Asılmak
-
gravat tarzi baglanir
agirlik kadar boynunu SIKAR ip
ne kadar agirsan o kadar ip boynunu SIKAR
ilk dusus hizli olursa boynunu kirabilir
ama bogulmasidir asil amac..
-
bu konunun bu kadar hit almasınn sebebi başlığı olabilirmi ? :)
-
Hayır hayır ne boğulmak nede boyun kırılmasıdır amaç.. Asılırken ölüme sebep veren şey boyun omurlarının arasının açılarak sinirleri ezmesidir.Öyleki ; tabure çekilir çekilmez bilinç kaybolur.. Beyin ölümü cabuk olur ama kalbin durması uzun sürebilir.. Çünkü kalp atmak için kendi uyartısını kendi oluşturur yani aniden bi insanın kalbine bağlı tüm sinirleri kesseniz bile bir süreliğine atmaya devam eder.. Deniz Gezmiş'in idamının yaklaşık 1-2 saat sürmesinin sebebide budur..
O dönemde yazılan kitapları okursanız idam sırasında çift ilmek kullanılmış ve tabureye vurulduğu anda Deniz'in ayakları taburenin altındaki masaya çarpmıştır ve masa da alındıktan sonra gözleri bilinçsizleşmiştir yazar..Deniz boğularak ölmemiştir..
Yani uzun lafın kısası ölümün nedeni boyun omurlarının arasnın açılmasına dayanır..
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------ne anladim var ya :B
-----
için fesat :Ç
-----------------------------bende öle anladım ...
-
Ensedekı sinirlerin ezilmesıdir amaç
Bu arada başlık acayip olmuş
-
başlığın nesi acayip :/ Asılmak işte ? içiniz fesat sizin :Ç argo düşünüyosunuz hep :Ç
http://www.tdk.gov.tr/TR/
1 . Asma işi yapılmak veya asma işine konu olmak:
"Yan yana asılmış aynı boyda tablolar gördük."- B. R. Eyuboğlu.
2 . Bir yere tutunup sarkmak.
3 . Tutup çekmek:
"Çocuk annesinin eteğine asıldı."- .
4 . Hızla eline almak:
"Hemen küreklere asıldı."- .
5 . Boynuna ip geçirip sallandırılarak öldürülmek, idam edilmek.
6 . mecaz Bir şey isterken karşısındakini tedirgin edecek derecede üstelemek, ısrar etmek, ileri gitmek.
7 . mecaz Sonuna kadar mücadele etmek:
"Bir işe asılmak."- .
8 . argo Karşı cinsin ilgisini çekmek için rahatsız edici davranışlarda bulunmak:
"Bir kıza asılmak."- . -
Amaç vücudun ağırlığıyla boynu kırmasını sağlamak nefes kesilmesi ana amaç değil diye biliyorum. ipin bağlandığı yerin çok sağlam olması gerekir herhalde..