dayanır. Alevilerde 3 aylarda oruç tutarlar. Ama bunun haricinde Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin in Kerbelada katledilmelerinin yıldönümünde 12 gün yas orucu tutarız şartları ağırdır. Bunu sadece onları anmak için gerçekleştiririz. 3 aylara bir alternatif değildir. Arkadaşlar kısaca Alevilik örfünü adetini geleneğini göreneğini büyüklerimizden devraldığımız kültürel bir mirastır. Hacı Bektaş-ı Veli'lerin, Pir Sultan Abdal'ların bir mirasıdır...
-
Gerilla bak neler yazmışsın ben ne diyorum sen ne diyorsun .Allahın emirleri ve farzları kesindir.İbadetin nasıl yapılacağı da kesindir.Yani başka alternatif verilmemişki bu şekilde islamiyeti yorumluyorlar.Bak senin deden camiye gidiyor gitmeytenler (herkeste var bu!) oruç tutmayanlar benim peygamberim Hz. Ali diyenler var bunlara ne yapacağız.Bak Allah cc. nin emirleri kesin ve nettir bunubaşka türlü yapman sesin ne olmana yol açar bir düşün?Ya dahasını yukarıdaki yazılarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın. tarzın ve yaklaşımın için teşekkürler.
-
corvette doğru söylüyor.
şimdi alevilik bırakın hak mezhepi, nerdeyse batıl bir din oldu. eskiden Hz. ali yi seven ve onun izinde İslam ı yaşayanlar alevi imiş. Şimdi aleviler ''asıl peygamber HZ. ali olcaktı. Hz.Muhammed peygemberliği onun elinden aldı.'' gibi saçma sapan şeyler söylüyolar.
peygamberimize (SAV) inanmıyorlar.