folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Aranızda Tornacı Var Mı Versiyon 2

Aranızda Tornacı Var Mı Versiyon 2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı

Saraykent yakın mı sana? Amcam orada tornacı konuştum tamam dedi. Hatta bu aralar ben de 1-2 günlüğüne gelirim belki gelirsem birlikte gideriz.

Hocam saraykent neresi ankarada mı?

Edit : Kazan SarayKent Sanayi Sitesi mi?

35 KM imiş hocam, sorun değil cumartesileri olursa süper olur bi kaç hafta takılırım yanlarında :)

renegadealien tarafından 06/Oca/14 22:35 tarihinde düzenlenmiştir

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Evet kazan sanayi sitesi. Perşembe cuma gelebilirsem gelirim belki olmazsa haftaya da gelebilirim. Gelemesem de tam adresi telefonu veririm sen gidersin. Benim kuzenle amcam orada. Aletler benim de ilgimi çekmişti ama fotoğrafçılık, programcılık falan derken o işe hiç bulaşmadım :) Bildiğim kadarıyla pazar günleri çalışmıyorlar ama cumartesi çalışıyor olması lazım. Amcam makara adamdır sinirli halleri daha da makaradır :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle banada danisma istegi duydugun icin tesekkur ederim onceki konudada soyledigim gibi manuel torna alip sonra cnc cevirme isini bosver bir kere o yukun altina gir tam olsun solidworks,solidcam senin icin daha basit olacaktir sonrasinda ise piyasada yaygin okarak kullanilan cnc isletim sistemleri fanuc,siemens,mazak vs ama sen seri imalat yapmayacagin icin ozel kendine ozguvparca isleyecegin icin fanuc daha fazla isine yarar eger fanucda karar kilarsan sana gerekli kaynaklari saglar skypr uzerinden birebir anlatabilirim kolay gelsin manuel tornacilik kitaplarimida yollayabilirim isine yarayacaktir.

Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Hocam torna freze farkli acep karistiriyon mu yoksa torna derken istedigin bir parcayi cikaricak herseyi mi kastediyorsun. Ben cnc kursuna gittim hic bilmiyorken cok sey ogrendim gayette zevkli..

Torna dedigin doner bir kiskaca parcayi takiyorsun parcayla birlikte donuyor o sirada kesici uc yanasip hafif hafif siyirtarak sekil veriyor. Duz bir odundan beyzbol sopasi yapmak gibi isler kolayca yapiliyor. Ayrica vida adimi yapimi kolay. 

Freze yi daha cok kalip olusturmakta kullaniyorlar. Simetrigi olmayan parcalari olusturabiliyorsun. Cunku dondurup yontarak yapamayacagin isleri freze de parcayi sabitleyip hareketli kesici uclarla yontarak yapmis oluyorsun. Mesela bir araba cantinin dis seklini yada icinin belirli bir yere kadar oyulmasini torna ile yaparsin ama icine yildiz seklinde akorlari freze ile olusturursun. Yeni imac leri bilirsin. Metal bir tup icinde gibi yapmislar. Onun icini her iki yollada yontarsin ama torna daha hizli olur ayrica dis yuzeyine parlakligi torna ile verebilirsin fakat kenarinda acacagin bir yuvayi torna ile yapamazsin. Frezede sabitleyip doner uc ile girer istenilen boyuta gore sekil verirsin. Oyle taktim ucu gonderdim ile de bitmez mm nin onda biri hassasiyet yakalaman icin ucu getirip parcanin bazi noktalarina dokundurursun ve o noktalari isaretlersin sifir noktasi olarak sonra koordinatlar ile tam islemek istedigin yerleri bulabilirsin

Hem torna hem de freze cok zevkli isler gercekten. Teknik olarak bilinmesi gerekenleri ve tecrube gereksinimi de fazla. Hangi parca hangi uc ile hangi donme hizinda kac mm dalma ile islenir , ne kadar talas kaldirmak gerekir bunlar bilgi ister. Tam ayarini bilirsen metalde ayna gibi yuzey yakalarsin.falan filan..

Aslinda tezgah almadan evvel tam sana gore bir program biliyorum. Bu kullanmak istedigin tezgahlarin simulasyonlari var. Acemi olarak makinayi yanlis kullanip yavas yapman gerekenleri hata ile hizli yapip uc kirabilirsin bunun yerine sana bir program vereyim super birebir simulasyon. İster g kodlari ile kendin yap ister solidde hazirla kod aktar birebir parca takiyorsun , sifirlama yapip islemesini izliyorsun. Boylece parcayi harab etmeden once gercekten duzgun yapabilmis misin istedigin gibi mi yapiyor , kesici uc bindirmeden kirmadan duzgunce yaklasiyor mu bunu kontrol etmis olursun. 

Program swansoft diye hatirliyorum. Eve gidince upload edicem. Butun merakini giderirsin. Benden sana tavsiyem g kodlamasini ogrenmen. İsin temeli c de yazmak yerine makina dilinde yazmak gibi... Neyse freze isi tabiki cok daha pahali onun makinasi binlerce dolar ama uyduruk bi torna tezgahi alabilirsin. Simulasyon tam aradigin bisey ogrendiklerini dneme sansi  olucak ama kullanmasi biraz zor onada alisirsin eminim..

Aksama unutmazsam konuya linki atarim. 

İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

hobi olarak ne çıkacak merak ediyorum...

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

bu adam bi proje pesinde bence, tornayida ogrenmesi gerekiyor ki ogreniyor

demeyi demeyin :))

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

hocam gel direct metal laser sintering olayına girelim en zevklisi bu :

http://www.youtube.com/watch?v=cRE-PzI6uZA

caagroup tarafından 07/Oca/14 11:32 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Abicim hiç birşey elde yapmanın zevkini vermez :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

cnc'yi yapacağız işte.. :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek

Hocam güzel bir meslektir stajımı cnc torna ve cnc freze başında yapmıştım ben de.

G kodlarını internette bulursun arkadaşlar paylaşmış zaten onlara iyi bak onun dışında solidworks gibi çizdiğin parçanın g kodlarını yani cnc kodlarını kendisi çıkaran programlar çok işe yarıyor gerçekten.

Ayrıca pc ne kurabileceğin cnc programlarıyla önce pc de deneyip oluyor mu kodlarda bir hata var mı diye bakabilirsin.

Şu site belki işine yarayabilir. Çok güzel işe yarar programlar var.

http://www.maximasoft.net/Hakkinda.php

Eskisi gibi değildir belki!
Toplam Hit: 4923 Toplam Mesaj: 32