Arduino Ve Röle Kullanımı Hakkında Yardım
-
dusuk voltaj verdigin icin bozulacagini sanmiyorum hocam rolenin.. adaptorun de normal kalitedeyse rolenin kontaklari kapatmasi gerekiyor. Rolen bozulmus olabilir bir sekilde..
-
sanırım yanlış kelmense bağlıyorsun çünki pcb üzerindeki şekle göre röle 1-2 gözünü değil 2- 3 gözünü anahtarlıyor...
BÜDÜT özür .. önceki postların tamamnını okumamışım..
ltcelik tarafından 18/Nis/16 21:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Ama zaten röle üzerindeki 12V rölenin 12 Volt ile çalıştırılması gerektiği anlamına gelmiyor mu?
-
Hocam o klemenslerde dogru baglanti seklin 1 ve 3 bacaklar olmali. Ayrica tetik verdigin yere 12 voltu verirken gnd baglantisini yapiyormusun???
1 ve 3 elektrik varken devreye girer elektrik yokken 2 ve 3 devrede kalir
-
Ayrica olurda iadeni geri almazlarsa bc5xx transistorlerle 12 voltu tetikletebilirsin.
-
2-3 bacağı NC ( Normalde Kapalı NC bacakları sanırım .. yani röleye enerji verilmediği sürede kapalı , 1-3 Normalde Açık NO enerji verilince Kapalı )
-
12V vermek için mi kullanıyosun röleyi? O iş için transistör kullan eğer öyleyse
-
HolyOne bunu yazdı
12V vermek için mi kullanıyosun röleyi? O iş için transistör kullan eğer öyleyse
yok hocam 12 v vermek için kullanmıyorum, bluetoothla kontrol sağlıyorum o komutlara göre rölenin açıp kapaması gerekiyor şerit ledleri onun için kullanıyorum