Asansör Düşerken Zıplanılsa Ne Olur? Hindiye Niçin Turkey Deniliyor? Bir Sürü Gereksiz Bilgi
-
hocam bunların hepsi bi noktada efsanelere dayanıyor yani dünyadaki hiçbirşey bir noktada somut bir şeye dayanmıyor...
Mesela Büyük patlama dediğimiz bigbang, bilim adamları onun 0.00001 saniye sonrasına gidiyorlar ama tam o ana gidemiyolar yani bu da bi teoridir kesinliği yoktur.. Şu anda cernde deney yapıolar ama bi sonuca ulaşcaklarını sanmıyorum anca kendi sonlarına ulaşırlar diye düşünüorm:D
-
saol güzel bilgiler aslında
-
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------
Yağmurda koşan niçin daha çok ıslanıyor?
Yağmur yağarken koşanların daha çok ıslanacağını ileri süren, insanı yağmurda sallana sallana dolaşmaya iteleyen bir görüş ile hiçbir şey fark etmeyeceğini iddia eden bir başka görüş ortada dolanıp durmaktadır.
Yapılan bir deneyde, yağmur karşıdan 45 derece açı ile yağıyorken, bir defter kağıdına aynı mesafe 7 saniyede koşulduğunda 131 damla, 20 saniyede yürünüldüğünde ise 216 damla isabet ettiği saptanmıştır. Buna göre yağmurda yürüyerek gitmek, koşmaya göre neredeyse iki misli ıslanmak anlamına gelmektedir. Şüphesiz bu Önermeler yapılırken, rüzgarın yönü, üzerimizdeki giysilerin şekli ve cinsi ve en önemlisi kapalı alana ulaşılacak mesafe göz önüne alınmamış ve değerlendirmeler kısa mesafelere göre yapılmıştır.
-----------------------------Yalnız ben bunu discoveryde bi belgeselde tam tersini izlemiştim bi test yaptılar iki kosan insan biri yürüyor biri kosuyor ve sonuc kosan daha az ıslanıyor diye cıkmıstı ...
-
antivirus bunu yazdı:
stillalive bunu yazdı:
Yağmurda koşan niçin daha çok ıslanıyor?
Yağmur yağarken koşanların daha çok ıslanacağını ileri süren, insanı yağmurda sallana sallana dolaşmaya iteleyen bir görüş ile hiçbir şey fark etmeyeceğini iddia eden bir başka görüş ortada dolanıp durmaktadır.
Yapılan bir deneyde, yağmur karşıdan 45 derece açı ile yağıyorken, bir defter kağıdına aynı mesafe 7 saniyede koşulduğunda 131 damla, 20 saniyede yürünüldüğünde ise 216 damla isabet ettiği saptanmıştır. Buna göre yağmurda yürüyerek gitmek, koşmaya göre neredeyse iki misli ıslanmak anlamına gelmektedir. Şüphesiz bu Önermeler yapılırken, rüzgarın yönü, üzerimizdeki giysilerin şekli ve cinsi ve en önemlisi kapalı alana ulaşılacak mesafe göz önüne alınmamış ve değerlendirmeler kısa mesafelere göre yapılmıştır.
-----------------------------Yalnız ben bunu discoveryde bi belgeselde tam tersini izlemiştim bi test yaptılar iki kosan insan biri yürüyor biri kosuyor ve sonuc kosan daha az ıslanıyor diye cıkmıstı ...
eee Yukardada Zaten Koşan Daha Az ıslanır Diyor -
ty paylaşım +++ upp :D güzle bilgiler lan bazıları harbi nie garib diordum :G
-
"Bugün briç, poker veya benzeri oyunlarda, kupanın en değerli, sineğin ise en değersiz kart olmasının nedeni işte bu sınıflamadır."
yanlışınız var hocam briçte en değerli kağıt maçadır sonra kupa sonra karo sonra sinek..
briç bilen var mı bu arada?
-
HolyReform bunu yazdı:
-----------------------------"Bugün briç, poker veya benzeri oyunlarda, kupanın en değerli, sineğin ise en değersiz kart olmasının nedeni işte bu sınıflamadır."
yanlışınız var hocam briçte en değerli kağıt maçadır sonra kupa sonra karo sonra sinek..
briç bilen var mı bu arada?
brinç felan okay mokey bilmorm abi ama sen ne diosan dogrudur . ;) -
Gereksiz ilginç bilgiler (:
-
"24 ayar altın ne demektir? " tabiki erzincanlı demektir :)
-
ExcellencE bunu yazdı:
ExcellencE bunu beğendi.
-----------------------------asdasfasdas:D
bilgiler de baya gereksizmiş gercekten. ama güzel :D