folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Arkadaşlar Gerçekten Yüreğim Yanıyor. Ülkemiz Nereye Gidiyor?

Arkadaşlar Gerçekten Yüreğim Yanıyor. Ülkemiz Nereye Gidiyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Şuan hala tartışılan başka bir konum var biliyorum, ikinci bir konu açmak istemedim ama gerçekten bu tür haberlerle karşılaştıkça gözlerim doluyor, yüreğim yanıyor arkadaşlar. Bir Türkiye vatandaşı olarak bunu sizlerde anlıyorsunuz...

İnternet haberde gördüğüm o haberi sizlerle paylaşıyorum. IMF'ye en borçlu ülke brezilya 7 yılda ne hale geldi buyrun görün. Peki bizim ülkemiz nereye gidiyor?

Bundan 4 yıl öncesine kadar Brezilya'da, Türkiye gibi IMF'nin kapısında borç para dilenen ülkelerden biriydi. Dahası onlar IMF'ye en çok borç yapan ülkeydi. Şimdi devran değişti, o en borçlu ülke 4 yıl içinde IMF'ye borç para verecek hale geldi.

Brezilya bugün yaptığı açıklama ile IMF'ye borç para vereceğini açıkladı. Bir zamanlar borç aldığı IMF'ye vereceği borç para miktarı ise 10 milyar dolar...

2005 yılına kadar IMF ismini duyan Brezilyalılar, ABD'nin Latin Amerika ülkelerine bir müdahalesi olarak algıyor, sokaklara dökülüp gösteriler düzenliyordu...

IMF'YE KREDİ AÇIYOR

Brezilya şimdi, 4 yıl önce bağlarını kopardığı IMF'ye 10 milyar dolar kredi vereceğini açıkladı. Brezilya'nın IMF'ye en çok borcu olan ülkeyken, kısa süre içinde IMF'ye borç verecek hale gelmiş olması, ülkenin katettiği mesafeyi çarpıcı şekilde ortaya koyuyor.

Brezilya, vereceği kredi ile IMF'nin gelişmekte olan ülkelere kredi vermesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Brezilya Devlet Başkanı Luis Inacio Lula da Silva, bu sayede IMF'nin yapısının değişmesi taleplerinde ellerinin güçleneceğini söylüyor.

7 YILDA BORÇ VERECEK HALE GELDİLER

1998 yılında IMF ile kredi anlaşması imzalayan Brezilya, 7 yıl içinde ekonomisini toparladı. 2005 yılında ekonomilerinin kendi ayakları üstünde durabileceğini açıkladı. IMF ile 42 milyar dolarlık kredi anlaşmasını yenilemeyerek kuruluşla olan bağlarını kopardı.

3 ÜLKE DAHA BORÇ VERİYOR

Sadece Brezilya değil. IMF'ye kredi veren üç ülke daha var. Bu ülkelerde Çin, Rusya ve Hindistan...

Bu çerçevede IMF'ye Çin'in 50 milyar, Rusya'nın da 10 milyar dolar kredi açması planlanıyor.

Bu dört ülke IMF'nin yapısının değişmesini talep ediyor. Bu amaçla da gelecek hafta Rusya'da bir araya gelip küresel mali sistemde reform için neler yapabileceklerini tartışacaklar.

Yarabbi yardımcımız ol... (Amin)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

bknz . imf nedir? imf nin kuruluş amaçları imf ye nasıl üye olunur? imf üye ülkeler üyelik payları oranında nekadar kredi alabilirler

bunlarıa bak  ve bu olayın doğal birşey olduğunu anlarsın

globalleşen dünyada uluslar arası para fonuna ihtiyaç duyulması normal senin paran yoksa borç istiyosan bankaya gidiyorsun devletler nereye gitsin?

tabi ülkenin kötü yönetilmeside bunun bir sebebi 

imf olmasa dünya bankası olur o olmasa başkası olur yani sonuç olarak biri çıkar dünya para piyasasını yöneten imf den para almama gibi durumun zor olur çünkü bunu yaptırımlarla zoraki kılıyorlar

+ Türkiyenin durumunu yazayım Türkiye bu krizden çok rahat çıkabilirdi seçimlerdeki oy kaygısı yüzünden malesef bizide vurdu 01/01 de eğer bu ötv indirimleri çıksaydı şimdi kimse işten çıkmazdı + prim indirimleri felan

çok geç kaldılar çook

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek
    http://www.youtube.com/watch?v=MRiDDlS7Dbo belki alakasi yok ama vermek istedim bi dinle.

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Degerli kardesim FAYDALI

oncelikle anlamli paylasimin icin tesekkurler keske herkes senin gibi duyarli ve aklibasinda olup gercekleri analiz edebilse

ileri ki zamanlarda iMF ile ilgili belgeli ve aciklayici bir paylasimim olacak iMF in aslinda ulke yonetimini ele gecirmenin temel kurumu oldugunu goren herkese selam olsun..

tesekkurler tekrar

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

Olaya hangi pencereden baktığına bağlı " türkiye nereye gidiyor sorusu"

Brezilya ile kıyaslama yapmışsın.. hemen ben sana farklı bir kıyaslama sunayım.. Brezilyada işsizlik oranı türkiyeye göre %62 daha fazla.. yani adamlarda para var ama zenginlerine var.. fakirler yine fakir.. Ülkede yığınla para olsa ne olur olmasa ne olur ?  ayrıca şuda varki bizim ekonomimiz %9.2 büyürken brezilyanın %2.1 de kalmış.. Bunları orturma organımdan uydurmuyorum Sabah gazetesinin ekonomi sayfasından yazıyorum geçmiş tarihli olduğu için kaynak gösteremedim ama  googlda ararsanız muhtemelen bulursunuz.. 

Şimdi diyeceğim şu ki.. türkiye öle uzaktan bakıldığı gibi kötü biyere gitmiyor.. Aksine çok çok iyi yerlere gidiyor emin olun.. Petrol aramaları başladı  Bor madenleri çoğaltıldı  otomotiv sektöründe fort connect in ihracat başarısını dünya konuşuyor  .. Hala türkiye nereye gidiyor diye düşünüyorsunuz.. Geniş bakın, önyargılı olmayın türkiye çok gzüel yerlere gidiyor emin olun... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Apocrypha bunu yazdı:
    -----------------------------

Brezilya ile kıyaslama yapmışsın.. hemen ben sana farklı bir kıyaslama sunayım.. Brezilyada işsizlik oranı türkiyeye göre %62 daha fazla.. yani adamlarda para var ama zenginlerine var.. fakirler yine fakir.. Ülkede yığınla para olsa ne olur olmasa ne olur ?  ayrıca şuda varki bizim ekonomimiz %9.2 büyürken brezilyanın %2.1 de kalmış.. Bunları orturma organımdan uydurmuyorum Sabah gazetesinin ekonomi sayfasından yazıyorum geçmiş tarihli olduğu için kaynak gösteremedim ama  googlda ararsanız muhtemelen bulursunuz.. 

Şimdi diyeceğim şu ki.. türkiye öle uzaktan bakıldığı gibi kötü biyere gitmiyor.. Aksine çok çok iyi yerlere gidiyor emin olun.. Petrol aramaları başladı  Bor madenleri çoğaltıldı  otomotiv sektöründe fort connect in ihracat başarısını dünya konuşuyor  .. Hala türkiye nereye gidiyor diye düşünüyorsunuz.. Geniş bakın, önyargılı olmayın türkiye çok gzüel yerlere gidiyor emin olun... 

Bende demek istiyorumki bu boş düşüncelere sahip olanlar toz pembe hayalleri olanlar neden akıllarını başına devşirmiyolar ? bir kere maden aramaları yabancı firmalarla yapılmakta hem sen borçlu bir ülkesinki madenleri bırak sana tarımda şunu ekemezsin şunu yapamazsın deyip kendi toprağında mahsül yetiştirmiyolar madenler ise belli hepsi satıla satıla bir hal oldu birde yer altı zenginliklerinden bahsediyorsunuz heralde bizlere çıkartmanın ve kullanmanın yasak olduğunu bilmiyosunuz ? Petrol aramaları başlamışmış acaba bu petrol aramalarını hangi firma yapıyor ? veya Amerikanın petrol politikasından haberin varmı acaba ? petrol deyipte komik olmayın çünkü yeraltından çıkıcak herşey senin tarafından kullanılmıyor ABD nin karnının doyulması için yapılıyor.Ayrıca @FAYDALI o sitede yandaş bir sitedir o site yerine başka sitelere takılırsan daha hayırlı olur..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

neyse herkes kendi düşündüğünü bildiğini savunsun.. türkiyenin 10 sene önceki hali ortada şimdiki hali ortada.. Nasıl oluyorda nereye gidiyoruz diye bir soru soruluyor aklım kesmiyor.. Yağ kuyrukları tüp kuyrukları ekmek kuyrukları gece saat 10 larda tankerler gezerdi sokaklarda su dağıtmak için sular bile akmıyordu.. Öyle bir türkiyeden böyle bir türkiyeye geldik ve halada iyileşme ile ilerliyoruz.. Hala sorulan hiç değişmeyen soru.. türkiye nereye gidiyor... Dur ben söyleyeyim türkiyeye nereye gidiyor Türkiye çok güzel yerlere gidiyor.. türkiye 10 sene sonra 10 sene büyüdüğümüz ve geliştiğimizden 20 sene daha fazla güzelleşecek ve büyüyecek. Yıkanan beyinlere bi reset atın öyle bakın ülkeye...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    Türkiye bakırın ham halini 2 liraya satıyor. işlenmişini 3 liraya satın alıyor. Türkiye bor madenlerini sudan ucuza satıyor. Türkiyenin henuz Denizlerde bi ticaret filosu yok. Türkiyenin henuz demiryolları ağı gelişmemiş. Türkiyenin henuz hava yolları ağı gelişmemiş. Türkiye gelişmekt olan bi ülke ne bekliyorsunuz ki.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek

Apocrypha bunu yazdı:

bu senin anlattigini visual basicteki :)

butun her seyi yaziyorsun kodlari falan filan , her syei tanimliyorsun.

ama ekran ciktisi vermiyorsun :)

oylemi yani :)

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Erkek
    Yeryüzünde borcu olmayan tek bir insan/ülke vs. yoktur.Çünkü para zaten borçla yaratılır.daha detaylısı için bknz: zeitgeist :).Meseleye en geniş açıdan bakarsan zaten gerçeği görürsün.Tüm dünya toplumları sömürülüyor, türkiye kim ki ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Apocrypha bunu yazdı:

neyse herkes kendi düşündüğünü bildiğini savunsun.. türkiyenin 10 sene önceki hali ortada şimdiki hali ortada.. Nasıl oluyorda nereye gidiyoruz diye bir soru soruluyor aklım kesmiyor.. Yağ kuyrukları tüp kuyrukları ekmek kuyrukları gece saat 10 larda tankerler gezerdi sokaklarda su dağıtmak için sular bile akmıyordu.. Öyle bir türkiyeden böyle bir türkiyeye geldik ve halada iyileşme ile ilerliyoruz.. Hala sorulan hiç değişmeyen soru.. türkiye nereye gidiyor... Dur ben söyleyeyim türkiyeye nereye gidiyor Türkiye çok güzel yerlere gidiyor.. türkiye 10 sene sonra 10 sene büyüdüğümüz ve geliştiğimizden 20 sene daha fazla güzelleşecek ve büyüyecek. Yıkanan beyinlere bi reset atın öyle bakın ülkeye...

----------------------------

güzel hoş diyosunda acaba bunun iç yüzü nedir biliyormusun ? 10 sene önce belki kuyruğa giriyodu millet ama bu ülkenin bu kadar borcu yoktu en azından ülkeler arasında laf söyleme bu lafı yaptırtma gibi bir gücü vardı 10 sene önce deyipte hesapta size göre kepaze olduğumuz o dönemlerde en azından bu ülke bu kadar şehit vermiyordu bu ülke istediği gibi kimseden izin almayıp operasyonunu yapıp çıkıyordu en azından rum bokları bişey yaptığında gidip adaya çıkarma yapabiliyordu şimdi ise size göre o çok gelişmiş Türkiyenin hali nedir sana açıklim istediği gibi operasyon yapamayan başına çuval geçirilen her bir kolu yabancılara satılmış hesapta müslüman diye görünüp Irakta olanlara bişey diyemeyen insanların aç ve açıkta kalıp para kazanmak uğruna cemaatlerdeki kendini peygamber zannedenlerin eteğini öptüğü şehit haberleri birbir gelirken mecliste teröristlerin cirit atıp hertürlü lafı söyleyebilmesine izin verilen bunada hak ve özgürlük denilen bir ülke hale geldik tarım desen tarım bitmiş bişey ektirmezler yer altı zenginliklerinin çıkartılması yasak bir ülke haline geldik size göre gelişme Suudi Arabistan gibi kendi cebini düşünen milli menfaatlerini hiçe sayan müslüman ölürken ses çıkarmayan caddeleri sokakları süper olan ama kendi malları olmayan hiçbir söz söleme yetkisine sahip olmayan bir ülkedir size göre gelişmek bumudur ? müslümanlık bumudur ? hani senin Atatürkçü gençlerin hani senin vatanperver vatanını seven vatanına bir söz bile ettirmeyen gençlerin ? senin gençlerin Atatürk gençleri değil artık,senin gençlerin arapçı amerikancı cemaatçi kardeşi ölürken ses çıkarmayan gençlerin..

Toplam Hit: 2409 Toplam Mesaj: 15