Arsa Tapusu Olan Binaya Kat Tapusu Cikarmak
-
muridler bizimkiler zamaninda arsa almislar ustunede dikmisler evi bodrum + 4 kat her katda elektrik dogalgaz vs cekili vergileri zart zurt hersey odeniyor ancak kat tapusu yok bunlar arsa tapulu sekilde duruor yani satmaya kalksak tek tek satamicaz
bunu nasil kat tapusuna cevirebilirim ? ve tapu masraflari nekadar tutuor acaba gucum yeterse her kata tapu cikarip satmayi dusunuorum
netde falan baktim emlakcilarin sitelerine yonlendirmekden baska bisi cikmadi :D
-
konu takip aynı sıkıntı bizde de var en üstte de kaçak çekme kat var. Minimum maliyetle olayı nasıl çözebiliriz?
-
belediyeye git. ceza çıkarırlar. ruhsat yok iskan yok ceza çıkarırlar.
-
Ulan aynı durum bende de var ama benimkinde tarla yazıyo 30 senedir tapu var geçen sene dask yaparken fark ettim. tek katlı evi yıkıp prefabrik yapacam ama bu amk belediye kesin yan çizer ibneler
-
aman diyim uğraşma hacı. Siktir et katını iskanını bayındırlığını. Kaçak yapıdan geçirirler metre kare bazlı cezayı. Ev parası kadar ceza ödersin
-
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ böyle bir servis var, geçen gün buldum bizim mahalleye bakıyordum yandaki 30 yıllık apartmanların kimisi arsa kimisi tarla diye geçiyor, yıllardır millet ev alıp satıyor burda nasıl oluyor o zaman tapuda apartman görünmüyorsa?
-
kaygusuz bunu yazdı
belediyeye git. ceza çıkarırlar. ruhsat yok iskan yok ceza çıkarırlar.
hocam kacak degil bunlar zamaninda 95 senesinde bu sekilde yapiliyormus kimse kat tapusuda cikarmamis yuzlerce ev var burda bu sekilde eski yerlesim yeri oldugundan kime sorsam abi bilmioruzki valla hic sormadik dediler
bir kac kat tapusu alan kisi var civarda evlerini satan onlarada ulasamadim
yani vergisini vs hepsini oduoruz katlarin kacak olsa zaten adamlar simdiye kadar binerdi kafamiza kiraci kalior evlerde bi sknti yok ama cok teferruatli is gibi duruor detayli bilgi bulamadim bilen cikar ins
-
Bina eskiye kat mülkiyeti işi zor eskiden kat mülkiyeti olayına yoktu butun evler bu şekildedir muhtemelen tr deki evlerin %70-80i bu durumdadır satışlarıda arsa payı olarak satılıyordu daireye göre arsaya ortak oluyorsun resmiyete şu kat senin bu kat benim olayı yok
-
oliWeR bunu yazdı
Bina eskiye kat mülkiyeti işi zor eskiden kat mülkiyeti olayına yoktu butun evler bu şekildedir muhtemelen tr deki evlerin %70-80i bu durumdadır satışlarıda arsa payı olarak satılıyordu daireye göre arsaya ortak oluyorsun resmiyete şu kat senin bu kat benim olayı yok
valal bende bisi anlamadim netden bakiorum adam gibi aciklamada yok hep zart zurt anladgim kadari ile iskan cikarip adamlari cagirip test vs yaptirip sonra proje vs yeniden cizdirilip sonra tapu cikariliormus hissine kapildim
ne yazdigimdan suan benim bile bir fikrim yok :D
-
Bu işler yerel seçimlere yakin yapilir aklınizda bulunsun.
-
Kaan bunu yazdı
Bu işler yerel seçimlere yakin yapilir aklınizda bulunsun.
bir onceki secimlerde baskan abi gel al verelim demis babamda saolsun ne gerek var la diyip kicini donup gitmis suandada baskasi var ve kadro falan degismis eskisi olsa hallettirirdik bilgi alirdik bakalim ev elimizde patladi gibi
simdi buralara toki kentsel donusum vs gibi seyler gelse bize arsa parasi verip katlari sallamadan sktirin dicekler dimi