Aşka Filan Dair Bir Yazı...
-
Aşk, insanlara türlerini devam ettirmeleri için verilmiş bir dürtü. İnsan doğaya hükmetmeye başladıkça, kendi deyimiyle "medenileştikçe" pek çok dürtüye yaptığı gibi bunu da çarpıttı.
Kimilerine göre aşk çile çekmektir. Kimilerine göre ise çok değer verdiğin kişiyle pek çok şeyi paylaşmaktır. Aşkı hiç yaşamadığımı düşünüyorum. Elbette hoşlandığım, sevdiğim, değer verdiğim insanlar oldu... veya ben öyle olduğunu düşündüm ve hala olmakta. Şahsen "aşk" ın aşmış bir şey olduğuna inanmıyorum. Her insan bunu kendine göre anlamlandırıyor. Çünkü doğduğumuzdan beri "aşk, aşk!" tarzı yazılar, konuşmalar görüyoruz. Bu lafa anlam arıyoruz.
Günümüz "medeni" toplumuna yüzeysel bir biçimde bakarsak "aşk"ın, cinsel dürtüleri tatmin etmede bir araç, bahane haline gelmiş olduğunu görürüz. Sırf cinsel ihtiyacını karşılamak için karşıcinsine "aşığım sana" diyen insanlarla doldu her yer. Elbette gerçekten bir şeyler hissedip cinsel ilişkiyi duygu paylaşımında bir araç olarak kullananlarda var. Bir erkek olarak bunlardan şikayet ettiğimi de söyleyemem...
İlkokulda öğrendiğim ve hep komik gelmiş olan "Çıkma" müessesi(!) ise ayrı bir konudur. İlkokuldaki kız arkadaşlarımlayken gülmemek için kendimi zor tutardım çünkü çok yapmacık gelirdi. Aslında gerçektende çok komik bir durum. "Benimle çıkar mısın"'ın asıl anlamı:(erkek açısından) "Yiyişecek birini arıyorum. İzin verirsen daha da ileri gideriz. Toplumda ezik duruma düşmeyeceğimi düşündüğümden seni seçtim." dir. Ama biz bunu süsleyip leyla mecnun masallarına çeviriyoruz... Öyle olmak zorunda.. her iki tarafta olayın böyle olduğunun farkında ama hiçbir şekilde bu açık açık söylenmez. Söyleyen olursa bir anda toplum tarafından "sapık" damgası yer. Ayrılmak doğal bir şeydir çünkü ortada gerçek bir duygu nadiren vardır. Genelde diğer kişilere "ezik görünmeme" kaygısı vardır. Bunun için ayrıldıktan sora acı çekilinir, ama daha sonra karşıdakinin gerzek olduğu gibi imalarda bulunulur yeni sevgili bulununca hepsi unutulur.
Erkek ve kızların egoları çakışır. Erkek, hükmeden olmak; kız ise ilgi gören ve hep önde olan olmak ister. Bu çekişme ilişkiye heyecan getirir ama arada duygu yoksa bu heyecan pek uzun sürmez. "Duygu yok" tan kastım, kendini karşıdakine aşığım diyerek kandırmak filan demek.. Her türlü açıdan partnerler birbirlerini tatmin etmelidir. Erkek bir anda toplumda ezik bir vaziyete düşerse genelde o anki ilişkisi biter. Elbette bu kız içinde geçerlidir.
Aşk, prezervatifin icadından günümüze cinselliğe uzanan bir maşadır ve bu duyguyu tatmin eder. İster kız ve erkek aşık olduklarına inansın; ister taraflardan biri ya da ikisi aşka inanmasın bu ilişki cinselliğe gider ve kendini bir kaç kez tekrar edip orada biter. Bu pek çok seferde olabilir yıllarda sürebilir ama eninde sonunda biter... İster aşka inanın ister inanmayın "aşk" yatağa gider ve sonra kendini tekrar eder...
Alıntı değildir benim düşüncelerim.... -
aşk sadece erkegin cüzdanına bakar ama gerçek aşkı arıyorsanız nasıl kız bulunr diyorsanızz tugrul babay sorunn
-
:)
-
helal sana fistan...
takdir ediyom seni walla.. =)
harbi harbi anlatmışsın tekrar tekrar helal olsun abi... -
Hoca ask görülmeyendir bulabilen insan evladı yok helal sana fistan =) senin felsefede ii bide benim felsefe var bu ask üzerine :D
-
senin felsefeyide duymak isteriz hacım :)
-
anaa edit yapıyım, siteyi siliyim dedim konu hortladı :S :D
-
Aşk, güzellikler sayesinde boşalma hazzıdır.
Çok güzel yazmışsın, çok akıcı.
-
Fistandantilus bunu yazdı:
-----------------------------
anaa edit yapıyım, siteyi siliyim dedim konu hortladı :S :D
-----------------------------
Heheh (: -
Fistandantilus hocam aslında aşk ile ilgili fikirlerin çok doğru ve benimde aklıma gelmişti bunlar ama senin güzel anlatımın ile daha bir anlam bulmuşlar.
-
helal tolga 1 yaş kücükken baya güzel düşünüyomussun cinsel ilişkiyi falan kadıköy de gördük de zikemk için kız arıodun ak :D
Toplam Hit: 3700 Toplam Mesaj: 23