Asansör Düşerken Zıplanılsa Ne Olur? Hindiye Niçin Turkey Deniliyor? Bir Sürü Gereksiz Bilgi
-
AciyaGulmek bunu yazdı:
-----------------------------
antivirus bunu yazdı:
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------Yağmurda koşan niçin daha çok ıslanıyor?
eee Yukardada Zaten Koşan Daha Az ıslanır Diyor
-----------------------------hocam yanlışın var başlıkta "Yağmurda koşan niçin daha çok ıslanıyor?" diyor.kasıt o
-
Aslında gereksiz bilgi demek yanlış olur. Çünkü bu soruların cevaplarını çoğumuz bilmek isteriz. Güzel bir konu. Tebrikler.
-
nihat bunu yazdı:
-----------------------------AciyaGulmek bunu yazdı:
antivirus bunu yazdı:
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------Yağmurda koşan niçin daha çok ıslanıyor?
eee Yukardada Zaten Koşan Daha Az ıslanır Diyor
-----------------------------hocam yanlışın var başlıkta "Yağmurda koşan niçin daha çok ıslanıyor?" diyor.kasıt o
-----------------------------hacım sen sadece başlıkları okuyarak mı yola çıkarsın :) orada insanlar tarafından yanlış bilinen birşeyi başlık yapmışlar ama başlıktan sonraki yerleri okursan :) şöyle bir açıklamayı görürsün:
"Buna göre yağmurda yürüyerek gitmek, koşmaya göre neredeyse iki misli ıslanmak anlamına gelmektedir."
-

Asansör düşerken zıplanılsa ne olur?
Düşünün ki, asansörünüz bozuldu ve 60-70 km/saat, yani saniyede 18 metre hızla düşüyor. Siz de son saniyede yukarı zıplıyorsunuz. Yukarı zıplamanız olsa olsa saniyede 4-5 metre hızla olabilir. Yani siz yine de yaklaşık saniyede 13-14 metre hızla yere düşmeye devam ediyorsunuz.hocam lise fizik konusu bu :D asansör 18m/s hızla düşerken siz 4m/s hızla yukarı doğru zıplarsanız 14m/s hızla düşmeye devam etmezsiniz. yukarı doğru zıpladıktan bir süre sonra hızınız 0m/s hıza geriler (eğer gerilemeseydi zıpladığımızda bir daha yere düşmezdik). daha sonra yer çekimi ile tekrar hızlanmaya başlarız. artık yere olan uzaklığımıza göre hızımız değişir. ayrıca bunu discovery channelde mythbusters ekibi de denemişti ancak saniyeyi tam olarak ayarlayamadıkları için başarılı olamamışlardı... sonuc olarak düşen bir asansörde zıplanarak kurtulabilmek fizik kurallarına göre mümkün ancak insanın zıplaması için gereken süreyi hesaplayarak kurtulma şansı neredeyse imkansız olduğundan miti geçersiz kılmışlardı...
-
enteresan olduğu kadar benim için güzel bilgiler paylaşım için saol
-
sevdim bunları :D
-
ExcellencE bunu yazdı:
ExcellencE bunu beğendi.
-----------------------------narkozMRT Hoşlandı =)
bende bende bende beğendim
-
güzeller ya gereksiz deil :D
-
300-400 önce Turkey mi vardı? Çok saçma ve bir o kadar da uydurma geldi bana.