Aras Kargo Hakkında Olumsuzluklar
-
sen bide yurtiçi kargo ile çalış da gör..
anandan emdiğin sütü burnundan getirirler
-
not : ekran klavyesinden yazdım, tamamını okumazsan söverim :D
bulundugumuz ilcedeki aras kargo acentalıgı bize ait ve ilcenin en yogun calısan kargosu biziz. bunda en önemli etmen, babamın calısma disiplini, müsterilere karsı davranıs konusunda elemanlarımızı uyarması ve hatırılı sayılır miktarda dostu olması.
her ilde, her ilcede mutlaka bir kargo yanlıs bir is yapar, ya ürün tasıma sırasında kırılır ya farklı bir bölgeye gider vs vs. bizim bu 9. senemiz olacak ve ciddi anlamda 2 kere problem yasadıgımızı hatırlıyorum ki birisi tamamen müsterinin yaptıgı serefsizlikti mesela, adam bize dava acacakken biz adama dava acar pozisyona gelmistik yalan konustugu icin. bu sadece aras icin gecerli bir durum degil, sonuc olarak insan gücünün ön planda oldugu bir is alanı ve gün sabahtan aksama kadar yük indir - bindir - dagıt seklinde geciyor. yazları bizzat kendim de calısıyorum, zaman zaman laftan anlamayan, telefonda yalandan yere bagıran müsterileri de görüyorum ve inan bana o yaz sıcagında üstün basın batmısken, yüklerin agırlıgından cok insanların laflarını alttan almak agır gelirken, gülmek de zor bir eyleme dönüsüyor. bunun a firması b firması yok, hepsi aynı calısır.
aras kargo zaman zaman calısanlara egitim düzenler bölge müdürlüklerinde, hata payını azaltmak ve müsteri memnuniyetini ön planda tutmak icin. aras'ta calısan da insan, diger firmalarda calısan da insan, ayrı bir özellikleri yok, sen aras'la sık sık calısmak zorunda kaldıgın icin onların kusurunu görmüssün. bu suna benziyor, en cok kaza yapan firma m..ro derler, dogrudur cünkü otobüs sayısını oranladıgında o firmanın digerlerine göre ezici bir üstünlügü var, hata oranı da bununla birlikte artıyor.
sen bizim subeyle calısıyor olsaydın misal, adım gibi eminim gelip suraya tek bir sikayet konusu acmayacaktın cünkü biz hep profesyonelce calısıyoruz. gecen yaz bölge müdürlügü il merkezindeki en büyük subeyi bizim almamızı istemisti mesela. "bizim" derken benim bir payım yok, tamamen babamın yönetim organizasyonu sayesinde.
neyse, cok da uzatmaya gerek yok. bütün kargo firmaları hakkında nette yüzlerce sikayet ilanı var, birebir subeyle yasanılan bir sorunu bütün firmaya mal etmek cok yanlıs. gerekli durumlarda, insan hatasının ayyuka cıktıgı zamanlarda bölge müdürlügü olaya el atıp sorumlu kisilerin isini sonlandırır, buna da sahit olduk.
@TR-SCOPJE
sen de oku yazdıklarımı, acele etmeleri calısanların suclu oldugunu göstermez, eksik gelen ürün de subeyle alakasız, gönderici firmaya ait bir hata. he tabi ki ürün kontrolü icin beklemesi gerekirdi, bunu özellikle o kuryeye veya subeye bildirebilirsin.
adamlar cin malı s3 siparis ediyorlar 200 liraya, "yaa bu sahte sizi sikayet edecegim" diyorlar sonra, bak bak aras'ı sikayet edecekmis, böyle insanlarla ugrasıyoruz biz.
Andrei tarafından 30/Nis/14 21:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Arastan uzak durun.
Bizim burda var görüyorum arada iş tertibi düzeni 0 amk.
Hatta bi araba görmüştüm ismini hatırlayamadım eski böyle hyundai h100 tarzı birşey onunla yapıyorlar kargoyu bi ara görmüştüm açık kasa eski kasa transit(cingan fordu) ile yapıyorlardı işleri :D
-
Aras Kargo
ürün diğer kargolardan 2 gün geç gelir
başkasına teslim ederler
iadelerde teslimat bilgilerini eksik verirler
kargo takibi en kötü web sitesi
kargo takip bilgileri çoğu zaman çalışmaz.
gitti gidiyordan vs ürün aldıgım zaman tembih ederim yurtiçi ile gönderin diye
yada aras kargo ile anlaşması olmayan satıcıdan alırım.
-
Kargo hakkında olumsuzluklar olarak değişmeli bu başlık.
Tüm türkiye de kargo firmalarında herşey o an ki dağıtıcı kadrosuna bağlıdır , a markası , b markası , c markası değil bu.
O alt yapı veya üst yapı önemli değil sadece ürününüzün dağıtımında bulunan personel ile alakalı bir durum.
Neyse bu sorunu çözmek için ne yapılabilir ?
- Bölgenizdeki farklı kargo firmalarından gönderi alıp vermeyi deneyin , bu sayede en hatasız olanı fark edecek ve en memnun olduğunuzu kullanmaya devam edebileceksiniz , fakat bu tek ürün alıp vermek ile kendini kanıtlamaz
Benim bölgemde yani bodrum yarım adasında en iyi çalışan UPS 2. MNG 3. Yurtiçi kargo
en kötü = sürat kargo
fakat bu dediğim gibi bölgeden bölgeye değişir , evin adresini telefon açmadan çat diye bulan UPS olmuştu
yine izmirde otururken 50 defa dışardan sipariş ile yiyecek almamıza ragmen evin adresini telefon açmadan bulup kapıya kadar getiren tek dominos olmuştu.
İşte bunu kavradıktan sonra gerisi kolay.
Yıllarca kullandığım yurt içi kargo kelek attı geçenlerde , internetten siparişimi bekliyorum normalde ürün şurada diye sms gelir yada geldik sizi bulamadık diye eve kağıt yapıştırırlar yada en kötü telefon açarlar , bunların hiç birini yapmamıslar kargom gelmiş 5 gün kalmış ta geri gitmiş paramı iade aldım zararım yok ama ürünümü alamadım.
PanxeR tarafından 30/Nis/14 22:11 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
Kargo hakkında olumsuzluklar olarak değişmeli bu başlık.
Tüm türkiye de kargo firmalarında herşey o an ki dağıtıcı kadrosuna bağlıdır , a markası , b markası , c markası değil bu.
O alt yapı veya üst yapı önemli değil sadece ürününüzün dağıtımında bulunan personel ile alakalı bir durum.
ben de bundan bahsediyorum, adam X subesiyle sorun yasayınca "bu firma kötü, bir daha asla kullanmam" diyor cok enteresan. bizim ilcede de en sorunsuz kargo biziz, bu da demek degildir ki en iyi firma aras.
karalamak ne kadar kolay ak. "aras'ı kullanmayın diyorum baska da bir sey demiyorum" ahah ne güzel lan.
ben de simdi sagda solda a firmasının b ilinin c ilcesindeki d subesiyle sorun yasadıgımı yazıp bütün firmayı topa tutsam ne kadar mantıklı olur acaba.
Andrei tarafından 30/Nis/14 22:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Aras kargo'ya birkaç kez işim düşüyor ayda onda da aynı anda istanbul içi 2 kargo gönderiyorum biri ertesi gün elinde olurken, diğeri 5 gün sonra ellerinde oluyor adamların.
Bende buna tutuluyorum buyur..
-
mesajını okudum. sen orada işini en iyi yapansın. kesin konuşabiliyorsun. bende diyorum ki, burada bu işi en kötü yapan aras.
genelleme yapmadım, kütahyada, osmaniyede kesin olarak söylüyorum gelen kargoyu bulamama olasılıkları %60 ın üzerinde.
bikere bilgisayar kasası geldi. ilçeye gelecek olan kargo sistemde teslim edilmiş görülüyor kargo şubesine. şubeye geldim ve dedim ki, kargom gelecekti alabilirmiyim...
bulamadılar. dönüyolar , eviriyolar çeviriyolar bulamıyolar. cevap vermiyolar, muhattap olamıyolar, beni gönderip sonra gel dicekler diyemiyolar....
bi şekilde il merkez şubede indirilmiş kargo. onu öğrendik geç de olsa. dediler yarın gelir ancak. ben güvenemedim. dedim gidip alıcam. bindik arabaya mesafeyi sorun etmeden vardık il merkez şubeye.
dedim kargomu istiyorum.
bulamadılar. orada da aynı sorun. evir çevir onu ara buna sor..... yok arkadaş kos koca bilgisayar kasası. tüm araçların taranmasını istediler. araçlar geldi ve bir yada iki insan boyunda çuvallara doldurulmuş kabuklu fıstığın altında çıktı bizim kasa.
ezik büzük ama aldık kasada sorun çıkmadı.
insan kendi kendine rezil olur mu. benim çalıştığım şubeler oluyor. cevap veremiyor bile kendi işinde. ben o kasayı bulamıyorum ya şubede. emin ol orada iki kişide kavga etti gözlerimin önünde. onların kargosuda yoktu çünkü.
tesadüf olamaz arkadaş. dedim ya. açıklarını bulucam belgelicem ve bunu mahkemeye kadar çıkarıp işin ciddiyetini genel merkezlerine böyle anlatıcam. ozaman belki o işini düzenli yapamayan şubeler bakalım ayağını denk alıp iş takibini iyi yapabiliyolarmı.
başıboşluktan başka bişi değildir insanın yıllardır aynı işi yapıp da aynı sorunları yapıyor olması. iki kuruş maaş vermek zor geliyor bi eleman tutmak için.
diğer arkadaş da demiş, evet kargo gelip beklemeden gidiyor. acelemiz var diyor. bizlerde hep iyi niyetli olup tamam kardeş, diyoruz. sonra açıyoruz paketi. ama artık öyle değil. gelecek kargocu bekle arkadaş açıcam ve denicem dicem. test edicem. gerekirse ürünü test etmem 1 saatimi alsada bekleticem. iyilik yaramıyor, ses çıkarmadık her sorunları görmezden geldik böyle olduk. bundan sonra görücek ve sorunun resmi açıklamasını isticem.
-
hocam sen basına gelenlere karsılık hakkını sonuna kadar ara tabi ki de. su an memlekette olsam inan babama anlatırdım yazdıklarını, belki bizim bölge müdürünün kulagına giderdi yasadıgın olayın ciddiyeti.
o subenin basındaki müdür her kim ise öncelikle fatura ona kesilmeli. umarım sorun yasamazsın bundan sonra.
-
ben memur ve yaşında başında adamım. çok sakin biriyimdir. emin ol hep şunu demişimdir, kolay değil Allah yardım etsin...
fakat bunca zaman öyle davranmamın bana ters teptiğini farkettim. keşke iyiliği benim düşündüğüm kadar onlar da düşünseydi.
keşke her yaptığım iyiliği biyere not alıp belgeleyebilsem bana hak verirdiniz. ne yazık ki oda olmuyor.
evet sorun şube müdüründe. onun farkındayım.