folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Aranizda SAP Developer Var Mi?



Aranizda SAP Developer Var Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    Liquid bunu yazdı
    patata216 bunu yazdı
    Liquid bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı
    mymutlu bunu yazdı

    ERP diğer yazılım dilleri ve çözümlerden daha önemli bir konumda yer alır (kapalı devre çalışmaları nedeniyle bilgiye erişim zordur) .Bu alanda tüm arkadaşlara kariyer yapmalarını özellikle uluslararası geçerliliği olan sistemlere dedike olmalarını tavsiye ederim.

    ERP sistemleri tüm yazılım çözümlerini içinde barındıran modüllerin ve süreçlerin tam entegre edildiği yapıdadır .Büyük organizasyonel yapıda olan , Üretim ağırlıklı ve standart süreçlere sahip firmalar %90 oranında tercih etmekte.  Sap üzerinde 7 farklı yazılım geliştirme ve tasarım aracı, 30'a yakın Modül , sistem yönetimi ve bir bu kadarda retail çözümü bulunmakta (her biri ayrı uzmanlık alanıdır).

    15 yıllık yazılım geçmişimde şunu rahatlıkla söyleyebilirim Erp sistemlerini zor yoldan öğrenmiş biri olarak IT dünyasında çalışanlar genelde asosyal karaktere sahiptir , bu nedenle  yardım ve yönlendirme yapmaz. Akademisyenlerin henüz bu yapıyı tanımamış olmaları nedeniyle okullarda öğrencilerede kısmen bilgi veriyorlar.(2 üniversitenin erp laboratuarını kurarak derslerde bulundum)

    Şuan bir abap devoloper / Analist / fonksiyonel / ürün danışmanı olmanız durumunda yurtiçi ve dışında iş seçme lüksünüz olacaktır. 

     

     

     

     

    Aynen kalıbımı basıyorum. Sadece asosyallikten ziyade kurumsal çözümleri yok. Geçen bizim kardeş firma bir yazılım firmasını depo programı yazdırıyor ve toplantıya bende katıldım. Depo müdürü diyorki; aynı ürün parça parça n adet lokasyonda olabilir. Yazılımcı diyorki ben bunu listede gösteremem. Yani bir üründen 100 adet sipariş gelmişse ve 10 ar adet olarak 10 farklı lokasyonda bulunuyorsa bu ürün ben maksimum 2 alanı gösterebilirim siparişin ürün listesinde. Kalan 80 tane için kağıt basarım onun üzerinden toplama yaparsınız. Orada devreye girdim tabi dayanamayıp. Madem kağıtla toplayacağız biz ERP üzerinden siparişin çıktısını zaten alabiliyoruz. O zaman neden program yaptırıyoruz :) Arkadaşın savunması ise şu. Ben listede her bir adres için sütun açacağım. n adet lokasyon olursa o sütunlar magmaya kadar gidebilir. Peki SQL de joinleyip n adet lokasyonda varsa n satır göstersen ve bunuda liste halinde değilde tek tek adamı minimum yol maksimum toplama felsefesine göre adamın karşısına sırayla çıkarsan deyince yazılımcı arkadaş hmmm öyle yapabilirim tabiki dedi.

    İşin özü yazılımcılarda kurumsal tarafta işi nasıl kolaylaştırırım, nasıl geliştiririm felsefesi yok. İş ne ürün toplama tamam listeyi veriyorum topluyor modundalar. İş geliştirme ve yapılacak geliştirmenin risklerini çıkarabilmeli yazılımcı. Böyle olduğunda piyasada daha rahat takılacaktır.

    Çıkarıp masaya vurmaya ramak kalmış senin iş :)

    neyi ?

    zamazingoyu

    billuru 


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Bende calistigim firmanin Bakim-Onarim kisminda SAP'a is emirlerini giriyorum yari zamanli calisarak üniversitemin yani sira. Sistemi kurcalama firsatim olmadi ama ileri de bana ne gibi artisi olur yaptigim bu isin onu da bilmiyorum :)


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 4629 Toplam Mesaj: 33
sap abap