Asılmak
-
o kadar yüksekten diyorsunuz da altı üstü sandalyeye çıkıonuz urgan boynnunuzda gendinizi intihar edeceksiniz asndalyeyi bi ittiriyonuz. ŞAK boyununuz mu kırılıo sanmıyorum bayun o kadar nazik mi ki hemen kırılsın.
-
Adam asma'nın amacı kesinlikle boyun kırılması değildir..boyunu kırmak için olan idam sehpaları öncelikle işkenceli ölüm amaçlıdır..ortaçağ avrupasında çok revaçtaydı özellikle...günümüzdeki ve yakın tarihdeki bütün asma tarzı idam şekilleri boğarak öldürme amaçlıdır..diğer türlüsü yasaklanmış ve kınanmıştır..ama saddam öyle öldürüldü o ayrı mesele
-
hedef öldürmek :))
ister boo ister kır -
yağlı olursa boyun kırılması ve direkt ölüm için,hele bir iskeleden boşluğa bırakılacaksa (Örnek Saddam İdamı)
yağsız ve direk boğmaya yönelikse geniş urganla,gırtlağı sıkar,ciğerlere gram hava gitmez-önce ciğerler iflas,sonra beyinde oksijensizlikden bölgesel ve bedenin tüm etrafında kasılma ve iflaslar..(Örnek, İran'ın meydan Linçleri) -
Bu soruyu sorun insanı taksimde sallandıracan oda bizde öğrenecez nasıl bir şey olduğunu :D
- Baslığa bittimya :D
- Aklıma türlü türlü şeyler geldi :D
-
Asılan kişinin yüksek bir yerden bırakılmasının amacı boynunun kırılması ve tez zamanda ölmesidir. Ama bunu yapan kişi urganı tam hazırlayamazsa asılan kişi boynu kırılmadığı için çok feci şekilde can çeker. Adnan menderes ve Deniz gezmiş bunlara örnektir. Hatta rahmet li menderesin hayatı belgeselinde hapishane müdürü bu olay kendi gözleriyle görmüş ve urganın iyi ayarlanmadığı için ayakkabı ipleri bağlı olmasına rağmen can acısıyla çırpına çırpına ayakkabılarını bile çıkardığı söylenir. Yani idam sonuç olarak asılan kişinin boynunun kırılarak bir an önce ölmesidir.
-
bknz:sikinden asılmak.
-
simsiyah bunu yazdı:
-----------------------------
benim bildiğim boyun kırılması sonucu ölüyorlar, boğulmuyorlar
-----------------------------aynen
-
başlığı görünce aklıma şey geldi :| neyse
öncelikle ip ile boynunu kırmak 1 hedeftir öyle ölmesse şayet boğularak ölecektir
saddamın idamında niye boynuna yağ sürdüler sanıyosunuz boynu daha çabuk kırılsın diye
deniz gezmiş idamında neden deniz okadar ölümle cebelleşti sanıyorsunuz , boyu uzun olduğundan boynu kırılmadı ve 2 küsür saat boğulu bir biçimde kaldı öyle öldü
-
Bende asılmak diyince noluyoruz dedim:D
Hocam bilmiyorum hiç intihar etmedim vallaha:|