Arı Sütü...
-
Bağışıklık sistemini destekler.
Antibakteriyel, antivirütik özelliği vardır.
Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
Hormonları ve metabolik işlevleri düzenler.
Bedensel ve zihinsel yorgunluğa karşı enerji kaynağıdır. Vücuda zindelik kazandırır.
Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
Karaciğeri kuvvetlendirir.
Sinirsel rahatsızıklar olumlu etkilerde bulunur.
Saç dökülmesini önlemede etkildir.
Damar sertliğini engellemede yardımcıdır.
Ülser gastrit ve kolit gibi rahatsızlıklarda kullanılabilir.
Kansızlık sorununda yardımcıdır.
Hafızayı kuvetlendirir.
Cinsel performansı artırır.
Cilt sağlıgı ve kırışıklığı önlemede olumlu etkiye sahiptir.
Adet düzensizliklerinde kullanılır.
Yetersiz beslenmeden doğan eksikliği giderici güçlü besleyici özelliği vardır.
'Gibi faydaları olduğunu düşünürsek.. Evet bir hastaya yardımcı olabilir kardeşim.
Geçmiş olsun -
Allah razı olsun Hocam...
-
aktarlarda bulabilirsin
-
tolgasen bunu yazdı:
-----------------------------
Kaligula bunu yazdı:
-----------------------------fatihari41 bunu yazdı:
ARI sütü..BAL diyue bilirdim ama.. :)
-----------------------------BAL arının BOKUdur.
bas git ya
-----------------------------Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tohumcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.
oku sonra bas git de .
-
bende Arı kusmugu Sütü olarak bilirdim ilginc bok a süt diyoz para veriyoz.. boka para vermek buna denir sanırım.
-
Kaligula bunu yazdı:
-----------------------------Sie !
-
MikRoBiT bunu yazdı:
-----------------------------Kaligula bunu yazdı:
-----------------------------Sie !
-----------------------------salak salak konuşma sie diyeceğine oku ilk önce oku
bişi yazdım da editledim neyse.
-
Kaligula konunun başlığına şöyle bir bak bakalım arı sütü nerden bulabilirim diye bir konu açmış.Bal nerden bulabilirim diye açsa dahi bu konuyla balın aslında arının neresinden çıktığı sonra peteklere nasıl yerleştirildiğini soran yok.Birkaç kişi arı sütünün ne olduğunu sormuş bak bakalım şöle Bal nedir diye soran olmuşmu e o zaman senin bu çevabın kime yada neye ? insanları yazdıklarınızla tahrik edip sonrada gelip burda üstte çıkmaya çalışmayın arkadaşım ...
Arı sütü nedire gelinçe.
6-12 günlük isçi arıların kafalarındaki çene altı (Mandıbular) ve hipofarenks (Hypophryngeal) bezlerinden salgılanan, besin değeri ve biyolojik aktivitesi çok yüksek değerli bir üründür. Beyaz-krem renkte, pelte kıvamda, kendine özgü kokusu ve ekşi-acı bir tadı bulunmaktadır. Arı sütü kovan içerisindeki genç larvaların ve ana arının beslenmesi için kullanılır.
Isçi arılarla ana arı arasında genetik olarak bir fark yoktur. Larvaların beslenmesine bağlı olarak bunlar ya işçi arı veya ana arı olurlar. Tüm larvalar ilk 3 gün arı sütü ile beslenirler. Üçüncü günden sonra eğer larvalar bal ve polen ile beslenirse işçi arı, arı sütü ile beslenirse ana arı olurlar. Kovanda sadece ana arılar, tüm hayatı döneminde arı sütü ile beslenir.Piyasada gerçek arı sütü bulman gerçekten zor en iyi ihtimalle arı sütüyle karıştırılmış %20 arı sütü geri kalanı alakasız maddeler olan ürünler var sana tavsiyem bal üretimi yapan yerleri araştır ve direk git kaynağından almaya çalış çünkü araya ne kadar çok insan girerse o kadar kazıklanma şansın artar.
-
venom88 bunu yazdı:
-----------------------------Kaligula konunun başlığına şöyle bir bak bakalım arı sütü nerden bulabilirim diye bir konu açmış.Bal nerden bulabilirim diye açsa dahi bu konuyla balın aslında arının neresinden çıktığı sonra peteklere nasıl yerleştirildiğini soran yok.Birkaç kişi arı sütünün ne olduğunu sormuş bak bakalım şöle Bal nedir diye soran olmuşmu e o zaman senin bu çevabın kime yada neye ? insanları yazdıklarınızla tahrik edip sonrada gelip burda üstte çıkmaya çalışmayın arkadaşım ...
Arı sütü nedire gelinçe.
6-12 günlük isçi arıların kafalarındaki çene altı (Mandıbular) ve hipofarenks (Hypophryngeal) bezlerinden salgılanan, besin değeri ve biyolojik aktivitesi çok yüksek değerli bir üründür. Beyaz-krem renkte, pelte kıvamda, kendine özgü kokusu ve ekşi-acı bir tadı bulunmaktadır. Arı sütü kovan içerisindeki genç larvaların ve ana arının beslenmesi için kullanılır.
Isçi arılarla ana arı arasında genetik olarak bir fark yoktur. Larvaların beslenmesine bağlı olarak bunlar ya işçi arı veya ana arı olurlar. Tüm larvalar ilk 3 gün arı sütü ile beslenirler. Üçüncü günden sonra eğer larvalar bal ve polen ile beslenirse işçi arı, arı sütü ile beslenirse ana arı olurlar. Kovanda sadece ana arılar, tüm hayatı döneminde arı sütü ile beslenir.Piyasada gerçek arı sütü bulman gerçekten zor en iyi ihtimalle arı sütüyle karıştırılmış %20 arı sütü geri kalanı alakasız maddeler olan ürünler var sana tavsiyem bal üretimi yapan yerleri araştır ve direk git kaynağından almaya çalış çünkü araya ne kadar çok insan girerse o kadar kazıklanma şansın artar.
ARI sütü..BAL diyue bilirdim ama.. :)bak ne yazmış adam ben ona cevap olarak yazdım yani her bok muhalefet olcamm diye konuya bodoslama girmeyin.sen kimsin de bana öyle böyle yapmayın diyorsun onuda anlamış değilim.
Bal arının bokudur
Arı sütü arının sütüdür bunu anlayabilirsin değil mi ?
-
geçen kış arı sütü kullandım. hiç grip olmamamı ona bağlıyorum.
bu kış da kullanacam. tadını hiç sevmiyorum ama acayip zindelik veriyo insana. cinsel anlamda da etkili :)