ARM Öğrenmek Çin‘Den Board Sipariş Etmek
-
Selamlar,
Daha önce ARM ile ilgili bi konu açmıştım ama bazı aksilikler yüzünden başlayamadım ARM ye. Şimdi ARM için board siparişi vermek istiyorum ama şubat ın başına kadar yetişebilir mi? İki tane ürün almak istiyorum

http://www.aliexpress.com/snapshot/213592311.html
gümrükte bi sıkıntı çıkarırlar mı? üstteki board un benzeri expkits de var ama
http://www.expkits.com/?s=exs02_lpc176x.htm
diğerine göre çok daha basit.. mesela çindeki ürün renki dokunmatik ekranı bile var tabi diğerine de eklenebilir ama boardun çevre birimlerine baktığımızda çindeki daha gelişmiş..
ama korkum şu, china post dan alsam gümrüğe takılmadan 1.5 ay gibi bir sürede gelir mi? yoksa board elime geçmeyecek.. bi de yılbaşından dolayı aşırı yoğun olabilir? kararsız kaldım alıp almamakla
-
Hocam gümrük sınırı 100 dolar yani fiyat olarak takılmaz merak etme. China post konusuna gelince yoğumluk olur ama 1.5 ayı geçmez merak etme. 1 ay önceye kadar 2.5 haftada geliyordu ürünler çindeni bu da sürse sürse sürse en fazla 1.5 ay sürer diye düşünüyorum.
Yalnız verdiğin ürün aliexpress te artık yok.
-
evet fark ettim hocam bittiğini
63 dolar bu da. kargo olark china post air parcel ve honkong post air parcel var mesela free shipping.. bu china post ile china post air parcel
arasında fark mı var? gümrükte takılmazsa iyi.. 15-27 gün diyor (tatil ve haftasonu hariçmiş ama yılbaşı tatili girince araya kesin sıkıntı çıkacak gibi geliyor)
-
unbalanced bunu yazdı
evet fark ettim hocam bittiğini
63 dolar bu da. kargo olark china post air parcel ve honkong post air parcel var mesela free shipping.. bu china post ile china post air parcel
arasında fark mı var? gümrükte takılmazsa iyi.. 15-27 gün diyor (tatil ve haftasonu hariçmiş ama yılbaşı tatili girince araya kesin sıkıntı çıkacak gibi geliyor)
Hocam air parcel uçakla gönderiliyor demek oluyor. Hız olarak genelde hong kong postasının daha hızlı olduğunu söylüyorlar. Eğer satıcı hemen kargolarsa postada çok uzun süreceğini zannetmiyorum ama satıcı ile bir konuş yine de sen biliyorsur o kaç günde gittiğini.
Bide tracking number iste kesinlikle.
-
Bunun yerine çinden friendlyarm getirmeni öneririm hem örneklerini hemde daha önceden hazırlanmış linux dagıtımlarını bulabirsin
-
@torpedo, anladım hocam teşekkürler bilgile riçin, daha netleşti kafamda her şey çok sağolasın.
@sandman, hocam baktım bunun çok modeli var ve sanırm biraz daha profesyonel işlere yönelik. benim hiç arm ile deneyimim olmadı
şu tarz bi şey hoş görünüyor ama ios benzeri bi şey yapmışlar da mesela nasıl kullanılıyor olayı anlamadım, bu da ios çakması bir linux dağıtımı mı acaba? mesela bildiğim kadarıyla beaglebone da da linux var ya da bi şey daha vardı ismini unuttum ama baya meşhur bi şey onda da linux var ama bu tarz şeyleri hiç kullanmadığım için işletim sisteminin gerekliliğini anlamış değilim. daha çok pic ler üzerinde çalıştığımda kendi kontrollerini yazıyorsun ama bir linux un olması nasıl avantaj sağlıyor? muhtemelen bir çok faydası var ama görsel olmayan kısımlar için ne gibi etkisi var ya da gerekliliği var? aydınlatabilirsen sevinirm. ve tavsiye ettiğin friendlyarm modeli nedir? çok pahalı olanları da var ama başlangıç aşaması için öyle bi şeye gerek yok sanırm.
-
unbalanced bunu yazdı
@torpedo, anladım hocam teşekkürler bilgile riçin, daha netleşti kafamda her şey çok sağolasın.
@sandman, hocam baktım bunun çok modeli var ve sanırm biraz daha profesyonel işlere yönelik. benim hiç arm ile deneyimim olmadı
şu tarz bi şey hoş görünüyor ama ios benzeri bi şey yapmışlar da mesela nasıl kullanılıyor olayı anlamadım, bu da ios çakması bir linux dağıtımı mı acaba? mesela bildiğim kadarıyla beaglebone da da linux var ya da bi şey daha vardı ismini unuttum ama baya meşhur bi şey onda da linux var ama bu tarz şeyleri hiç kullanmadığım için işletim sisteminin gerekliliğini anlamış değilim. daha çok pic ler üzerinde çalıştığımda kendi kontrollerini yazıyorsun ama bir linux un olması nasıl avantaj sağlıyor? muhtemelen bir çok faydası var ama görsel olmayan kısımlar için ne gibi etkisi var ya da gerekliliği var? aydınlatabilirsen sevinirm. ve tavsiye ettiğin friendlyarm modeli nedir? çok pahalı olanları da var ama başlangıç aşaması için öyle bi şeye gerek yok sanırm.
Dediğin rapsberry pi heralde.
Hocam bende de raspberry var daha çok fazla kurcalayamadım ama içindeki işletim sistemini komut satırı gibi düşün. Mesela c de birşeyler programlıyorsun arm ye iletim sistemi onu yorumlayıp senin komutunu artı eğer eklediysen ekstra çevre birimini görüp belirttiğin şekilde kullanmanı sağlıyor.
torpedo_XL tarafından 23/Ara/13 17:59 tarihinde düzenlenmiştir -
evet rapsberry pi :) valla hocam kendi adımı bile 3 kere unuttum.. hafıza sorunu yaşıyorum..
anladım işletim sisteminin görevini ama aradaki bağlantıyı çözemedim ve avantajını..
mesela ben programı yazıyorum bellekte derliyor benimkini, windows ta nasıl exe olarak derleme yapıyorsak, bu sistemde de bu şekilde bir derleme gerçekleşip uygulama menülere mi geliyor? (eclipse telefon bağlı iken yapılan derleme gibi?) böyle olduğunu varsalım
peki bunun amacı nedir? mesela ben usb yi kontrol etmeki istiyorsam ya da kart okuyucusunu bunu zaten derleyicideki kodlar yardımı ile yapabiliyorum (pic i düşünerek konuşuyorum), peki işletim sisteminin bana ne avantajı olacak?
-
unbalanced bunu yazdı
evet rapsberry pi :) valla hocam kendi adımı bile 3 kere unuttum.. hafıza sorunu yaşıyorum..
anladım işletim sisteminin görevini ama aradaki bağlantıyı çözemedim ve avantajını..
mesela ben programı yazıyorum bellekte derliyor benimkini, windows ta nasıl exe olarak derleme yapıyorsak, bu sistemde de bu şekilde bir derleme gerçekleşip uygulama menülere mi geliyor? (eclipse telefon bağlı iken yapılan derleme gibi?) böyle olduğunu varsalım
peki bunun amacı nedir? mesela ben usb yi kontrol etmeki istiyorsam ya da kart okuyucusunu bunu zaten derleyicideki kodlar yardımı ile yapabiliyorum (pic i düşünerek konuşuyorum), peki işletim sisteminin bana ne avantajı olacak?
Hocam dediğim gibi arm konusunda pek bir bilgim yok ama, bildiğim kadarı ile arm mimarili işlemcilerde pic gibi direk hex kodunu flashlamak o kadar kolay olmuyor. Ama içinde gömülü bir linux distrosu olursa direk mesela python da yazdığın veya c de yazdığın kodu komut satırından çalıştırıp işleme alabiliyorsun.
-
anladım hocam olayı az çok ama bunun ne gibi faydası olabilir onu anlayamadım.. fazla arm ile ilgilenen yok sanırm, elektronik forumlarında sormak daha mantıklı olur. sağolasn
-
expkittekini sana kargolaya bilirim. Bir sure baslangic asamasinda test vs yapacaksan diye.
baslicam diye aldim nasip olmadi.