ARAMIZDAKİ FARK NE !!!! İLK VE SON PEYGAMBERİ BULAMAMAKMI
-
Hiçbir alevi Hz. Ali peygamber olacaktı, Hz. Muhammed aldı demez, çok
mantıksız hurafeler bunlar. Bunu diyen alevi olamaz, düşkün diye dışlanır böyle bir
söz sarfeden aptal. Aleviler Ehl-i beyti sever, Hz. Ali'nin hakkının yendiğinei nanırlar.
Muaviye, Yezid gibi islam aleminin ilk savaş çıkaranlarından hazzetmezler. Temel
sorun da budur. -
Criminal bunu yazdı:
Hiçbir alevi Hz. Ali peygamber olacaktı, Hz. Muhammed aldı demez, çok mantıksız hurafeler bunlar. Bunu diyen alevi olamaz, düşkün diye dışlanır böyle bir söz sarfeden aptal. Aleviler Ehl-i beyti sever, Hz. Ali'nin hakkının yendiğinei nanırlar. Muaviye, Yezid gibi islam aleminin ilk savaş çıkaranlarından hazzetmezler. Temel sorun da budur.
kesinlikle katılıyorum buna hem alevilerin hepsi hz muhammed peygamber deildir cebrail yanlışlıkla ona vermiştir falan demezler sadece sapık bi kısım der oyle seyleri o sapık kısımlardanda her yerde vardır alevilerde muslumandır -
Arkadaşlar bu arada kimseye cevap vermek amacıyla değil ama bildiğim birşeyi aktarmak için tekrar konuya dahil oldum.
Alevilerde 3 tip inanışta insan vardır:
1-Hz.Aliyi haşa allah kabul edenler.(çok fazla sayıda olduklarını sanmıyorum)
2-Hz.Aliyi peygamber kabul edenler
3-ilk halifenin Hz.Ali olması gerektiğine inananlar(Iğdır civarındaki caferiler gibi)
--------------------------------------------------------------------
Ayrıca irandaki şiiler de alevilerin bir koludurlar ama zamanlar Türkiye alevilerinden farklılaşmışlardır.Alevilerin çok farklı şekilleri de vardır.Örneğin ırak veya irandaki KUM şehrinde altın rengi bir camiyi kabe kabul edip hac yapanları bile vardır.
Yada ismaililer vardır.Bunlar o derece farklı inanıştadırlarki aralarında dini olarak kadın değiştirmek kuralı vardır.1994 yılı rakamlarına göre dünyada 12milyon kişiler.
------------------------------------------------------------------
Bu arada Türkiyede de geçenlerde kendini alevi olarak tanıtan bi yazar aleiviliğin aslında ateizmin İslamın içinde saklanmış hali olduğunu söyledi.Alevi dedelerinin sır tutma adetinin aslında Allahın (haşa)var olmadığının bilgisi olduğunu yeterince yükselenlere verilmesinin sebebinin bu olduğunu söyledi.Bu konuda alevi arkadaşlarımıza iletmek istedim yanlış anlamayın.Bu adamın yanlış fikirlerinin yayılmasını ve alevileri ateistleştirme çalışmasına dönüşmesini engellemek için.
-------------------------------------------------------------------
bu arada hepinizi bu konuyu bu kadar kavgasız gürültüsüz efendice tartıştığız için tebrik ediyorum.
-
isalmın temeli kitabı vardır bu kitaba inanan müslimandır bu kitabtaki bir ayeti dahi kabu etmeyen insan gayri müslimdir yani herkes müslimanım derkene bu kitabın tamamını kayıtsız ve şartsız kabul etmiş olur halbuki bazı insanlar ben inanıyorum der ben müslimanım der ama kur'an ın bazı hükümlerini kabul etmez bu hükümleri kabul etmemekle kendisinden başka hiç kimseyi kandırmış olmaz yanlızca kendini kandırmış olur kendine yazık etmiş olur çünki kur'an geldiyinden bugüne kadar hiç bir ayeti deyişmemiş ve deyiştirilememiştir halbuki bugün incil tek birtane deyil çok sayıda mevcuttur tek deyildir çünkü deyiştirilmiştir kur'an ın sırrı ise Allahın ayetinde buyurduğu gibi onu biz indirdik onu ancak biz koruyacağız müslimanım diyen fakat isalamı bazı hükümlerine karşı çıkan arkadaşlarımında bunu iyi niyetle düşünmesi gerekir benim dosthane tavsiyemdir ALEVİLİKTEN MAKSAT IRKINI ÖVMEKSE BİZ HERKESİN HERKESİN IRKINA SAYGI DUYARIZ HERKESİN IRKIYLA ÖVÜNMESİNİDE HOŞ GÖRERİZ BİZ IRKIMIZLA ÖVÜNMÜYORUZ NİTEKİM BİZİM EJDADIMIZ GERÇEKTEN UZUN YILLAR BOYUNCA EGEMENLİYİNDE BULUNAN BÜTÜN İNSANLARAİNANÇLARINA BAKMAKSIZIN BÜYÜK HİZMET ETMİŞLERDİR FAKAT ONLARIN BU HHİZMETLERİ IRKLARINDAN DEYİL ALLAHA OLAN İNANÇLARINDAN KAYNAKLANMAKTADIR ŞÖYLE BİR BAKTIĞIMIZ ZAMAN TARİHE İSLAMLA YÖNETİLEN DEVLETLER HEP KALKINMIŞ İNSANLIĞA HİZMET ETMİŞTİR İSLAMDAN UZAK YAŞAYAN MİLLETLER HEP ZULÜM ETMİŞTİRLER ( ARAŞTIRMAYA DAVET EDERİZ ) OKUDUNUZ İÇİN ÇOK TEŞKKÜRLERİMİ ARZ EDERİM..........