folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder ARM Öğrenmek Çin‘Den Board Sipariş Etmek

ARM Öğrenmek Çin‘Den Board Sipariş Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

expkittekini sana kargolaya bilirim. Bir sure baslangic asamasinda test vs yapacaksan diye.

baslicam diye aldim nasip olmadi.

bu teklifi daha önce de yapmıştın hocam sağolasın :) ama şimdi değil de gittikten sonra başlayacağım boş zamanlarımda.. aslında hevesim kaçtı çünkü büyük bi proje için öğrenmek istemiştim, şimdi sadece hobi olarak düşünüyorum, ama bir restoran otomasyon projem var, oradaki elektronik aksamı belki arm ile yapabilrim (gerçi pic hayli hayli yeter) yine de teklifin için sağol ama 1.5 ay sonra gidiyorum o yüzden 1.5 ay da başlayamam ben de.. en kötü ihtimal çinden bi şey alamazsam sendekini satın alırım eğer kullanmayacaksan :) aslında hocam seninle birlikte güzel işler yapabilirdik biliyorum bunu da kısmet olmadı bi türlü.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    torpedo_XL bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

evet rapsberry pi :) valla hocam kendi adımı bile 3 kere unuttum.. hafıza sorunu yaşıyorum..

anladım işletim sisteminin görevini ama aradaki bağlantıyı çözemedim ve avantajını..

mesela ben programı yazıyorum bellekte derliyor benimkini, windows ta nasıl exe olarak derleme yapıyorsak, bu sistemde de bu şekilde bir derleme gerçekleşip uygulama menülere mi geliyor? (eclipse telefon bağlı iken yapılan derleme gibi?) böyle olduğunu varsalım

peki bunun amacı nedir? mesela ben usb yi kontrol etmeki istiyorsam ya da kart okuyucusunu bunu zaten derleyicideki kodlar yardımı ile yapabiliyorum (pic i düşünerek konuşuyorum), peki işletim sisteminin bana ne avantajı olacak?

Hocam dediğim gibi arm konusunda pek bir bilgim yok ama, bildiğim kadarı ile arm mimarili işlemcilerde pic gibi direk hex kodunu flashlamak o kadar kolay olmuyor. Ama içinde gömülü bir linux distrosu olursa direk mesela python da yazdığın veya c de yazdığın kodu komut satırından çalıştırıp işleme alabiliyorsun.

hex atip calistirmakta sorun yok hocam arm'da benim suan kullandigim STM firmasinin arm boardlarida mevcut bunlarda sorunsuz calisiyorm NXP'nin 1343 de hatta usb den direk dosya atman yetiyor. csCalc yapman yetiyo  { http://blog.rakkoc.com/2012/04/cscalc-nedir-ne-is-yapar/ }

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    unbalanced bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

expkittekini sana kargolaya bilirim. Bir sure baslangic asamasinda test vs yapacaksan diye.

baslicam diye aldim nasip olmadi.

bu teklifi daha önce de yapmıştın hocam sağolasın :) ama şimdi değil de gittikten sonra başlayacağım boş zamanlarımda.. aslında hevesim kaçtı çünkü büyük bi proje için öğrenmek istemiştim, şimdi sadece hobi olarak düşünüyorum, ama bir restoran otomasyon projem var, oradaki elektronik aksamı belki arm ile yapabilrim (gerçi pic hayli hayli yeter) yine de teklifin için sağol ama 1.5 ay sonra gidiyorum o yüzden 1.5 ay da başlayamam ben de.. en kötü ihtimal çinden bi şey alamazsam sendekini satın alırım eğer kullanmayacaksan :) aslında hocam seninle birlikte güzel işler yapabilirdik biliyorum bunu da kısmet olmadı bi türlü.. 

Ayipsin egitim urununu satmak benim kisisel goruslerim ters. Hediye ederim :)

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sağolasın hocam ama öyle olmaz :) ilerde avrupa ya açılma gibi bir şey söz konusu olursa yardımcı olmak ya da birlikte çalışmak isterim. çünkü bazı ülkelerde hala bazı teknolojiler yok ya da çok pahalı. mesela türkiyedeki o ledli tabelalar, çek cumhuriyetin de pek yok, olanlar da çok ama çok pahalı belki tr den 10 kat daha pahalı.. bunla ilgili bir iş bile adamı kral yapabilir .. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 2597 Toplam Mesaj: 15