folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Arkadaşlar Çok Önemli Bişe Sorcam 2 Yıllk Bölm Hakknda

Arkadaşlar Çok Önemli Bişe Sorcam 2 Yıllk Bölm Hakknda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Erkek

@Aycha

şimdi meslek lisesi çıkışlı biri olarak anlatiyim..
    tamamiyle bakış açısıyla alakalı üni.
    bilgisayarı hiç bilmeden gelip bilgisayar kullanmayı öğrenende var
    bilip sadece diploma almak için gelende var
    şimdi senin yazından şunu çıkarttım ortam için gelicem hayhay bide bu yüzden gelenler var...
    sen şimdi düz lise çıkışlısın bu doğal olarak senin bi mesleğin olmadığı anlamına gelir (teknik bilgi bakımından)
    üni'de seçtiğin bölümü okudun ? şimdi sen meslekmi öğrenmiş olursun ? yoksa okulun vizyonunumu ?
    şahsen ben üniye okulun vizyonunu öğrenmeye gitmiyorum çok merak etsem açar site vizyon~misyon vs.. bulur okurum
    bence sen hiç yazılma bişeyler öğrenmek isteyenler gelsin...

dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

2 yıllık aklına tamamiyle yatan bir yere gitmediğin sürece ordan cıkabilme şansın düşük bana kalırsa

başka bölümleri yada ünileri bilmem ama üni yatma yeri değil kesinlikle...ha ortamın alasını yaparsın, ama finallerde cok sağlam patlarsın sonra olur 2 senelik okulun 4 sene...

arkanda dayın amcan vs yoksa herkesin gittiği bölümlere gitme 2 yıllıklarda...kısmen 4 yıllıklar icinde aynı söz gecerlidir...aklnı başına topla sağlam calış sınava...öss dedigin ne ki, geo mat fizik kimya bioloji temeli...sen benı dinle adam gbi calış bırakma kendini aile baskısınada biras karşı gel cık karşılarına bu sene olucak bu iş die söz ver ve yap...

iyi calışmalar ;) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

2 yıllık yakın bi yer uygundur gitmek için elverişli hoş ben yürüyerek gidip geliyorum hergün 5 ytl 10 ytl harcıyanlar var yemek derdi yok bişey yok eğer azimle çalışırsan 2 yıllığı hobbidi diye bitirirsin sonra dgs ye girersin 4 yıllık bi daha okursun yani 2+4:6 mezun olman için bi sınavdaha lisede hangi bölümdeysen o bölüme ağırlık ver derim ea mışsın ulusal ticaret yada insan kaynaklarına git ;imam hatipten mekatroniğe gelen vardı geçen sene zorla mezun oldu 4 yılda 5e uzayacaktı son anda hocaların torpiliyle geçtiler askerdeler şu an gelince beleş diplama ile iş sahibi olcaklar 2 yıllık hoştur güzeldir sınavlarda hiç olmassa kopya çekebiliyosun amele_2 dediklerine %75 katılıyorum evlen daha iyi biraz çeyiz filan dürdükten sonra ohh sevdğin birisini bulursan kaç diyebilirim :)) hayat zor

asprin dediklerine katılmıyorum malesef üniv tam anlamıyla meslek öğrenmen için adı üstünde meslek yüksek okulu yani senin eğitimin yüksek tutman için biraz daha bilgi öğreniyorsun üniv eğitim kültür yeride kimse kimsenin yüzüne pek bakacak halde olmuyo ev iş zaman derdinden eğlence yapanlar çok vize+finallerde halleri belli oluyor genel anlamıyla öyledir

not: Hiç kimse 2 yıllık ünivi sevmez kimse tavsiye etmez iğrenç denecek kadar kötüdür çoğunluğu

^^eşeğide gönderirsin öyle böyle o da mezun olur^^ 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

hem 2 hem 4 yıllık görmüş birisi olarak,

2 yıllığın 4 yıllığın hızlandırılmışı olduğunu sölemek tamamen fantazidir..

2 yıllığı okurken bizde dioduk alakası yok...

4 yıllıkta okuduğum bi mühendislik matematiği, bi diferansiyel denklemler, bi elektronik devreler dersi bütün 2 senede gördüğüm bütün derslere bedel...

2 yıllık 4 yıllığın hızlandırılmışıdır lafı fantazi imiş, 4 yıllıkta öğrendim...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

Antalya / korkuteline MYO gelme de :)

gerci cok kötü deil ..diyecem korkutelinde yasamis ve korkutelili olmayan biri bana dönüp harbi sen geri kafalisin dicek :)

bu arada bilgisayar prog.ve Teknoloji.. bölümü bilgin yoksa iyidir ..kaliteli bisey ögretmiyolar yani ..yeni baslayanlar icin ...ideal kökünü ögrenirsiniz delphi :D ile ömür bitiyooo

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msdead
    msdead's avatar
    Dişi

bilgisayara ve teknolojiye ilgin var ise ; ki tbt a uye olduguna gore vardir (:

bilgisayar teknolojileri ve programla , donanım vs(oneririm)....hangi bolumler var tam bilmiyorum...isletme, halkla iliskiler gibi uyduruk bolumlere gidecegine bilgisayar prog. felan yaz...mezun oldukdan sonra acıkogretim (iktisat veya isletme ) 3.sinifindan sinavsiz direk gidip kaydini yaptirabiliyorsun..1 yilda hazirlik var....etti 5yil da acıkogretim 4 yillk diploman + 2 yıllık bilg.programlama diploman olur..(: ayrica merkez okullari tercih et , koylerde surunme , univ.ortami gor :) ...basarilar istedigin yerin gelmesi dilegimle ;)

amele_2 ;  bende 2 yillik mezunum bu yil acıkogretim bitiyor ;) 3 yıl oldu 2 yilligi bitireli 2,5 yildir da ozel bir okulda bilgisayar derslerine giriyorum..haftasonlarida halk egitimde office dersi veriyorum..ayrıca :D  web firmasina bagli freelance calismalarim oluyor ;) ..artik o senin kabiliyetine kalmis 4 yillik da bitirsen arti bir 4 yil daha da okusan mal isen malsindir ;) bunun cozumu yooook...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Erkek
    aklin varsa ve puanin tutuyosa git harita oku 2 yillik olsun fark etmez sektor manyak,yurtici yurtdisi full proje dolu deli gibi eleman eksiklii var,1 muhendis varsa 5 tekniker lazim projelere,gama nin da meslek kurslari var 2-3 aylik bu konuda ucretsiz, is garantisi ve proje bazinda ucretlendirmeleri var,belki biraz santiye hayati ters gelir ilk basta ama gelecek dusunuyosan guvenli kendi ayaklarin ustunde durabilecegin ve guzel para kazanabilecegin bi meslek.

hız emniyettir...!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aspirin
    aspirin's avatar
    Dişi
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

hem 2 hem 4 yıllık görmüş birisi olarak,

2 yıllığın 4 yıllığın hızlandırılmışı olduğunu sölemek tamamen fantazidir..

2 yıllığı okurken bizde dioduk alakası yok...

4 yıllıkta okuduğum bi mühendislik matematiği, bi diferansiyel denklemler, bi elektronik devreler dersi bütün 2 senede gördüğüm bütün derslere bedel...

2 yıllık 4 yıllığın hızlandırılmışıdır lafı fantazi imiş, 4 yıllıkta öğrendim...

bende hem 2 yıllık gormus hem 4 yıllık egıtımın ıcınde bulunan  bırı olarak soyluyorum  :)

renecim arkadasa tavsıye ettıgım dersler ıcın kasteddım ben ya :)

işletme için mesela 2 yıl 4 yıllıgın hızlandırılmısı 4 yılda bıraz daha genıs goruyorsun

yada halkla ılıskıler ıcınde yıne aynı sekılde...

muhendıslık tabıkı farklı ki sen agır bır bolum ogrencısısın o ayrı...

ama ıyı bır unıversıtenın guzel bır onlısansını okursan bana gore 4 yıllıkla eşdegersındır

ben kac yıl okuduguna degıl hangı bolum mezunu olduguna ve pratıgıne bakarım acıkcası

bence işletme , halklaılıskıler bunlar 2 yıllık okunabılır ;meslekse sorun, bu sorunuda cözebılır.

cok gerekırse 4 yıllıga gecıs yapabılır ...

mimi " yim ben ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    msdead bunu yazdı:
    ...

amele_2 ; bende 2 yillik mezunum bu yil acıkogretim bitiyor ;) 3 yıl oldu 2 yilligi bitireli 2,5 yildir da ozel bir okulda bilgisayar derslerine giriyorum..haftasonlarida halk egitimde office dersi veriyorum..ayrıca :D web firmasina bagli freelance calismalarim oluyor ;) ..artik o senin kabiliyetine kalmis 4 yillik da bitirsen arti bir 4 yil daha da okusan mal isen malsindir ;) bunun cozumu yooook...

onu bunu bırak şimdi 2 yıllıktan mezun olduğun gibi kim kabul eder tanıdık eş dost olmasa okulda hocalık yapmaya?.

bende biliyom word excel öğretmeyi özel okullarda. kendi bulduğun hangisi hacım bağımsız işin değil mi?

mal olan mal haklısın 2 üni bitirip vestelde üretim de ,bant ta çalışan adamlar var. 

kesinlikle seni küçük gördüğüm yada küçük düşürmeye çalıştığım yok.

şahsen kendi işim,dükkanım vs vs olmasa otomasyon firmalarına yazılım yapıyordum şimdi.yada satış pazarlama en basitinden.(ama ne gerek var iş güç var zaten elimde).

ama yerine yinede 4 yıllık mezunu biri gelirse senin ayağını kaydırırlar.

şimdi başlamayın ben bilgiliyim kılım tüyüm diye

ben iş bilirim salla gerisini de demeyin.

piyasayı gören bilen biri olarak (esnafım) diploma her zaman + dır. 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek

düz lise çıkışlıysan..2 yıllık diyosan ve 200 puan dan bahsediyosan..bizim okul uygundur..bizim okul derken ben o bölümde okumuyorum :S 

Come On ;)

Konya Selcuk Üniversitesi / Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu / Halkla İlişkiler Bölümü ...

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
Toplam Hit: 3175 Toplam Mesaj: 22