folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Arduino Ve Röle Kullanımı Hakkında Yardım

Arduino Ve Röle Kullanımı Hakkında Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

dusuk voltaj verdigin icin bozulacagini sanmiyorum hocam rolenin.. adaptorun de normal kalitedeyse rolenin kontaklari kapatmasi gerekiyor. Rolen bozulmus olabilir bir sekilde.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

sanırım yanlış kelmense bağlıyorsun çünki pcb üzerindeki şekle göre röle 1-2 gözünü değil 2- 3 gözünü anahtarlıyor...

BÜDÜT özür .. önceki postların tamamnını okumamışım..

ltcelik tarafından 18/Nis/16 21:28 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ama zaten röle üzerindeki 12V rölenin 12 Volt ile çalıştırılması gerektiği anlamına gelmiyor mu?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hocam o klemenslerde dogru baglanti seklin 1 ve 3 bacaklar olmali. Ayrica tetik verdigin yere 12 voltu verirken gnd baglantisini yapiyormusun???

1 ve 3 elektrik varken devreye girer elektrik yokken 2 ve 3 devrede kalir

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Ayrica olurda iadeni geri almazlarsa bc5xx transistorlerle 12 voltu tetikletebilirsin.

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

2-3 bacağı NC ( Normalde Kapalı NC bacakları sanırım .. yani röleye enerji verilmediği sürede kapalı , 1-3 Normalde Açık  NO enerji verilince  Kapalı )

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

12V vermek için mi kullanıyosun röleyi? O iş için transistör kullan eğer öyleyse

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

12V vermek için mi kullanıyosun röleyi? O iş için transistör kullan eğer öyleyse

yok hocam 12 v vermek için kullanmıyorum, bluetoothla kontrol sağlıyorum o komutlara göre rölenin açıp kapaması gerekiyor şerit ledleri onun için kullanıyorum

Toplam Hit: 3263 Toplam Mesaj: 19
arduino röle